מחירי הנדל"ן הגלובליים עלו ב-4.6% במהלך השנה החולפת, במגמה שנתמכה בעליית מחירים ב-85% מתוך 59 המדינות שנבחנו על ידי סוכנות הנדל"ן נייט פרנק בדו"ח האחרון שלהם על מדד מחירי הדיור הגלובלי, שפורסם החודש.
הגידול המתון במחיר, (נמוך מהגידול של 5.3% במחירי הנדל"ן - 2016), הצטמצם כתוצאה מכיווץ פער בין המקומות שבהם עלו המחירים יותר, לבין אלה שבהם הם ירדו. למרות גודלן הזעיר יחסית, איסלנד והונג-קונג הראו את הגידול המשמעותי ביותר בקרב המדינות שנבחנו על ידי חבר היעוץ הלונדונית והוא עמד על 15% ו-14% בהתאמה.
אירופה תפסה, שלא במפתיע, את צמרת הגידול במחירים עם צ'כיה, הונגריה, אירלנד, סרביה, בולגריה ולטביה, שהצטרפו לאיסלנד בצמרת 10 המובילות, עם גידול של 9%.
בינתיים הכוונות של ממשלת ניו זילנד למנוע מגורמים זרים רכישת נכסים קיימים, הביאה לבלימת עליית המחירים במדינה ואף לצניחה שלהם לעומת רמת המחירים אצל שכנתה, אוסטרליה. מדובר בשני שווקים המתייחסים זה אל זה כתמונת מראה בשנים האחרונות, אבל אוסטרליה ממוקמת במקום ה-12 עם גידול במחירי הנדל"ן של 8.3% במדד של שנה לשנה, בניו זילנד עלו המחירים בשיעור של 3.2% בלבד והיא צללה למקום ה-42, לפני ספרד (3.1%) אבל אחרי מקדוניה –3.5%.
מגמה הפוכה נרשמה באוקראינה ב-2017 – צניחה של 5.1%, מעט לפני פרו (4.2%-) ורוסיה (3%-).
הביצועים החזקים של קנדה (8.9%) וארה"ב (6.3%) משמעותם, שצפון אמריקה הובילה את שבעת האזורים הגלובליים שנבחנו בדו"ח 2017 - 7.5% בממוצע, בעוד אפריקה נמצאה במקום השני, עם גידול של 6.1%. רוסיה ומדינות חבר הלאומים הבריטי הם האזורים הגלובליים הגרועים ביותר, עם נפילת מחירים של 4% ב-2017.