הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מהפכת הסלולר, הדור החמישי: מסתמן שרשת 5G תעלה לאוויר בעוד כשנתיים
פס הרוחב יגדל לרמה שבה יכולים אלפי מכשירים להיות מקושרים לתחנות תקשורת על אותו הפס בעת ובעונה אחת ללא כל קושי. ערים מחוברות באמת שבהן אורות המכוניות, אורות הרחובות, חיישני הדרכים, כלי הרכב, שלטים ושאר חפצים ומבנים שהיו עד עתה בלתי מקושרים יפעלו כעת באופן מקוון ויהיו מסוגלים לשוחח זה עם זה. התנועה בכבישים תהיה זורמת יותר, פריסת המכוניות העצמאיות תהיה טובה יותר וכך גם יכולת המיפוי. אלו רק חלק מיתרונות תדר הסלולר שעל פי תכנית הממשל, יפעל בשנת 2020

כשידיעות על כוונת הממשלה לבנות את הרשת הסלולרית 5G זורמות ובאותה נשימה גורמים בממשל דוחים אותן, מוצאים את עצמם אמריקאים רבים תוהים: מה זה לעזאזל 5G?. באריכות ובקצרה נאמר, כי 5G הוא צורת חיבור מהירה יותר של מידע סלולרי. מהירה יותר מאשר 4G LTE שבה ככל הנראה אתם משתמשים כדי להעלות את הכתבה הזאת לטלפון החכם שלכם. מובן שבמציאות זה קצת יותר מורכב מזה. 


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים



ולהלן ההסבר: הבה נפתח בבסיס. גלי הרדיו הבלתי נראים המקשרים את הטלפון החכם שלך לרשת האינטרנט מכונים .4G LTE האות G מייצגת את המילה 'דור' (Generation). האותיות LTE מייצגות את המלים 'התפתחות ארוכת טווח' (Long-Term Evolution). כלומר,  4G LTE משמעה: דור רביעי בהתפתחות ארוכת טווח של תקשורת אל חוטית. 

מובן שהיו 3 דורות קודמים של התקשרות: 1G, G2 ו-3G. כל אחד מן הדורות האלה הגדיל את יכולתנו לחבר את הטלפונים שלנו אל העולם. 1G היה קשר אנאלוגי ואפשר לנו לייצר טלפונים ניידים. 2G שיפר את נפח הדיבור והערת המסרים הכתובים. 3G העניק לנו מידע נייד מהיר באופן יחסי לדברים כגון חיפוש ברשת, הורדה והשמעה של מוסיקה, ישומוני מפות ועוד. 

ולבסוף, ישנו  4G LTE , שהוא הסיבה שאתרי אינטרנט עולים במהירות כה רבה. הוא מאפשר לך לשדר סרטי וידאו HD דרך נטפליקס, לשחק משחקים מקוונים דרך הטלפון שלך ולבדוק את מצלמת האבטחה הביתית שלך מחוץ לבית. 

5G הוא ההמשך הבא של התקשורת האלחוטית וצפויה להיות לו קשת רחבה של השלכות טכנולוגיות וכלכליות. זאת ועוד, הוא גם יגרום ל"התפוצצות", של מכשירים חדשים שיעלו ברשת. 

מה יעשה  5G?

 5G  יציע 3 יתרונות עיקריים: מהירויות גבוהות יותר, זמני תגובה קצרים יותר ורוחב פס מוגדל. לשם הייחוס, הממשלה מתייחסת לכל תקשורת במהירות שמעל ל-25 מגהבייט לשניה כתקשורת פס רחב. מהירות ה-LTE הגבוהה ביותר שאליה אפשר להגיע כיום במכשירים אישיים עומדת על כ-70 מגהבייט לשניה. זה די מהיר, אך לא מתקרב למהירות של 200 מגהבייט לשניה של הפס המהיר במודם הביתי. אך  5G יהיה מהיר אף מזה, ויציע מהירויות של החל ממאות מגהבייט לשניה ועד לג'יגהבייט לשניה, שהיא 1000 מגהבייט לשניה. 

מהירות שכזאת היא נפלאה, היא בלי קיצור זמני התגובה – זה לא שווה הרבה. בזמני תגובה הכוונה היא למשך הזמן שלוקח לפיסת מידע להגיע ליעדה. במלים אחרות, כמה זמן לוקח לסדרת הלהיט של רשת נטפליקס "דברים מוזרים" להגיע מביתך לשרתי נטפליקס ובחזרה מרגע שאתה מבקש לצפות בה. זמני התגובה של 5G יהיו כה קצרים, עד שיהיו כמעט מידיים. לכך יהיו השלכות עצומות על ישומונים כמו מכוניות אוטונומיות. בהוספת קשרי  5G למכוניות שכאלה, מכוניות אוטונומיות יהיו מסוגלות לשלוח ולקבל מידע מהר מספיק כדי להמנע מתאונות עם מכוניות אוטונומיות אחרות. 

ובאשר לפס הרוחב ש-  5G  יספק, חשוב על פס רוחב כעל רוחב כביש. דרך בת שני נתיבים יכולה לשאת מספר מוגבל של כלי רכב בכל רגע נתון לפני שייווצר עומס. אך כביש סופר-מהיר בעל 12 נתיבים יכול לשאת כמות אדירה של כלי רכב בלי כל קושי. ככל שהפס (או הכביש) רחב יותר – כך יותר מידע (או מכוניות) יכול לזרום בו. 

ודאי הבחנתם במה שקורה כשרוחב פס נעשה צפוף. אם אי פעם הייתם בבית קפה או בית מלון עם מספר רב של אנשים, חיבור האינטרנט שלכם נעשה כמעט בלתי שמיש בשל כמות התנועה שעמה הוא מנסה להתמודד. ב-,5G לעומת זאת, פס הרוחב יגדל לרמה שבה יכולים אלפי מכשירים להיות מקושרים לתחנות תקשורת על אותו הפס בעת ובעונה אחת ללא כל קושי. 

ההשלכות אדירות, ויובילו לערים מחוברות באמת שבהן אורות המכוניות, אורות הרחובות, חיישני הדרכים, כלי הרכב, שלטים ושאר חפצים ומבנים שהיו עד עתה בלתי מקושרים יפעלו כעת באופן מקוון ויהיו מסוגלים לשוחח זה עם זה. כתוצאה מכך התנועה בכבישים תהיה זורמת יותר, פריסת המכוניות העצמאיות תהיה טובה יותר וכך גם יכולת המיפוי. 

אבל זה לא רק בעניין תחבורה. 5G יהפוך את המציאות המדומה הניידת והמציאות הרוויה לחיות יותר ויאפשר לעסקים לסגור עסקאות באמצעות רדיו מובנה.  קוואלקום, (QCOM), אשר מייצרת מודמים אל חוטיים לרבים מהטלפונים החכמים של היום, אומרת כי הטכנולוגיה עשויה להשפיע על העולם באותו האופן שבו השפיע החשמול כשכל המכשירים, בבית, במשרד או במכונית, יתחברו זה לזה. 

כיצד ומתי זה יעבוד?

ישנן חדשות טובות וחדשות רעות. הטובות הן כי אפשר לצפות לפריסה ארצית של רשת  5G עד לשנת 2020. מועד זה מתוזמן עם הטרנד בתעשיית התקשורת האלחוטית לשדרג בכל עשור את טכנולוגיות התקשור. 1G יצא בשנות השמונים, 2G הושק בשנות התשעים, 3G היה בשוק בערך בשנות האלפיים ו-4G LTE יצא בשנת 2010. וכעת הספקים מוכנים לצאת עם 5G בתחילת העשור הבא. 

החדשות הרעות, לעומת זאת, זה לא יהיה ברגע הראשון בכל מקום כפי ש-4G LTE  נמצא כעת אלא רק זמן מה אחר-כך. גרוע מכך, זה לא ישפיע על הטלפונים החכמים של היום. זאת, מפני ש-5G יצריך אנטנות חדשות לגמרי ואתרי סלולר חדשים. יתרה מכך, 5G עם טכנולוגית גל של מילימטר, המהיר באופן חריג ומציע זמן תגובה קצר ופס רחב, יכריח ספקים שאתם הוא משתף פעולה, כמו וריזון (חברת האם של יאהו), לבנות לו אתרים סלולריים בכמה וכמה מגדלי תקשורת ועמודים כדי למקסם את יעילותו. 

טכנולוגיית מילימטר גל גם קשה לעבודה כיוון שאפשר לחסום אותה בקלות בעזרת דברים כמו מכוניות ואפילו בני אדם. כך שספקים וחברות טכנולוגיה עובדות יחדיו כדי להבטיח כי חיבורים אלה יוכלו להתגבר על המכשולים הללו. אין לצפות ל-4G LTE להיעלם מכאן בזמן הקרוב. 4G ימשיך לשמש גיבוי ל-5G כשאין מגדלי תקשורת סמוכים. למעשה, 4G LTE  ממשיכה להשתפר בעצמה, כלומר המהירויות שלה הולכות ועולות, אף שלעולם לא יגיעו למהירויות של 5G. תוכלו לעת עתה להמשיך ולהנות מתקשורת 4G LTE  המהירה יחסית, להוריד סרטים באיכות HD או לשחק במשחקי HQTrivia ללא כל קושי. אך כשטכנולוגיית 5G תגיע לבסוף לשוק, תצטרכו להסתגל לעולם חדש לחלוטין.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE