השבוע התקיימה הפגנת מחאה דרמטית במטה מחלקת התברואה של עיריית ניו יורק נגד המנהג היהודי של כפרות, במסגרתו שוחטים תרנגולים לקראת יום כיפור. כ-30 מפגינים יצרו מהומה במבואה של מטה המחלקה, בלונג איילנד סיטי, שבקווינס, וביקשו מהעירייה לאסור על מנהג הכפרות העתיק. לאחר שהופיעו במקום בשעה תשע בבוקר, נשכבו המפגינים על הרצפה וקראו אחר מי שעמדו במקום, "יש דם עופות בכל מקום, אך למארי באסט לא אכפת"; "הפסיקו את העינויים, הפסיקו את הכאב, מארי באסט אשמה".
רק עובד אחד לא התרשם מהמהומה, "שוב, אין להם עבודה?". פקידי תברואה טענו, כי הם לא מוצאים סיבה לנקוט הליכים נגד המנהג ודובר המחלקה מסר, כי "אנו לא מוצאים שהמנהג, החשוב ליהודים חרדים, מאיים באופן משמעותי על בריאות הציבור. הפיקוח הראה, כי לא נרשמה עליה בתחלואה".
מדי שנה, נשחטים בעיר כחמישים אלף תרנגולים, בעיקר בוויליאמסבורג שבברוקלין. במסגרת המנהג מסובבים תרנגול שלוש פעמים מעל לראשו של אדם תוך נשיאת תפילה. לאחר מכן התרנגולים נשחטים בשחיטה כשרה, ברחובות, על מנת להעביר את חטאיו של אדם אל העוף המומת.
מארגן ההפגנה, דוני מוס, אמר, כי "קצינת התברואה, מארי באסט, יודעת שזיהום הרחובות בדם ובחלקי גופות של מאות חיות מתות אינו חוקי ומפר את כללי השמירה על בריאות הציבור. פקידי העירייה לא עושים דבר משום שהם חוששים שהעניין יפגע בהם בקלפיות. מי שמקיימים את מנהג הכפרות מייצגים את אחת מקהילות הבוחרים החזקות ביותר בניו יורק".
לדברי עורך הדין, נתן סמל, שהצטרף להפגנה, באסט אמרה לו אישית, כי היא לא רואה במנהג איום על בריאות הציבור, "זה לא יאמן בהתחשב בסרטונים שהצגנו בפניה בהם מתועדים הדם וחלקי הגופות".
בחודש יוני שעבר, הפסידו המוחים בוועדת ערעורים שהצביעה נגדם ברוב של שלושה קולות מול שניים. השופטת ג'ודית גיש כתבה בשם רוב חברי ועדת הערעורים, "למרות שמנהג הכפרות עשוי להטריד את מי שאינו מקיים אותו, בית המשפט העליון של ארצות הברית הכיר בהקרבת חיות כמנהג דתי". מנגד כתבה השופטת אלן גסמר, כי הרשויות לא יכולות להתעלם מזכויות בעלי חיים.