בעקבות החלטת רשות המטרופולין לעינייני תחבורה של מחוז לוס אנג'לס להחליף את צי כלי הרכב שלה הכולל למעלה מ 3,200 אוטובוסים, קרוניות נוסעים וקטרים, יתחיל הליך גיוס של כ-20,000 עובדים שככל הנראה, לא ייעוד בעבור אזרחי ארה"ב,
רבים מחוזי המכרז הללו לייצור כלי רכב לשימוש ציבורי, "מסומנים" ויועדו למעשה מראש לחברות זרות שמקורן מחוץ לארה"ב(סין, יפן ואירופה). זאת בעיקר בשל העובדה שבכל רחבי ארה"ב, חברות אמריקאיות, באופן טבעי כבר אינן מייצרות ציוד מהסוג הזה, זה זמן רב. למרות שבהקשר הזה, חוזים רבים לייצור כבר למעשה נחתמו עם ספקים ויצרנים זרים שאינם מארה"ב ורשות המטרו אינה יכולה לדרוש העסקה של אמריקאים במסגרת החוזים העתידיים, היא עשתה שימוש במערכת רחבה של תמריצים ו"כיפופי ידיים". זאת, כדי לקדם את האג'נדה של שילוב כוח אדם אמריקאי מקומי במסגרתם, לראש סדר העדיפויות.
דוגמא אחת מוצלחת למאמץ מהסוג הזה היה חוזה בהיקף של 890 מליוני דולרים שנחתם בין רשות המטרו ובין היצרן "קינקישריו אינטרנשיונל" היפני בשנת 2012. החוזה שכלל ייצור של 175 קרונות רכבת חדישים בעבור קווי הרכבת הקלה, הסתיים בכך שהחברה היפנית, הסכימה לבנות מפעל ייצור בפאלמדייל, קליפורניה שסיפק לא פחות מ 404 משרות בעבור המקומיים.
בהתבסס על מקרים מהסוג הזה, חברות הנהלת רשות המטרו, שילה קוהל והילדה סוליס, יצרו טיוטת של הצעת מדיניות הכוללת קווי פעולה שאומצו עקרונית ביום חמישי האחרון ע" וועדת הבטיחות והמבצעים של הרשות. זאת, כדי לוודא שמה שמכונה, "מדיניות התעסוקה של הממשל בארה"ב" תאכף גם לגבי חוזים הקשורים ברכישות והזמנות של אוטובוסים ורכבות מטעם רשות המטרו בסכומים של 100 מליון דולרים או יותר. התוכנית שהתגבשה ,נחתמה ע"י 6 מחברי הנהלת רשות המטרו ותובא לפני כלל חברי הנהלה להצבעה ואישור סופי ביום חמישי הקרוב.
"יש לי מחוייבות עמוקה ואיתנה למיקסום פוטנציאל יצירת מקומות עבודה ופיתוח קריירה תוך דגש מיוחד על האזרחים בעלי ההכנסות הנמוכות המתקשים להיכנס למעגל העבודה והעומדים בפני מחסומי תעסוקה "' כך נמסר בהצהרה כתובה מפי סוליס ששימשה כשרה לעינייני התעסוקה והרווחה בממשל אובמה.
בנוסף, טיוטת המדיניות החדשה תידרוש להפלות פועלים אמריקאים משכבות מוחלשות כדי להכליל אותם בסכום של לפחות 10 אחוזים מסה"כ המשכורות וההטבות במסגרת המכרזים העתידיים. חברי הנהלת הרשות, כיוונו לכך שסכום של חצי סנט שייגבה כמס קנייה מכלל מעמד הביניים של מחוז לוס אנג'לס, (שעל פני 40 שנה יצטבר לסכום של כ 120 מליארד דולרים) ישמש למעשה ליצירת מקומות עבודה. מקומות העבודה שיווצרו בעבור מקומיים מהמעמדות הנמוכים, ישנו את חייהם מהקצה אל הקצה באופן חיובי ו"ינחיתו" אותם קרוב הרבה יותר למעמדות הביניים.
"זהו אכן צעד גדול בעבור רשות המטרו", כך אמרה אריקה ת'אי פטרסון, המשמשת כמנהלת המדיניות בעמותה ללא מטרות רווח בשם "משרות להנעת ארה"ב קדימה". עמותה זו, פועלת תוך שיתוף פעולה עם רשות המטרו ורשויות תחבורה אחרות מקבילות לה, כדי להניע אותן לייצר יחד הסכם שיעודד "יצירת מקומות עבודה בעבור אמריקאים".
"זה מציב את רשות המטרו בקו אחיד עם תוכנית פיתוח כלכלית רב מערכתית"
תוכנית רשות המטרו, תספק פיתרון תעסוקתי בדמות היזדמנות למשרות תעשיתיות בשילוב שכר שמאפשר מחיה נאותה בעבור אולוסיות "מוחלשות". הכוונה בין הייתר לאוכלוסיות כדוגמת אוכלוסיות חד הוריות, אוכלוסיות מבוגרות, אוכלוסיות שזה עתה השתחררו מבתי הכלא המחוזיים או מתוכניות האימוץ ה"נוער המאומץ" הקיימות במחוז. כך מסרה קוהל בהצהרה כתובה.
ב7 השנים האחרונות, מחוז לוס אנגלס היווה מוקד משיכה משמעותי בעבור יצרני כלי תחבורה ציבוריים שונים. זאת בעיקר בשל העובדה שרשויות תחבורה רבות המקבילות ל"רשות המטרו" כדוגמת "נתיבי פוט'היל" הפועלת בסאן גבריאל ובעמקי פומונה, "נתיביי פסדינה", "נתיבי לונג ביץ," ,"נתיבי עמק אנטילופה" ועוד, מחליפות את ציי האוטובוסים שלהם.
רשויות אלו מחליפות אוטובוסים המונעים בגז טבעי הקיימים אצלם באוטובוסים חדישים המבוססים על מנועי חשמל ובכך יוצרים שוק משמעותי בעבור תחבורה נקייה הידידותית לסביבה.
יצרני מטרו רבים, שהגיעו למחוז בעיקבות הצורך הגובר בשירותים וביכולות שלהם, פתחו מפעלים רבים באזור. אחת מהחברות האלו היא חברת "פורטרה", יצרנית אוטובוסים חשמליים, המבוססת בעמק הסיליקון שפתחה זה לא מיכבר מתקן ייצור בעיר התעשייה. רק בשנה האחרונה חברת "פורטרה", הגיע להבנות בעיניין בניית אוטובוסים חשמליים בגדלים של 25 ו 35 פוט בעבור מחלקת התחבורה של לוס אנג'לס – גוף ניפרד ושאינו קשור או מיוחס לרשות המטרו.
BYD, תאגיד סיני, בונה בימים אלו בונה אוטובוסים חשמליים באזור לנקאסטר.
"מי היה מאמין לפני 20 שנה שמחוז לוס אנג'לס ישמש כמרכז לייצור אמצעי תחבורה?". כך אמר אנדרו גונזאלס, הדובר המקומי של איגוד האוטובוסים והרכבות.
"זו למעשה, הברית החדשה בעבור כוח העבודה המקומי, כזו המצהירה על כך שיש כאן, משרות תעשיתיות איכותיות מהסוג שעבר לסין. הרשות לתיכנון כוח עבודה בארה"ב עומדת, הלכה למעשה להגן על הפועלים האמריקאים ולספק משרות באיכות גבוהה לאזור כולו".