מניין ההרוגים באסון הגשר שקרס באינטרנשיונל יוניברסיטי פלורידה שבמיאמי עלה לשישה, ובינתיים נמשכים מאמצי פינוי הריסות הגשר והשברים מזירת האסון. במקביל לשישה שנמצאו מתים במקום, עשרה בני אדם אחרים פונו לבתי חולים באזור - כך הודיעה היום (שישי) משטרת מחוז מיאמי-דייד.
הגשר, שמשקלו קרוב לאלף טון ונועד להולכי רגל, היה בשלבי בנייה ועדיין לא נפתח לציבור. הוא הוקם מעל כביש ראשי וקרס על שש מכוניות ועל הנוסעים שהיו בהן. סוכנות הידיעות אי.פי דיווחה כי החלק הגדול של הגשר הותקן בשבת, והגשר לא היה צפוי להיפתח לתנועת הולכי רגל אלא בתחילת השנה הבאה.
"יש מספר רב של נפגעים, המספר עדיין לא סופי", אמר ראש המחוז מוריס קמפ במהלך תדרוך עיתונאים אמש. לאחר מכן דווחו כלי התקשורת על ארבע גופות שאותרו במקום, אך דובר משטרת מחוז מיאמי-דייד, אלווארו זבאלטה, הודיע כי אותרו גופותיהם של עוד שני בני אדם מתחת להריסות הגשר. הבוקר ציין דובר המשטרה כי כוחות החילוץ עדיין פועלים במקום. "המהנדסים אמרו לנו אתמול בלילה כי יש לבצע את כל הפעולות בזהירות. לא רק בגלל שצריך לשמור על ראיות, לא רק כי עלולים להיות ניצולים מתחת להריסות - אלא גם במטרה לשמור על ביטחון המחלצים", אמר זבאלטה.
יותר ממאה אנשי חילוץ והצלה נעזרו בכלים הנדסיים כבדים, כלבי חיפוש ומנופים, בזמן שהציבור התבקש שלא להתקרב לאזור. תושבים החרדים לגורל יקיריהם הופנו למרכז מיוחד שהוקם בקמפוס האוניברסיטה.
נשיא האוניברסיטה, מארק רוזנברג, ציין במסיבת עיתונאים אמש כי רק בסוף השבוע האחרון ציינה האוניברסיטה אבן דרך בהקמת הגשר, שהעבודות עליו החלו עוד בשנת 2010. "הגשר הזה סימל שיתוף פעולה, תקווה, הזדמנות ונחישות", אמר רוזנטל, "אך כעת אנחנו חשים צער עמוק וחסר שליטה". הוא הוסיף כי כל שניתן לעשות בשלב זה הוא להבטיח חקירה מקיפה. "עלינו להגיע לעומק הדברים", אמר נשיא האוניברסיטה, "ולהתאבל על שאיבדנו". הגשר נבנה כדי לסייע לבטיחותם של הולכי הרגל, ולסייע להם לחצות את הכביש המהיר מספר 41, הידוע גם כדרך טמיאמי, בין הקמפוס לבין העיר סוויטווטר, בה גרים אלפי סטודנטים.
ביום שלישי, רק יומיים לפני האסון, התגאתה האוניברסיטה בהקמת הגשר הייחודי, שהחלק העיקרי בו נבנה במפעל והונף למקום עוד לפני שעמוד התמיכה הראשי שלו נבנה. "בגובה 174 רגל ובמשקל 950 טון, נבנה תוך שימוש בטכנולוגית בניית גשרים מהירה שמתפתחת באוניברסיטה. השיטה הזאת מצמצמת את הסיכון האפשרי לפועלים ולהולכי הרגל ומצמצם את ההפרעה לתנועה", נכתב בטוויטר של האוניברסיטה, "החלק העיקרי של הגשר הורכב תוך כמה שעות בסוף השבוע תוך הפרעה מינימלית לתנועה". לאחר האסון מחקה האוניברסיטה את הציוץ שהתגאה בהקמת הגשר.
האוניברסיטה ציינה עוד בהודעה שפרסמה ביום שלישי כי הגשר שבר שיא אמריקני והפך לגשר הולכי הרגל הגדול ביותר שהובא על ידי כלי רכב מיוחד אי פעם". הוא גם הראשון בעולם שנבנה כולו מבטון שמתנקה באופן עצמאי תוך שהוא צפוי לצמצם את הוצאות התפעול שלו.
חברת הגשרים פיג, שמהנדסיה תכננו את הגשר, פרסמה הודעה ולפיה החברה "המומה מהאסון הטראגי". החברה הוסיפה כי היא תשתף פעולה באופן מלא בחקירת האירוע. "במהלך 40 שעות הפעילות שלנו לא קרה דבר כזה לפני כן", נמסר בהודעת החברה. עם זאת, על פי דיווחים בתקשורת, החברה נקנסה בעבר בארבעה קנסות בגובה של 7,000 דולר כל אחד, בשל קריסת גשר ג'ורדן לפני שש שנים בווירג'יניה. על פי הדיווחים, הקנסות הכספיים הוצאו בגלל חריגות רבות שנעו בין החלפת קורה ועד חוסר בקרה על העבודות. גם החברה שבנתה את הגשר, חברת הבנייה MCM, פרסמה הודעה בעקבות האסון.
עדי ראייה סיפרו כי הגשר נפל בלי אזהרה מוקדמת בסביבות השעה 1:30 בצהריים, בזמן שהרמזור במקום התחלף לאדום והרכבים נעצרו במקומם. נהגים אחרים שהיו באזור נחלצו לסייע לנוסעים שהיו במכוניות שנמחצו תחת כובד הגשר. המועצה הלאומית לבטיחות בתעבורה הודיעה כי תשלח צוות כדי לחקור את האירוע. דוברת הבית הלבן שרה האקבי סנדרס אמרה כי הנשיא טראמפ מכיר את האסון והוא ימשיך לפקח על האירוע.