הנה כמה סיבות למה חלב טוב בשבילך וגם כמה שמראות ההיפך:
בריאות העצם:
מוצרים חלביים כמו חלב, יוגורט, וגבינה הם באופן טבעי גבוהים ברמת הסידן שהם מכילים. סידן חיוני לעצמות חזקות, ומחסור בסידן עלול להוביל לבריחת סידן והידלדלות העצם, עמו מתמודדים אוכלוסיית הגיל השלישי.
מוצרי חלב לא עשירים באופן טבעי בויטמין D, אך בשנות ה-30 של המאה ה20, החלו להעשיר את החלב בויטמין D כדי למנוע את היחלשות העצם. חוץ מחלב, יוגורט מועשר גם הוא בויטמין D.
ויטמין Dמסייע בספיגת הסידן וויסות רמות הסידן בדם.
כוס אחת של חלב עשויה לספק כ-30 אחוז מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין D. מומחים בריאות סבורים כי אנשים שגרים באיזורי אקלים צפוני עלולים לסבול ממחסור בויטמין D.
אשלגן
אשלגן מעורב בויסות הנוזלים בגוף, הורדת לחץ דם, העברת עצבית תקינה והתכווצות השרירים. ניכר כי רוב האמריקאים סובלים ממחסור באשלגן, שנמצא בפירות, ירקות, ומוצרי חלב.
לפי המכון הלאומי לתרופות אדם בוגר זקוק ל4.7 גרם אשלגן ביום, כאשר חצי גביע קוטג' מספק 118 מיליגרם, גביע יוגורט 490 מיליגרם, וכוס חלב- 366 מיליגרם של אשלגן.
ומה עם הספורט?
מוצרי חלב יום יומיים עשירים בחומצות האמינו לאוצין הדרושות לבניית השריר, ומשמשים פעמים רבות אתלטים הצורכים אותן כתוספי תזונה. הפחמימות והחלבונים המצויים במוצרי החלב נמצאו במחקרים כמועילים להתאוששות לאחר מאמץ.
מאחר ומוצרי חלב עשירים בסידן, הם הכרחיים לספורטאים צעירים שרוצים לבנות את השריר שלהם.
האם החלב מזיק?
במיוחד אם האדם סובל מאלרגיה מסוימת לרכיבי החלב. אנשים רבים גם חוששים מהורמון הגדילה הסינטטי שמוזרק לפרה.
הורמון זה (RBGH) יועד להגדיל את מסת השריר של הפרה ולזרז את גדילתה. עד היום לא בטוח האם הורמון הגדילה הזה בעל השלכות שליליות על בריאות האדם, אך כיום יצרני חלב מסוימים מציינים כי החלב שלהם יוצר מפרה שלא הוזרק לה ההורמון.
לאלו שלא יכולים לרכוש מוצרי חלב מומלץ להשלים את הערכים התזונתיים אותם מספק החלב. תחליפים אלו אפשר למצוא במאכלים נוספים מבוססי סידן כמו סרדינים, מוצרי סויה, דגנים מסוימים, מיץ תפוזים, וירקות עם עלים ירוקים.
מוצרי חלב מסוימים כמו יוגורט ממותק, מילקשייק וקינוחים חלביים אחרים עתירים בקלוריות וממותקים. כשבוחרים דיאטה חלבית, רצוי לדבוק במוצרי החלב המופחתים בשומן.
לסיכום לא כל מוצרי החלב טובים לבריאות או מזיקים לה באופן חד משמעי. רצוי להגביל את צריכת המוצרים החלביים עתירי הסוכר והקלוריות.