הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
קליפורניה: בעקבות גל סגירות סניפים ברשתות הענק- שטחי קרקעות עצומים עלולים להשאר נטושים
אזור דרום קליפורניה מתמודד בימים אלו עם גל סגירות של רשתות גדולות רבות כמו טויס אר אס וולמארט, והוא מעלה את התהייה – מי ימלא את מקום החללים הענקיים שנותרים ריקים?

ב-11 בינואר השנה, הודיעה רשת "וולמארט", כי היא עומדת לסגור 63 חנויות מהמותג "סאמ'ס קלאב" שבבעלותה וזאת, כולל את המתחם ב CITI OF INDUSTRY והשני באזור STANTON . שני מתחמי הקניות הללו ניסגרו סופית ביום שישי האחרון. כל אחד משני המתחמים הללו בהיקף כולל של 100 אלף סקוור-פיט והם העסיקו למעלה מ 150 עובדים.

"גל הסגירות", הכה בשנית וזאת כאשר, בשבוע שעבר רשת "טויס – אר -אס" הודיעה שהיא עומדת לסגור עד 182 חנויות מותג שלה הכוללות את "טויס אר אס" ו "בייביס אר אס" כולל 14 מתחמים כאלו בסטנטון קליפורניה. שניים מ14 המתחמים האלו הם חנויות "טויס אר אס", 7 מהם הם מתחמי "בייביס אר אס" וחמישה מיקומים נוספים הם למעשה חנויות המשלבות את שני המותגים יחד. מבצעי המחירות המיוחדים טרם סגירה של חנויות אלו, אמורים להתחיל בחודש פברואר וכלל החנויות האלו צפויות להיסגר עד לחודש אפריל.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


השיבוש המסחרי שיצרה אמזון

ביצועיהן של החברות הללו כדוגמת "טויס אר אס", "וולמארט" וכאלו הדומות להן, איבדו משמעותית מכוחם והרבה מנפח השוק שלהן לטובת המחירים הנמוכים ומערכת המשלוחים המיוחדת של אמזון. כל התהליך הזה הפך כבר לדי ברור. הדבר שנשאר בגדר סימן שאלה ושטרם התמודדו עימו באופן משמעותי הוא מה יעלה בגורל כלל האתרים וחנויות הענק האלו שנותרו ריקות ונעזבו על ידי הקמעונאים הגדולים כמו וולמארט, סירס, קיימארט ואחרים. הגל הזה שאנו עדים לו, הוא רק קצה הקרחון, כך סבורים מומחים.


7,000 חנויות עומדות בפני סגירה 

בשנת 2017 התרחשו כ 7000 הודעות פומביות על סגירת חנויות, זאת לפי "פאנג גלובאל קמעונאות וטכנולוגיה". הגל העצום הזה כולל בתוכו את 358 הסניפים של רשתות "סירס" ו "קיימארט" ו את 138 המיקומים של הרשת "ג'י,סי, פאניי". גל הודעות הסגירה הגדול, כולל בנוסף את "ראדיושאק" (1,470 חנויות), "פיי-לס סורס שוז" (700 חנויות), "ג'ימבורי"(330 חנויות), "דה לימיטד". (250 חנויות), "גיימ-טופ"(190 חנויות) ואת רשתות "מייסיס, "גאפ" ו"סטייפל'ס" שכ"א מהן סגרה כ 70 חנויות.

האתר BANKRUPCYDATA.COM דיווח על כ 622 הגשות בקשה להליכי פשיטת רגל בענף הקמעונאות, זאת נכון ל 27 בדצמבר. למרות גל הסגירות העצום, התמונה לא כזו עגומה ובעייתית כפי שהיא מצטיירת, זאת לראיתו של הכלכלן רוברט קליינהנז, המנהל בפועל של המחקר הכלכלי בחברת "בייקון אקונומיקס".



המצאה מחדש של המרחבים הללו

"קורים כל מיני דברים מעניינים", כך אמר. "ניתן להבחין בדוגמאות מסויימות בהם מרחב גדול, עשוי להיות מוסב לשימוש יעיל מאוד כדוגמת חדר כושר רב תכליתי. או שמתחמי קניונים רייקים יוכלו להיות מוסבים למרחבי מגורים ודיור שהם מצרך חשוב מאין כמוהו היום. אפילו ייתכן שהחללים היותר קטנים שנעזבו יוכלו להיות שמישים כחנויות למימכר של מריחואנה." חללים גדולים ורייקים יוכלו גם לעבור פיצול וזאת כדי לעשות בהם יותר משימוש אחד, כך אומר קליינהנז. גם מתחמיי החנייה העצומים הצמודים לחנויות הענק יוכלו להיות שמישים לצורך בניית חנויות נוספות. דניס קוברט, כלכלנית פיתוח מהעיר סאנטה קלריטה, כלל אינה מופתעת מהמגמות והשינויים הללו.

"כאשר רשתות הענק עוזבות, זה מעניק לנו הלכה למעשה, הזדמנות יוצאת דופן," כך אמרה. "עברנו מיקרים דומים כאלו בעבר, כאשר מספר חנויות מזון גדולות ניסגרו. אחת מהחנויות הגדולות הללו שימשה את 'הייגן גרוסרי' והיא חולקה לכמה שטחים קטנים יותר. צד אחד שימש חנות מרשת 'נורד-סטורם ראק' ואילו השנייה שימשה את הרשת 'טי.ג'י מקס'."

קוברט, ציינה עוד דוגמה מהסוג הזה שכבר הופכת למשתלמת בעבור העיר. מסעדת "רד-רובין" ששינתה את מיקומה מה קניון של ווסט פילד וולנסיה טאון סנטר למיקום אחר בעיר לפני כשנה. מיקומה הקודם של המסעדה ומספר חללים סמוכים אלייה עברו שיפוץ והוסבו ל קאניון של סאנטה קלריטה שהוא מרכז להופעות חיות ואמנים כמו "סטון-טמפל-פיילוטס", "להקת המארשאל טאקר" וה "בלווד, סוויט אנד טיירס". בן וונג, המנהל בפועל של מועצת תעשיית היצרנים המשמשת כלשכת המסחר של העיר, העלה כי ההאנגר ששימש את חנות הרשת "סאמ'ס קלאב" בעירו, לא יישאר ריק לעוד זמן רב. "יש לנו כאן בעיר בערך אחוז 1 של מיקומים שנותרים עומדים כריקים," כך אמר.


פתיחות לרעיונות חדשים

"מיידב נומנייס", פירמת נדל"ן המבוססת בלוס אנג'לס, היא בעלת הנכס בסטאנטון שבו פעלה החנות הגדולה מרשת "סאמ'ס קלאב". ג'ף סלזר, מנהל נכסים מטעם הפירמה,אמר כי "מיידב" אינה בטוחה באופן וודאי מה היא תעשה עם אותו נכס היות וחוזה השכירות של חברת "וולמארט" עדיין בתוקף. למרות זאת, הוא רמז כי "מידב" פתוחה להצעות בעבור שימושים שיוצעו בעבור הנכס שברשותה.

"נכון לעכשיו, אנו צריכים לעשות משהו אחר," כך אמר. "הנכס בהחלט יוכל להיות שמיש בעבור מספר מטרות עם אזור מסחר בחלק התחתון ועוד כ 5-6 חנויות קטנות יותר." לארס פארנר, סגן הפרופסור לשיווק קליני שב אוניברסיטת יו.אס.סי מארשל סקול לעסקים, אמר לראייתו, מרכזי כושר או לחלופין מסעדות המבוססות חוויית שישיבה עשויות להתאים לחללי הענק הפנויים הללו.

"בעבר, בעלי הנכסים העדיפו שלא להשכיר את השטחים שברשותם למטרות כמו חדרי כושר ענקיים זאת מאחר והאנשים "ייתפסו" את מקומות החנייה הצמודים לנכסים אלו לזמן ממושך," כך אמר. "אבל היום, התנועה יחסית דלה יותר בכמה מאזורי המסחר האלו ולכן השיקול לייעוד כזה הוא הגיוני יותר. ייתרה מכך, סיכוי סביר שאנשים שיילכו לחדרי הכושר, גם יילכו לחנויות סמוכות לקניות מסוגים שונים." בנוסף, פארנר סבור כי עוד גלי סגירות צפויים להגיע. "כבר חווינו גלי סגירות רבים שהתרחשו וזה רק סביר להניח שיהיו עוד כאלו," כך אמר. "איני חושב שרשתות 'וולמארט' ו 'טראגט' עשויות להיפגע כי ניתן לרכוש בהן פחות או יותר כל מוצר צריכה שעולה על הדעת."


50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE