סן פרנסיסקו תובעת את חברת"טורו" (TURO)בשל פעילותה שכללה השכרת רחבים פרטיים של אזרחים וזאת, לטענת הרשויות, ללא ההיתרים והתשלומים התואמים את התקנות שדה התעופה SFO שבתחומה. הפרות אלו, כך טוענים מגבירות את צפיפות תנועת כלי הרכב במתחם שדה התעופה ובנוסף, מעניקה לנהגי החברה ייתרון בלתי הוגן על פני המתחרים שלה, זאת לפי התלונה שהוגשה לבית המשפט העליון של סן פרנסיסקו ביום רביעי האחרון.
מסניף חברת "טורו" בסן פרנסיסקו נמסר כי "הם המומים" מהתביעה שהוגשה, זאת, נוכח המאמצים הכבירים שהשקיעה החברה לאורך השנים להגיע למערכת הבנות ואישורים מול הנהלת שדה התעופה הבינלאומי שבסן פרנסיסקו שתסדיר את מעמדה החוקי כ"חברת מכוניות שיתופיות". עושה רושם שמנהלי חברת "טורו" "סבורים שצפיפות ופקקי התנועה אינם נוגעים אליהם והם אינם צריכים לתת דין וחשבון או לשלם את חלקם באופן הוגן בעבור השימוש בתשתיות הציבוריות שמהן הם מפיקים רווחים". כך אומר, פרקליט העיר סן פרנסיסקו דניס הררה בהצהרתו. "אף חברה לא צריכה לקבל יחס מועדף או שונה ולו בשל טעונותיה כי היא ייחודית או יוצאת דופן בשוק".
בחברת טורו, רואים עצמם יותר כ"חברה משדכת" הרבה יותר מ"חברת השכרה", זאת נוכח העובדה שלמעשה אין בבעלותה ציי רכבים וגם בעלי הרכב עצמם מרוויחים סכומים צנועים יחסית המסתכמים בסה"כ כמה מאות דולרים בודדים. "טורו, לפי הגדרות החוק במדינת קליפורניה, לא מוגדרת כחברת השכרת רכב ומשום כך, לרשויות שדה התעופה הבינלאומי בסן פרנסיסקו, אין שום זכות או יכולת לאכוף עלינו את החוקים החלים על חברות ההשכרה", כך אומרת מישל פאנג, היעוצת המשפטית של חברת "תורו". "נסיון לאכוף עליינו את החוקים הקיימים לגבי חברות השכרת הרכב יהיה כמו לנסות להתאים צורה מעוגלת לפתח מרובע".
המיסים שמשלמות חברות השכרת הרכב היוו כ 11.5 אחוזים מכלל התקציבים התפעוליים של שדה התעופה הבנילאומי של סן פרנסיסקו (SFO) לשנת 2016-2017. כיום, חברות השכרת רכב המחזיקות מגרשי השכרה אל מחוץ לשטחי שדה התעופה(SFO) משלמות מס של כ 18 דולרים בעבור כל השכרה להנהלת ה"רכבת האוויר"(AIR TRAIN) וכמו כן, כ 10 אחוזים תוספת אל מעבר לקיבולת השכרות רכב מסויימת. 7 חברות השכרת הרכב, שילמו יחד רק בשנה שעברה מס בהיקף של כ 5.1 מליון דולרים לSFO. לשם השוואה, חברות הממוקמות בתוך שטחו של SFO משלמות גם את המיסים שצוינו ובנוסף את תשלומי השכירות בעבור שטחי השכרת הרכבים שהן מחזיקות. חברת "טורו", החזיקה בהיתרי פעילות מטעם SFO בשנים 2013-2017 אולם היתרים אלו פגו ב 10 בחודש אוגוסט האחרון . הררה, הוסיף כי החברה שילמה סכום שנתי של כ50 אלף דולרים בשנת 2015 ובשנת 2016 וסכום של כ 20 אלף דולרים בעבור 7 החודשים הראשונים של 2017.
מ"טורו" נמסר, כי היא הסכימה להסדר ההיתרים מסוג זה "למרות מחאתה" ומתוך כוונה "להפגין רצון טוב", זאת בזמן ובו היא בשלבי סיום של תוכנית נסיונית בו היא מתמודדת עם רישום והמחרה באותו האופן ובו מתמודדות חברות השכרת הרכב. בנוסף, אותה תוכנית כללה את הימצאותה במתחם הקרוב לשדה התעופה.
מאז אוגוסט האחרון, "טורו" המשיכה לפעול במתחם שדה התעופה SFO "באופן הנוגד את ההוראות והתקנות הקיימות בו", כך הובהר לנציגי החברה גם באופן כתוב וגם בפגישות פנים אל פנים, זאת נכתב בתביעה שהוגשה. כדי להפחית את פקקי התנועה בתחומו, הנהלת שדה התעופה, SFO דרשה מכלל חברות ההשכרה לבצע את כלל איסוף ומסירות כלי הרכב בשטח מרכזי החברה, אליהם מגיעים הנוסעים משדה התעופה באמצעות "רכבת האוויר"(AIRTRAIN) המשמשת כ"מערכת חינמית לניוד אנשים. במקום זאת, בחרה חברת "תורו" להשתמש בצידי מידרכות הטרמינלים השונים כדי לספק את כלי הרכב ללקוחותיה – נכתב בתלונה שהוגשה.
מ"טורו" נימסר כי נוכחותה בשדה התעופה היא מנימאלית ביותר וזאת ביחס לחברות השכרת הרכב המסורתיות וייתרה מכך, אין זה הוגן לדרוש מימנה לשלם מיסים באותו היחס כפי שמשלמות חברות השכרת הרכב, דבר שידרוש מימנה לגבות עלויות "מופקעות" ממשתמשייה. מה שיימנע מהם, ביעילות רבה לשכור כלי רכב לשימוש עצמי בתוך או בסמוך לשדה התעופה.
עוד נמסר מהחברה כי עצם מסירת כלי הרכב בצידיי המדרכות בתחום שדה התעופה מותרת מההיבט החוקי מאחר והגדרות החוק במדינת קליפורניה מבדילות בין "תוכניות כלי רכב שיתופיים" ובין "חברות השכרת רכב". מכאן שהחוקים החלים על מה שמוגדר "חברת השכרת רכב" לא חלים למעשה על חברת "טורו".
"הדבר דומה יותר למצב ובו אוספים או מורידים חבר או אדם יקר בשדה התעופה", אומרת מישל פיקוק, סגנית נשיא "טורו" הממונה על יחסי החברה עם הממשל. "תורו" בהתנהלותה דומה יותר לקונספט של "הנוסע ששמח לשלם באמצעות כמה דולרים את עלות הנסיעה" ובאותה הנשימה מעוניין להימנע מתשלום בעבור התשתיות בהן הוא אינו משתמש כמו עמלות החנייה, דלפקיי הטרמינל, הרכבת האווירית וכו'. פיקוק, כמודל פוטנציאלי, מכוונת יותר להתנהלות כדוגמתן של "אובר" ו "ליפט". חברות מהסוג שלהן משלמות עמלה של 3.80 דולרים בעבור נסיעה לשדה התעופה.
"טורו", שעד לשנת 2015 כונתה בשם "ריליי ריידס", מגובה בהון המוערך בכ 192 מליון דולרים. הבסיס הפיננסי האיתן של החברה מגיע ממקורות מפתיעים כמו חברותרכב שונות כדוגמת "דיימלר". ב"טורו" טוענים כי התביעה מגיעה כחלק ממערכה מתוכננת כנגדה ע"י חברת השכרת הרכב הגדולה בארה"ב "אנטרפרייז" וזאת, כדי להוציא אותה אל מחוץ לשוק. ב"טורו" טוענים שחברת "אנטרפרייז" דחקה בשדות תעופה בכל רחבי ארה"ב לאכוף את החוקים החלים על חברות השכרת הרכב הקונבנציונאליות גם לגבייה". "חברת אנטרפרייז, מובילה מתקפה לחיסול חברת "תורו"", כך טוענת פיקוק. מצד משרדו של הררה, פרקליטה הראשי של סן פרנסיסקו, נמסר כי "לחברת אנרטפרייז,, אין כל קשר לתביעה שהוגשה". חברת "אנטרפרייז" לא הגיבה לפי שעה לבקשות ההתיחסות מצידה נוכח התביעה.
חברת "טורו" מארגנת השרות רכב וזאת, לפי ימים, שבועות או חודשים ודורשת לשם כך שבעלי הרכב יפגשו באופן אישי את משכירי הרכב לצורך המסירה. חברה נוספת הפועלת לפי מודל דומה של "השכרת רכבים שיתופית מאדם לאדם" היא "גט-א-ראונד" הפעולת אף היא בסן פרנסיסקו ומארגנת השכרות רכב שעתיות לצד השכרות לטווחים ארוכים יותר. "גט-א-ראונד" אינה מחזיקה בהיתר פעילות של שדה התעופה SFO ולפי גורמים רישמיים נימסר אף כי ככל הנראה, היא אינה פועלת שם כלל. חברה זו, מתקינה מנעולי רכב מיוחדים כך שרק שוכרי הרכב מיועדים יוכלו לפתוח אותם.
חברה נוספת המבוססת על מודל "השכרת רכב שיתופית בין אדם לאדם" היא "טראוול-קאר". החברה, פועלת נכון לעכשיו בשדות תעופה בלבד. החברה מחזיקה באישור פעילות מטעם SFO זאת, החל מחודש יולי האחרון. לקוחות החברה, אוספים את רכביהם מהחנויות הסמוכות לשדה התעופה.
נכון לעכשיו, נראה כי הרשויות בסן פרנסיסקו, עושות צעדים כדי לחלץ הוראה מביט המשפט שתמנע את המשך פעילותה של "טורו" במתחם שדה התעופה וייתרה מכך, תמנע ממנה להכווין את לקוחותיה אל SFO במיקום איסוף פוטנציאלי וזאת עד להסדרת כל האישורים הנחוצים לפעילותה. בנוסף, נראה שהרשויות מחפשות גם דרך להטיל קנסות בעבור כל עבירה שתתבצע במתחם SFO בגובה של 2500 דולרים וכמובן גם היחזר בגין הוצאותיהן המשפטיות.