דר' רובוט כבר כאן. אין צורך לנסוע לחלל
רק שישה חודשים לאחר שהוקם בית החולים אל קאמינו בעמק הסיליקון בו משתמשים באינטלגנציה מלאכותית, שיעור החולים שסבלו מהתמוטטויות ירד ב-39 אחוזים. הסיבה לכך, לצד דרכים נוספות למניעת התעלפות, היא תוכנה שחוזה את הסבירות בה חולה יתמוטט בהתאם לרישומי המדדים האלקטרונים לגורמי סיכון. התוכנה החדשה שפותחה לאחרונה רושמת כל צעד שמבצע חולה בזמן אמת.
"בכל פעם שחולה מבקש עזרה במיטתו, או בבית השימוש הוא מוקלט וקריאתו נרשמת במערכת שמחשבת את שיעור הקריאות לעזרה שלו ביחס לתרופות שקיבל וסוג הניתוח שעבר" אומרת שריל ריינקינג, האחות הראשית בבית החולים. כשהמחשב "מבין" כי אדם זה נמצא בסיכוי לנפילה ואיבוד הכרה היא מתריעה בפני האחיות על כך, והצוות יכול להעבירו לחדר קרוב יותר לתחנת האחיות או לחלופין לצפות בו בווידאו.
אוניברסיטת ניו-יורק מפתחת כעת תכנית שתוכל לחזות "אלח דם" (תגובה חיסונית לזיהום חמור), ומערכות נוספות שיוכלו להודיע לרופאים מתי האדם בסיכון לבעיות בלב. תוצר נוסף של האינטלגנציה המלאכותית יתרום גם ליעילות בתי החולים. מכשירים משוכללים יעקבו אחר לוח הזמנים של המחלקות ושל הניתוחים, ילמדו כמה זמן לוקח לכל ניתוח והליך, וכך יוכלו לתת למנהלי בתי החולים מידע מדויק על אורך יום מסוים, לפי העבודה הנדרשת שבו.
ארגון הבריאות ללא מטרות רווח PARTNERS HEALTHCARE דוברי בתי החולים בריגהאם ומסצ'וססט בבוסטון בישרו כבר כי הם הולכים לשתף פעולה עם ג'נרל אלקטריק בעשר שנים הבאות כדי לשלב את הטכנולוגיות האחרונות לכל מקום בו יש שירות רפואי, כולל הצהרת כוונות מצידם על הפחתת מספר הביופסיות המיותרות ויעול שטף לוחות הזמנים בבתי החולים