הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
חליתי בשפעת. האם אני יכול להדביק את הכלב שלי?
מחלות שונות ומפחידות עוברות בין בעלי החיים אלינו בני האדם, האם גם מחלת השפעת ביניהן? איך לשמור על בריאותנו ועל בריאות כלבנו ולהקדים את התרופה למכה

על רקע מגיפת השפעת המתחוללת שגורמת לסבל ואף לאובדן בחיי אדם, נשאלת השאלה האם גם חיות המחמד נמצאות בסיכון לחלות במחלות מדבקות שעוברות מבני האדם. לשם פתרון הסוגיה נשאל דר' פורטדו, שמטפל בכל סוגי בעלי הפרוות בבית החולים ניוטון-קונובר.
עם תחילת השיחה,  המילה החדשה והמוזרה זונוטיק (ZOONOTIC) - נזרקה לחלל האוויר. פורטדו הסביר שמילה מקצועית זאת מתארת את כל המחלות "חוצות הזנים" שעוברות מבעלי החיים לאדם או להיפך. כלבת לדידו, היא דוגמא מצוינת לזונוטיק, והיא רק ממחישה עד כמה המערכת הביולוגית של כולנו דומה.

לפי המרכז לבקרה ולמניעת מחלקות, כל שנה עשרות אלפי אמריקנים יחלו במחלות העוברות מבעלי החיים לבני האדם. האוכלוסיות הפגיעות במיוחד הן ילדים מתחת לגיל 5, כל אדם מעל גיל 65, או כל אחד ואחת עם מערכת חיסון מוחלשת. מלבד השפעת, אנו יכולים לזכות גם במלווים שונים כמו טפילים, תולעים שונות, וטפיל הגיארדיה (המחבל במעיים).  

לפיכך, המרכז למניעה ולבקרה על מחלות ממליץ על מספר צעדי מניעה לאלו שמבלים את זמנם במחיצת בעלי החיים האהובים, כשהעיקרי שבהם הוא רחיצת ידיים לאחר כל מגע עם בעל החיים. הארגון אף ממליץ לרחוץ ידיים לאחר התקרבות אליהם כמו בזמן האכלה משמע אפילו אם אתם לא נוגעים בהם פיזית.

הדרך היעילה ביותר עליה המליץ דר' פורטדו היא לקחת את בעלי החיים המבויתים וגם אלה שלא (מי מאיתנו שמחזיק פרות וחיות משק וכו') לטיפול מניעתי באופן קבוע אצל הוטרינר שכולל חיסונים בפני מחלות ובדיקות לזיהוי טפילים לא רצויים. פורטדו גם הדגיש כי עלינו לקחת את חיות המחמד שלנו במהירות האפשרית לטיפול כאשר הם מראים סימפטומים כמו שלשולים, הקאות, אף נוזל, שיעול, וחוסר בתיאבון. "אל תלכו לדוקטור גוגל", הוא אומר, "לכו לטיפול. אל תטפלו בעצמכם!" מבהיר הוטרינר.

ובחזרה לנושא היום- השפעת, אומר הדוקטור כי ישנם סוגים רבים של שפעת ואלו עוברים מוטציות רבות ובמהירות מפחידה. השנה בני אדם מקבלים את חיסון ה2N3H מפני סוג מסוים של וירוס השפעת. "אנחנו כן רואים את ה-2N3H אצל כלבים", אומר פורטדו, אך הוא טוען כי אינו אותו נגיף שנושאים בני האדם. "עד היום לא נרשמו מקרים של העברת וירוס זה מהאדם לכלב" הוא מציין.
החדשות הטובות הן שהכלבים שלנו יכולים לקבל חיסונים מפני הטפילים, ומרכזים שונים כמו זה של פורטדו מחסנים את הכלבים נגד ה2N3H וה- 2N3H. כלבים שמומלץ כי ילכו להתחסן בהקדם הם אלו שנפגשים עם כלבים אחרים בגינות כלבים למינהן, או כאלה שמטיילים עם בעליהם למחוזות רחוקים יותר. החיסון מתבצע בשני שלבים, כאשר המנה השנייה ניתנת כמספר שבועות לאחר המנה הראשונה.

"החיסונים עובדים די טוב" אומר רופא החיות, אך מזהיר כי: "וירוס השפעת עלול לשנות עצמו לעיתים תכופות ולרדת מתחת לרדאר החיסונים". הוא מבקש לא להילחץ ולחשוש שמא כלבך יחלה בשפעת אם חלית בעצמך, וממליץ לקחת את הכלב לטיפול, עם הופעת הסימפטומים.

אז אם אתם צריכים תזכורת לקחת את הכלב לחיסון אנו ממליצים לצפות בתמונות הטפילים, לבצע הגדלה מספר פעמים  ולקבל תזכורת גופנית על-חושית שלא תשכיח מכם לרגע להגן על היצורים שאתם כל כך אוהבים.

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


4% לא
96% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE