סן פרנסיסקו: הצעת חוק שתאסור על מכירת פרוות מעוררת התנגדות בקרב בעלי עסקים בעיר
מקדמי ההצעה: "אין דרך הומנית לגדל בעל חיים ולפשוט ממנו את העור". בעלי חנות קטנה, שמתכנן להמשיך למכור פרוות בחנות שיפתח מחוץ לגבולות עיר: "אין לי אנרגיה וכסף להילחם בזה"
03.21.2018, 02:45
סוכנויות הידיעות
03.21.2018, 02:45
סוכנויות הידיעות
סן פרנסיסקו צפויה להפוך לעיר הגדולה ביותר בארצות הברית בה תיאסר מכירת של פרוות חיות, אם יאושר האיסור. המהלך זוכה לאהדה בקרב פעילים לזכויות בעלי חיים ומעורר התנגדות במגזר עסקי הפרווה והסוחרים טוענים, כי נמאס להם שפקידי העירייה קובעים מה אפשר ומה אי אפשר למכור.
שלח
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים
באם המועצה לפיקוח תאשר את האיסור צפויה העיר להצטרף לערים הנוספות בקליפורניה, ווסט הוליווד וברקלי, שאסרו על מכירת פרוות, בעקבות הטענה כי ייצור הפרוות כרוך בסבל רב הנגרם לחיות וכי הוא אינו משקף את ערכיה של העיר.
סן פרנסיסקו ידועה בערכיה החברתיים, מאפיין שלא פעם בא על חשבון בעלי העסקים בעיר. איסור נוסף על מכירת סיגריות מנטול וטבק בטעמים ועל מופעים שכוללים חיות אקזוטיות, צפויים לעמוד להצבעה בחודש יוני. בשנת 2016 אושר בעיר חוק המחייב מעסיקים לאפשר למועסקים שלהם חופשה בת שישה שבועות בתשלום.
אם האיסור על מכירת פרווה יאושר הוא יכנס לתוקף ב-1 בינואר, ויחול על כל מוצר שמכיל פרווה, כולל מחזיקי מפתחות וכפפות. אחת ממקדמות האיסור, קאטי טאנג, אמרה, "אני מקווה שהאיסור ישמש השראה לערים אחרות במדינה, על מנת שינקטו פעולה. אנו זקוקים לרגולציה פדרלית בנושא ייצור פרוות. אין דרך הומנית לגדל בעל חיים ולפשוט ממנו את העור".
לדברי סגן נשיא התאחדות הסוחרים של סן פרנסיסקו, ג'ים לזרוס, האיסור צפוי להשפיע על המכירות של כחמישים בתי עסק לממכר פרוות ואביזרים שונים באזור הדאונטאון והשוק הדרומי שבעיר. לא מעט תיירים המגיעים למלונות בעיר, ממלאים את אזור הדאונטאון של העיר וקונים בחנויות היוקרה שביוניון סקוור, כגון ניימן מרקוס וסאקס פיפת' אבניו, אשר בהן מחלקות לממכר פריטים העשויים פרווה.
החנויות הגדולות יכולות להתמודד עם האיסור ביתר קלות, אך האתגר המשמעותי צפוי לעמוד בפני עסקים קטנים, אמר בעלי חנות קטנה למכירת פרוות בעיר, בנג'מין לין (72). לין שוקל להמשיך להפעיל את החנות הקטנה שלו ולמכור מוצרים אחרים, ובו זמנית למכור פרוות בחנות קטנה שיפתח מחוץ לגבולות העיר. "אני לא יכול להילחם בזה. אני לא אנצח. אין לי את האנרגיה ואת הכסף".
מנהל בכיר בווסט קוסט לדר, סקיפ פאס, אמר, "11 פקידי עירייה לא יכולים להכתיב לסוחרים מה למכור, מבלי שכלל הציבור בעיר יצביע, ועוד בתקופה בה יש לדאוג לבעיות משמעותיות יותר בעיר, כגון רחובות מלוכלכים וחסרי בית. "אם אנשי סן פרנסיסקו יאשרו את האיסור זה כבר יהיה יותר מדי. מה הלאה, הם יאמרו לנו שאנו לא יכולים לאכול בשר בקר, בשר חזיר או ברווז בצ'יינה טאון? אני חושב שזה מוגזם".
בהתאחדות הסוחרים העריכו, כי ההכנסות ממכירת פרוות בעיר נאמדת בכארבעים מיליון דולר בשנה. בעירייה מעריכים, כי סך ההכנסות שפורסם בשנת 2012 ועמד על 11 מיליון דולר היה מצונזר. לטענת גורמים בעירייה, גם אם ההכנסות גבוהות יותר, האיסור לא צפוי לפגוע בכלכלת העיר.
האיסור יאפשר מכירה מחדש של פרוות וינטג' או פרוות משומשות, אך רק בחנויות לפריטים מיד שניה. כמו כן, תתאפשר מכירה של פריטים שנלכדו באופן חוקי. טאנג מסרה כי היא מזדהה עם בעלי עסקים קטנים, כגון לין, אך "אני חושבת שזה לא ראוי להרוויח על חשבון החיות".
50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE