הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
הדבר הבא של אפל – אפליקציות של נתוני מידע בריאותי אישי; לפי ההערכות: מהלך שישנה את השוק באופן מהותי
יותר ויותר אנשים בעתיד ינצלו אפליקציות חדשניות בטלפונים הניידים שלהם למטרות של מידע בריאותי, חסכון בעלויות וקבלת הנחות על רכישת שירותם ומוצרים בריאותיים

אפל עוררה מהומה רבתי בשבוע שחלף, בחוגי הבריאות והרפואה, כשהודיעה שהיא נכנסת לתחום האישי של נתונים רפואיים, עם האפליקציה החדשה שפיתחה, בשם אפל בריאות או Apple Health. הפיתוח החדש יוכל לתקשר עם הנתונים הרפואיים האלקטרוניים בכתריסר בתי חולים. במהלך השנתיים האחרונות ביצעה אפל פעילות מחקרית סמויה, כדי לחזק את היכולות שלה בתחום המידע הבריאותי האלקטרוני. כחלק ממדיניות זו, היא רכשה ב-2016 חברת סטארט-אפ, העוסקת בתחום הנתונים הרפואיים האישיים, ששמה - Gliimpse Health. התומכים והמתנגדים נחלקים בדעותיהם באשר לסיכויי ההצלחה של המהלך החדש.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים



בכל האמור בנתונים אישיים של בריאות, הציבור נחלק בדעותיו. כאשר המתנגדים טוענים, שהפעם לא תהיה שונה מהניסיון שנעשה לפני עשר שנים, כשענקי טכנולוגיה כמו מיקרוסופט וגוגל ניסו ונאבקו לדחוף קדימה את רעיון הנתונים הרפואיים האישיים. עושה רושם כי אפל נכנסת לתחום שבו היא יכולה להיות "שובר שיוויון" מבחינת התעשייה. כשנסתכל על המהלך של אפל בעוד עשור, נוכל לומר שזה היה ציון דרך בהיסטוריה של טכנולוגית המידע (IT) של שוק הבריאות. 

אם כך, מדוע הפעם הזו שונה?

קו הנוף של טכנולוגיית הבריאות השתנה מאוד. באופן דרמטי. לפני עשור, כשמיקרוסופט וגוגל נאבקו כדי להפוך את נתוני הבריאות האישים, לדבר מה זמין ונגיש לצרכנים, הטכנולוגיה בשנת 207 לא התאימה והתשתית היתה שונה מאוד מזו של היום. אז, פחות משליש מהרופאים ומספקי שירותי בריאות אחרים, השתמשו בנתוני מידע רפואיים אלקטרוניים. אישורו של חוק ההיי-טק, שהיה בבחינת נקודת ציון בעולם טכנולוגיית המידע, קרה שנתיים לאחר מכן והביא לפריצה בהיקף השימוש ב-EMR  ללא התנופה המשמעותית, כתוצאה מסיוע ממקורות שונים, בתחום המידע הרפואי הדיגיטלי, פיתוח מערכות מידע בריאותי אישי, לא היה מתקדם לשום מקום. בנוסף לחדשנות הטכנולוגית, היו גם חסמים ביורוקרטיים, כך שגם אם היתה בידיך כמות מידע מהותית, לא היית מסוגל לחלוק אותה עם מישהו אחר, כולל המטופל. 



הכניסה של אפל שינתה את המשחק

עוד פיתוח טכנולוגי אדיר, שנכנס וצבר תאוצה אדירה לפני כעשור? ניחשתם נכון. האי-פון. אפל הוציאה לשוק את האי-פון הראשון בקיץ 2007 וכיום מעגל המשתמשים בו הוא למעלה מ-500 מיליון בני אדם.

רובנו אוהבים את האייפון שלנו, ניתן ללמוד זאת מהיקף השימוש היומיומי והרצוף שאנחנו עושים בו. מחקר עדכני מלמד, שהצרכן האמריקאי הממוצע משקיע 5 שעות ביממה בהתעסקות בטלפון הנייד שלו. עם חדירה מדהימה כל כך לתחום חיינו היומיומי, זו תהיה הפתעה קטנה מאוד, שהמכשיר הקטן שאתה אוחז בידיך כעת, משול ל"פיסת הנדל"ן בעלת הערך הגבוה ביותר בעולם." אם להשען על משפט של השותף שלי להשקעות, ביירון דיטר.

כמה מומחי בריאות שאלו את עצמם, מדוע ספקי מידע רפואי כמו Epic או Cerner ממוקמים טוב יותר בדרך אל ההצלחה. אחרי הכל לאלה יש כבר פורטלים קיימים ומפותחים. להערכתי (מציין כותב המאמר), ספקים כמו אלה שהוזכרו לעיל, מעמידים את ספק המידע לפני הכל - והם עושים נכון משום, שהם אלה שישלמו את החשבון בסוף -כשהם מתכננים מוצרים חדשים בתחום. אפל מצד שני, מונעת על ידי התמריץ של הצרכן קודם. זה עשוי להיות גורם שישנה את המשחק.

הגיע העידן של צרכני הבריאות

המבקרים את אפל טוענים, שהיא תגיע למבוי סתום: היא תגרום לצרכנים להתחיל להתעסק בבריאות שלהם. אני מסכים שהתעסקות בבריאות של צרכנים, או מטופלים, היא תמיד אגוז קשה מאוד לפיצוח, עבור ספקי מידע בריאותי. עם זאת, אני מאמין, שהפעם זה יהיה שונה. למה? צרכנים של מידע בריאותי מודאגים כיום יותר מתמיד מעלויות הבריאות שלהם. לפני כעשור, רק 10% מהצרכנים היו זכאים לניכוי מס בהיקף של 1,000 דולר ויותר. היום הנתון הזה נע סביב ה-50% מכלל הצרכנים. 

כשהצרכנים נאלצים להכניס יד לארנק, כדי לממן שירותי בריאות, הם יהיו פעילים הרבה יותר בקבלת החלטות, ומהו המקום הטוב ביותר לעשות זאת, אם לא נתוני מידע בריאותי אישיים. אפל אם כן, פותחת את שעריה הטכנולוגיים בפני מפתחים של אפליקציות עבור הצרכנים ומאפשרת לצרכנים להכניס את המידע שלהם לאפליקציות הללו. אותה פרדיגמה ככל הנראה, תעבוד היטב גם בנתוני בריאות, כשהצרכנים יכניסו את המידע הבריאותי שלהם לאפליקציות וכך תהיה להם חווית משתמש אישית, מועילה ובריאה.


50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE