כמות המבקרים בעלי הדרכון הזר, הנכנסים לארה"ב רשם ירידה חדה בשנה החולפת. זאת, לפי נתונים חדשים שמוסרת לשכת הסחר הרישמית של ארה"ב. כתגובה לנתונים הבעייתיים תעשיית התיירות בארה"ב, נערכת להפוך את המגמה הבעייתית שנוצרה. אחת מאותן הערכויות מדוברות היא התאגדות של מספר ארגונים מתחום ענף התיירות לכדי גוף הקרוי "הקואליציה למען תיירות בארה"ב". זאת, כדי ליצור מנוף לחץ באמצעים פוליטים ולייצר לובי ופעילות ברב הממשל הפדראלי לעודד הגעה של תיירים זרים אל ארה"ב.
בין הגופים שיצרו את הקואליציה, ניתן למצוא גורמים משמעותיים כמו "התאחדות הנסיעות והתיירות של ארה"ב", "התאחדות הגיימיניג באמריקה" ו "התאחדות המלונות באמריקה". לפי נתוני לשכת המסחר של ארה"ב, בשבעת החודשים הראשונים של שנת 2017, כלל המבקרים הנכנסים לארה"ב הגיע למספר של 41 מליון בני אדם. כאמור, מדובר בירידה של כ 4 אחוזים בהשווה לחודש המקביל בשנת 2016.
מחקר מיוחד שהוזמן ע"י "התאחדות הנסיעות והתיירות בארה"ב" בעבור קואליציית התיירות החדשה שנוסדה, מצביע על דווקא על עלייה מובהקת במגמת התיירות העולמית. המחקר מציג כי בין השנים 2015-2017 עלה נפח התיירות העולמי בכ 7.9 אחוזים. חלקה של ארה"ב לעומת זאת ב"נפח התיירות העולמי" הצטמק בתקופה הזו מ 13.6 אחוזים מכלל התיירות לכדי 11.9 אחוזים.
זוהי הפעם הראשונה שנרשמת מגמת ירידה לאחר עשור שלם בו נפח התיירות לארה"ב היה בעלייה מתמדת. עוד נתון שעולה במקביל לירידת נפח המבקרים בארה"ב הוא כמובן, כמות ההוצאות הכספיות. המבקרים הזרים שמגיעים לארה"ב "בזבז" כ 3.3 אחוזים פחות בנובמבר 2017 וזאת בהשוואה לנובמבר בשנה שקדמה.
התאחדות התיירות בארה"ב מעריכה שהמשמעות הכספית של כלל ירידות הנתונים האלו הוא אובדן של 4.6 מליארדי דולרים שהיו אמורים להיות מוזרמים לכלכלות המקומיות ובנוסף באובדן של כ 40 אלף מקומות עבודה. קואליציית התיירות החדשה שהוקמה, דוחקת בממשל הפדרלי בארה"ב לפעול לתמיכה בפעילות של ארגון BRAND USA שנוסד תחת מימשל אובמה ונועד לקדם ולעודד כניסת תיירים בינלאומיים אל ארה"ב. בנוסף הקואליצייה דוחקת במימשל כדי להאיץ את תהליך מתן אשרות ויזת התיירות למבקרים זרים המגיעים אל מחוץ לארה"ב ובמקביל להגדיל את מיכסת שוטרי המכסים ובקרת הגבולות כדי לאפשר זאת.
במקביל למגמה שהתפתחה, גורמי תיירות רישמיים, מבקשים לשים סוף לרטוריקה ולאופן ההתבטאות של הנשיא דולנד טראמפ שלטענתם, גורמת לתיירים רבים השוקלים להגיע לארה"ב לבחור ביעדים אלטרנטיביים. כזכור, דונאלד טראמפ, קרא לבניית חומת הפרדה בגבול מקסיקו - ארה"ב ולהחרמה של כניסת אזרחים זרים ממדינות מסויימות. "כל המסרים וההתבטאויות שעלו מכיוון ממשל טראמפ יצרו למעשה חסימה בפני שווקים מסויימים דבר שהוביל, לחסמים בפני קהלים מסויימים", כך אמר פרד ניקסון, הנשיא והמנכ"ל של NYC AND COMPANY , אירגון התיירות הרישמי המייצג את העיר ניו יורק. "זהו בהחלט לא המסר שאנחנו מעוניינים לשלוח לעולם".
לפי משרד התיירות הלאומי של ארה"ב העובד בשיתוף פעולה עם המחלקה ל"ביטחון המולדת" של ארה"ב, הירידה בהיקף התיירות הניכנסת לארה"ב, נובעת בעיקר מירידה של הגעת מבקרים בעלי דרכון זר ממדינות המזרח התיכון ואפריקה. אלו כאמור, שני אזורים שהגבלת ויזת התיירות על אזרחיהם, המעוניינים להגיע לארה"ב, סומנה כמטרה ע"י ממשל טראמפ. גורם נוסף לצניחה בהיקף התיירות הוא ירידה במספר המבקרים הזרים שמקורם באיים הקריביים. ככל הנראה, מתקפת סופות ההוריקן וההרס שהותירה באיזור ב 2017 הגבילה את יכולתם של הגעת מבקרים מהאיזור.
מידע עדכני מחודש יולי 2017 מראה כי התיירות הנכנסת לארה"ב מהמזרח התיכון רשמה ירידה של 40.3 אחוזים, מאפריקה 32.1 אחוזים, מדרום אמריקה 18.8 אחוזים ומאזור האיים הקריביים, נירשמה צניחה של כניסת מבקרים בהיקף של22.3 אחוזים. מקור אחר שמימנו נרשמה ירידה בנפח התיירות הנכנסת הוא אזור מזרח אירופה שכמות המבקרים מימנו צנחה ב כ 17.1 אחוזים.
"אם אינך יכול להגיע פיזית לארה"ב ולרכוז מוצרי צריכה, אתה בהחלט יכול ללכת לשווקים אחרים, מאחר והאופציות כיום הן מרובות," אומר דיקסון. "הצרכן אמריקאי הוא אומנם בעל כוח קנייה ועוצמה רבים, אבל למרות עוצמתו, הוא לבד איינו יכול להניע את הכלכלה האמריקאית." מלונות רבים, רואים ירידה בביקוש לחדרים, כך אומר ג'ינו אינגלס, אחד ממייסדיי OTA INSIGHT , כלי ייחודי המנהל הכנסות בעבור מלונות. "במונחי זמינות, אנו רואים הרבה יותר מלאי שלא נימכר ללקוחות במקומות שבדר"כ מהווים מוקדי עומס ואין בהם חדרים פנויים".
רוג'ר דואו, נשיא ומנכ"ל התאחדות הנסיעות בארה"ב, מציג גרסה שונה המסבירה את הירידה במספר המבקרים בארה"ב. לטענתו, התחלת הרידה במספר המבקרים המגיעים לארה"ב, התחיל כבר בשנת 2015, טרפ עליית הנשיא טראמפ לשלטון. לראייתו, הוא תולה את הירידה במספר המקרים הניכנס לארה"ב בשנויים כלכליים ופוליטים המתרחשים באירופה. אירופה בשנים האחורנות התמודדה עם שינויים מרחיקי לכת כדגומת החלטת ה"בקרסיט" של הממלכה המאוחדת בבריטניה, התקפות הטרור שפקדו את היבשת והיחלשות ערך המטבעות האירופים אל מול הדולר האמריקאי.
במקביל, ארה"ב התמודדה אף היא עם אסונות מעשיי ידיי אדם שגרמו למבקרים רבים אל מחוצה לה לשקול בשנית הגעה אלייה. אסונות אלו בדמות שריפות ענק ומפולות בוץ בקליפורניה, סופות הוריקן בפלורידה ובטקסס ואם לא דיי באלו, מעשיי טבח המוניים כדוגמת זה שהתרחש בלאס ווגאס. יחד עם נקודת המבט השונה שלו על המצב, דואו בהחלט הכיר בעובדה שחוסר הוודאות שלגבי אפשרות הכניסה של אזרחים זריים ממדינות מסויימות, אכן עשוייה לגרום להם להתרחק ולהימנע מלהגיע לארה"ב. "יש גורם מסויים בעובדה שאנשים אומרים שהם אינם רוצים להרגיש שגורמים להם לטרחה.", כך אומר דואו.
למעשה, מידע שמגיע מאירגון התיירות של האו"ם, מוסר כי ספרד עומדת לעקוף את ארה"ב להפוף בעצמה ליעד התיירות ה-2 בהיקף התיירים הנכנסים אליו וזאת, אחרי צרפת המכהנת במקום הראשון. "אנחנו אכן מאבדים מספרים גדולים ומשמעויים", אומר דואו, שמכנה את הסיטואציה "מורכבת" ויחד עם זאת לטענתו, היא סיטואציה שניתן לפתור אותה. "הנשיא הוא מישהו שיכול לפתור את המצב", הוא מוסיף, "הכל טמון בשינוי הרטוריקה והצבת התיירות בסדר העדיפויות של הממשל"