הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
רשת BEST BUY הודיעה על הפסקת מכירות תקליטורי המוזיקה
2018 מסתמנת כשנת הפרידה הרישמית מתקליטי ה-CD כאשר רשת הענק מצטרפת לחברות אחרות ומפסיקה את המכירה החל מחודש יולי הקרוב

האינטרנט הוא עתיד המוסיקה. התקליטור - הקומפקט דיסק הנוצץ, שהיה אביזר חיוני בכל מערכת שמע, בכל סלון בעבר, למשל עם אלבום "טרילר" של מייקל ג'קסון, ימצא בקרוב את דרכו למקום שאליו הלכו הרשמקולים ושאר אבזירי מוסיקה ישנים. הגידול העצום בתעשיית שירותי הורדת מוסיקה כמו אייפל מיוסיק, ספוטיפי ופנדורה ((Apple Music, Spotify, Pandora כמו גם הקלות שבהורדת ערוצי מוסיקה דיגיטליים ואלבומים מהרשת, גורמים לדיסקים פשוט להעלם. המסמר האחרון בארון הקבורה של הדיסקים מגיע מרשת הקמעונאות האלקטרונית העצומה Best Buy המתכננת לחדול ממכירת דיסקים של מוסיקה בכל החנויות שלה, ב-1 ביולי. ענק קמעונאות אחר טארגט Target שוקל אף הוא את המדיניות שלו באשר לדיסקים, מה שיביא לצמצום חד במלאים בחנויות שלו וישאיר מבחר מצומצם מאוד לבחירה, לאוהבי המוסיקה.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים



ברשת בסט ביי לא הגיבו לנתונים, אך הערכות מדברות על נפילה במכירות דיסקים בחנויות במהלך השנה הפיסקלית 2017 שמסתיימת ב-31 בינואר, אמצעי בידור (משחקים, מוסיקה וסרטים) היוו 7% מההכנסות של הרשת (32.6 מיליארד דולר), אבל זו ירידה חדה של 13.8% לעומת נתוני השנה הקודמת, בעוד ששאר מכירות הרשת קטנו רק ב-0.3%. טארגט מכחישה בינתיים, שהיא תסגור את עסקי הדיסקים שלה, אך רמזה כי היא בוחנת אפשרויות לשכלל את אופן המכירות, כדי לשפר את מאזן עלות-תועלת במכירת דיסקים.

"אנחנו מחוייבים ביחד עם שותפינו להביא את  המילה האחרונה בתחום הקולנוע והמוסיקה, לצד תוכן משובח, עבור הלקוחות שלנו", אמרה הודעת החברה. "אנחנו נצטרך לבצע שינויים כדי לשדרג את שיטת התפעול של המחלקה הזו. הדבר יבוא לידי ביטוי בהיקף ההשקעות בעסקי הבידור, התאמה נכונה יותר למגמות בתעשייה ובחינה של התנהגות הצרכנים." לטארגט היו באופן היסטורי גירסאות בלעדיות להשקות של דיסקים חדשים כולל לאלבום האחרון רפיוטיישן של טיילור סוויפט - כאן הופעלה אסטרטגיה מתאימה, כדי להעצים את התנועה בחנויות. 

דיסק המוסיקה שהושק לראשונה בשוק האמריקאי ב-1983, כבר הגיע לשיא גילו ככל הניראה. הגירסה הזו של השמעת מוסיקה, שהיתה כה אהודה על חובבי מוסיקה בשל הנוחות והאיכות ואף הגיעה להיקף מכירות של 13.2 מיליארד דולר ב-2000 ואף היתה גבוהה יותר מסך מכירות הכרטיסים בהוליווד באותה שנה, שהגיעו רק ל-7.7 מיליארד דולר – מיצתה עת עצמה. מאז, מכירות פיזיות של דיסקים נמצאות בירידה מתמדת והיום המכירות נאמדות בכעשירית לעומת הנתון ההוא. דבר שגורם לחנויות רבות פשוט לזנוח את התחום, כך אומר נייל סאונדרס, מנכ"ל גלובל דטה ריטיילGlobal Data Retail. "בעוד שכמה עסקים קמעונאיים, כמו בסט ביי וטארגט עדיין מחזיקים דיסקים במלאי, הבחינות מראות שבתוך חמש שנים, הקטגוריה העסקית הזו תניב פחות ופחות כסף.



 לכן על הגורמים שמוכרים להתחיל לבדוק את המרחב, שמכירת דיסקים תופסת בחללי המכירה שלהם והאם ניתן למכור מהמרחב הזה, פריטים מבוקשים ומכניסים יותר." סאונדרס מציין, שגם הרווח על מכירת דיסקים הוא קטן ונאמד באזור ה-9 סנט לדולר ובעסקים כמו בסט ביי, הנתון הוא אפילו הפסדי כשלוקחים בחשבון הוצאות ותקורות נוספות."

ענק קמעונאות אחר Kmart חדל למכור דיסקים כבר ב-2016. הפסקת מכירת דיסקים עשויה לשחרר מקום למחשבים ניידים, טלפונים חכמים ועוד מוצרי אלקטרוניקה קטנים במקום שהם תופסים, אך טובים פי כמה ברווח שהם מייצרים. אומר שין מהאראז' בחברת היעוץ הקמעונאי AArete. "המהלך הזה כבר מזמן נכנס לתוקף." אם בסט ביי אכן תבצע את המהלך הזה של "השתחררות" מדיסקים, אומר מהאראז', רבים אחרים ילכו אחריה, טארגט, וולמארט וגיטר סנטר ילכו אחריה לדעתי, אם הם לא קיבלו עדין החלה על כך."

מכירות דיסקים של מוסיקה נפלו ב-20% ל-1.2 מיליארד דולר ב-2016, השנה האחרונה המדווחת על ידי איגוד תעשיית ההקלטות של אמריקה -  Recording Industry Association of America. לשם השוואה מוסיקה למנויים בתשלום, כמעט הכפילה את הנתון ל-2.3 מילאירד דולר, אמר האיגוד. הורדות דיגיטליות של אלבומים קטנו ב-20% ל-876 מיליון דולר. רישום כמנוי לשירותי מוסיקה "הוא המנוע שמניע את התעשייה." אמר ג'וש פריידלנדר, סגן נשיא לניתוח נתונים אסטרטגיים של האיגוד."אנשים מדברים על הצניחה במכירות של דיסקים, כבר מזה זמן רב. אף שזו תעשייה, עדיין של מיליארד דולר בארה"ב." הוא אמר. "זה עדיין עסק רב משמעות." 

תעשיית תקליטי הויניל היא תצורה שנכנסה לתרדמת כבר לפני שני עשורים, אבל צצה ועלתה שוב והיקפה היום כ-430 מיליון דולר מכירות ב-2016, אמר האיגוד. מכירות תקליטים מאריכי נגן (LP) רשמו  עליה של 9% ל-14.3 מיליון אשתקד יותר מ-13.1 מיליון ב-2016 כך מנתוני חברת נילסן מיוזיק - Nielsen Music.מכירות של אלבומי דיסקים ב-2017 קטנו ב-19% ל-85.4 מיליון, נמסר מנילסן. בתקופת השיא צרכנים קנו כמעט 712 מיליון אלבומי דיסקים ב-2001. מה העתיד צופן לתעשיית הדיסקים, אין איש יודע. אלבומי דיסקים עדיין נמכרים בקונצרטים ומופעי רוק ואמנים רבים לוקחים בחשבון את ההכנסות ממכירות אלה. אבל חלק מאמני המוסיקה כבר החלו למכור יחד עם הדיסקים, גם  קודים דיגיטליים. 

חלק מיצרני המכוניות אף הם חדלו לשלב התקני דיסקים ברכבים. לפני שנים אחדות עוד היה לכך ביקוש ער ובעלי רכב רכשו כ-14 מיליארד דיסקים במשך השנים, כך לפי נתוני האיגוד. רוב יצרני הרכב עדיין משלבים התקני דיסקים אך רק בחלק מהדגמים. לא בכולם. 

אם בסט ביי תצא מהעסק הזה, זה יהיה סימן גם עבור השאר, שתם עידן הדיסקים. "אלה לא חדשות טובות וזה מקרב את הקץ. ירידה דו ספרתית במכירות." אומר פול רזניקוף המייסד והמוציא לאור של האתר דיג'יטל מיוזיק ניוז - Digital Music News. "ברם, עדין ישנם אנשים שיקנו דיסקים. מעתה יהיה להם מקום אחד פחות לרכוש בו." זה עדין לא סופו המוחלט של עידן הדיסקים. "לרשת הקמעונאית כמו בארנס אנד נובלBarnes & Noble יש עדיין כמה לקוחות, שסומכים על כך שיוכלו למצוא בחנויות את המוסיקה המסורתית האהובה עליהם בגירסת דיסק." אמר סאונדרס. "לסלק אותם מההיצע, עלול להרחיק את הלקוחות הללו ולגרום לכך, שהם יחדלו לרכוש ברשת גם פריטים אחרים, כמו ספרים למשל."

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE