חלקם של המכורים לאופיוד עושים שימוש לרעה בלופרמיד, הידוע תחת שמו השיווקי "אימודיום AD " וזאת כדי להגיע לתחושת "התמסטלות", כך מסרה המנהלת הפדראלית לתרופות ולמזון. הקפסולות עצמן אינן יקרות וניתן להשיג כמות של כ 400 בעבור מחיר של 10 דולרים. המינון המומלץ בעבור לופרמיד הוא 8 מיליגרם ליום ללא מרשם רופא ו 16 מיליגרם באמצעות מרשם והמלצת רופא.
למרות ההמלצות השונות, המכורים לחומר צורכים כמויות של בין 50 – 300 קפסולות על בסיס יומי במטרה להאריך את השפעת האופוריה שמעניקה "תחושת ההתמסטלות" הקרובה ומקבילה לזו הנגרמת כתוצאה משימוש בהרואין, מורפיום ואוקסיקודון, זאת לפי מחקר שהתפרסם בספר השנתי של רפואת החירום. "אנשים שמכורים באופן נואש, אנשים שמחפשים לימשוך את הסימפטומים עוד ועוד, יעשו כל מה שצריך כדי לגרום לזה לקרות ולעיתים, מדובר במעשים מאוד קיצוניים," כך אמר ג'פרי ריינולדס מהתאחדות הילדים והמשפחה "מיניאולה" שבניו-יורק, זאת בזמן פרסום המחקר.
במינונים גבוהים שכאלו, לפורמיד דווח כחומר שעשוי לגרום לבעיות מרובות בלב ואפילו במקרים מסויימים למוות. כאמור הרוב דיווח על בעיות לב שמקורן בשימוש יתר מכוון. בין השנים 2011 ל 2014, מאגר הנתונים הכלל ארצי להרעלות העלה כי נמצאה עלייה של כ 71 אחוזים בשיחות התלונה הנוגעות להרעלה כתוצאה משימוש בלופרמיד, כך מראה המחקר שפורסם בשנת 2016. על היצרנים לשקול לשנות את האריזות הקיימות ל"אריזות בועה" וזאת כדי להגביל את כמות הגלולות שמשתמש יכול לרכוש בזמן נתון, כך מסר הFDA בהצהרותו רק השבוע. "בFDA אנו מאמינים כי אחד מתפקידינו העיקריים הוא בין השאר, להתמודד עם מגיפת השימוש המוגבר באופיוד ולהפחית משמעותית את גל ההתמכרות אליו," כך אמר סקוט גוטליב, נציב הFDA. "אנו בודקים דרכים אפשרויות להפחתה משמעותית של החשיפה לסוגי האופיוד השונים דרך השפעה על מרשמים, באופן ספציפי דרך הערכות הסיכון שלנו וע"י הסמכויות האסטרטגיות להקלות מטעמנו.
רוב רכישות הלופרמיד נעשות באופן מרוכז, דרך רשת האינטרנט. "אני מתכוון גם לפנות לכלל מפיצי הלופרמיד על גבי הרשת דרך אתרי המכירות השונים וזאת כדי לבקש מהם להתנדב לסייע לנו להתמודד עם סוגיית השימוש החורג לרעה בחומר," כך אמר גוטליב. "שינוי אופן האריזה עשוי לסייע להשיג את המטרה להגבלת כמות המכירות"