ניקיון האוזניים:
מי מאיתנו לא נהנה ממגע מקלות האוזניים המדגדגות לאחר מקלחת חמה? שערות הכותנה של המקל אכן מורידות שעווה ומעניקות תחושה נעימה, אך הרופאים מזהירים מפני פעילות חוזרת ונשנית כזאת. למרות שחמישה אחוזים מהאמריקאים סובלים מ"שעוות" אוזניים יתרה, הרוב המכריע לא צריך להיות מודאג. שעוות אוזניים בדרך כלל מטיבה עמנו בכך שהיא עוזרת להסיר את התאים המתים מחוץ לאוזניים, ובשל היותה נוגדת חיידקים ופטריות. היא למעשה שומרת עלינו בריאים. רופאים אף מציינים כי "שעוות האוזניים" אף נדחפת לפנים האוזן בעת פעולת הניקוי. "מקל האוזניים גדול בחצי מאורך תעלת האוזן, לכן הסיכויים לדחוף את השעווה פנימה הוא בלתי נמנע" אמר ד"ר מארק ווגאן.
שימוש בחוט דנטלי
תחזוק קבוע של השיניים שלנו הוא נוהל שמוחדר לנו באדיקות עוד מילדותנו. הסברה הרווחת מציעה לנו להבריש את השיניים ולהעביר חוט דנטלי שלוש פעמים ביום, כשלושים דקות אחרי כל ארוחה, אבל למעשה זוהי רק חצי מהאמת. בעוד צחצוח הכרחי באמת, חשיבותו של העברת חוט דנטלי די זניחה. זו האמת. למרות שרופאים המליצו על העברת חוט דנטלי במשך עשורים, ישנו סימוך מדעי דל מאוד לכך שפעולה זו באמת יעילה. מחקר חדש שפורסם ב-2016 מוצא כי הרגל זה לא מגובה מחקרית כלל ועיקר. מאמר שפורסם ב-2015 מצא כי רוב המחקרים הזמינים, נכשלו לההוכיח שהחוט דנטלי יעיל בהסרת רובד החיידקים (פלאק). מחקרים נוספים הראו כי תרומתו של החוט הדנטלי הוא זניח ולא משמעותי.
שימוש בנוזל לחיטוי ידיים
אם אתם כאלה שמחזיקים בדרך כלל נוזל לניקוי ידיים על השולחן שלך או שומרים עליו בתיק, אולי תרצו לשקול זאת שוב. זה לא נכון שנוזל לחיטוי הידיים שלילי לגמרי, אך זו העובדה שהמים והסבון בריאים הרבה יותר. המרכז לשליטה על מחלות ומניעתן מסביר שהשיטה הישנה היא הדרך הטובה ביותר לחיסול החיידקים, אבל מחקרים מראים שהשיטה המודרנית הזאת אפילו לא קרובה להסרת החיידקים המזיקים שגורמים למחלות.
דיאטות "כסאח" וצום
בפעם הבאה שאתם שוקלים דיאטת "ניקיון" ו"צום" רצוי שתשקלו זאת בשנית, אל תבזבזו את הזמן שלכם. למעשה אין שום הוכחה מדעית המראה שטרנד מסוג זה באמת מועיל, ואין לו שום יתרונות בריאותיים. הכבד והכליות שלכם במקרה של תפקוד תקין, מנקים את הגוף שלכם בעצמם. "אלא אם כן יש חסימה באחד מהאיברים שלנו, לא קיימת אף סיבה מיוחדת לעזור לגוף בניקוי הרעלים" אמרה ד"ר רנית מישורי, מאוניברסיטת ג'ורג'טאון לירחון בריאות עוד ב-2012.
נטילת ויטמינים יומיים או תוספי תזונה אחרים
אם אתה אחד מארבעים האחוזים מהאמריקאים שנוטלים תוספי תזונה יומיים אתה כנראה לא צריך אותם. שלושה מחקרים שפורסמו ב-2013 לא מצאו אף ראייה לכך שתוספי תזונה אלו יכולים להפחית את הסיכוי למחלות כרוניות כמו סרטן ולב בקרב אנשים בריאים. אם אתם אוכלים היטב אתם לא נדרשים לקחת אף תוסף מלאכותי. כשהמחקרים התפרסמו, קבוצה של רופאים כתבה הדרכה לציבור שטוענת שאין שום יתרון בריאותי בנטילת תוספי תזונה. למרבה ההפתעה הם אף יכולים לגרום נזק לגוף. "תוספי מזון ורוב הוויטמינים שניטלים על ידי בני האדם לא הראו שום יתרון בריאותי במחקרים" הרופאים הזהירו.