האביב הגיע, גם אם לא מרגישים את זה בכל החלקים של המדינה. עם העונה החדשה מתנהלים שינויים בשדות התעופה של המדינה, כולל יישומים המאפשרים למטיילים להזמין מזון שישלח ישירות לשער היציאה שלהם, הרחבת השימוש בכרטיס ביומטרי כך שישמש גם ככרטיס עלייה למטוס באמצעות טכנולוגיית זיהוי פנים וכן עלות גבוהה יותר עבור מועמדים מסוימים בהוצאת דרכון אמריקני. הנה מבט על ההתפתחויות האחרונות והשינויים הקרובים.
תחילה, דרכונים
החל מה-2 באפריל יעלו דמי הנפקת דרכון אמריקני מ-25 דולר ל-35 דולר, בנוסף לדמי רישום של 110 דולר עבור דרכון. העלייה במחיר תחול על חלק מהנוסעים, כולל מבקשי דרכון בפעם הראשונה מעל גיל 16, ילדים מתחת לגיל 16 ומי שמחדשים לאחר שדיווחו על דרכון שאבד או נגנב.
עם זאת, מי שבוחר לחדש את הדרכון בדואר, באמצעות טופס מקוון הנקרא DS-82, במקום בסניף הדואר או מול פקיד בית משפט, ישלם את דמי הרישום הרגילים, בסך של 110 דולר, ללא דמי הביצוע בסך 35 דולר. כדי לבדוק זכאות לחידוש בדואר, ניתן לבקר בכתובת Travel.state.gov.
עומדים בשער: שינויים בשערי היציאה
בחודש מרס, נמל התעופה הבינלאומי של סן דייגו השיק את אפליקציית AtYourGate. האפליקציה כוללת שירות המאפשר לנוסעים להזמין מהטלפון החכם מזון, ממסעדות בשדה בתעופה כמו Panda Expressו- Jack-in-the-Box, או פריט שאולי שכחו לארוז, כגון כדורים נגד בחילה, מטען טלפון או מגזין. הפריטים יישלחו אל המזמינים ישירות אל שער העלייה למטוס או למקומות אחרים בטרמינל. לפני ביצוע ההזמנה דרך האפליקציה, ניתן לקבל הערכה של זמן המסירה ולהתעדכן בתשלום. לדוגמה, ביום רביעי אחר הצהריים, בבחינת כרית צוואר מחנות CNBC News בנמל התעופה, ניתן היה לראות שהמשלוח יגיע בתוך 20 עד 35 דקות, וכי התשלום על המשלוח יהיה בסך 2.99 דולרים.
עדיין לא ברור אם שירות המשלוחים האמור יצליח, אם כי לא מדובר באפליקציית המשלוחים היחידה לשער. גם בנמל התעופה הבינלאומי מרשל בבולטימור-וושינגטון, למשל, שדה התעופה מאפשר לנוסעים להזמין מזון ומזכרות הישר אל שער העלייה למטוס.
מעבר לשירותי פרימיוום של נוחיות, השינוי הגדול והרחב יותר שמתחיל להשתלט על שערי שדה התעופה הוא עלייה ביומטרית למטוס.ביומטריה של טביעת אצבע הפכה לשגרה עבור מטיילים המשתמשים בתוכניות ההקרנה הממשלתיות המזורזות, כגון Global Entry, כאשר משתמשים סורקים את טביעת האצבע שלהם בעמדת קיוסק כשהם חוזרים לארצות הברית במקום לחכות בקו המכס. אבל נראה שהמכס ומשטרת הגבולות עובדים עם חברות תעופה יותר ויותר, על מנת לשלב טכנולוגיית זיהוי פנים עם העלייה למטוס. הטכנולוגיות כבר נבדקו בכמה שדות תעופה, כגון בנמל התעופה הבינלאומי של הארטספילד ג'קסון, בנמל התעופה הבינלאומי ג'ון פ. קנדי בניו יורק ובלוגן שבבוסטון.
בסוף חודש מרס, חברת התעופה לופטהנזה הודיעה, כי גם היא החלה להשתמש בזיהוי ביומטרי בעלייה למטוס באמצעות טכנולוגיית זיהוי פנים, בשדה התעופה הבינלאומי של לוס אנג'לס. חברת התעופה אמרה בהודעה לעיתונות, כי מצלמות זיהוי פנים לוכדות תמונות של פניהם של הנוסעים כאשר הם מתקרבים, ואז התמונה נשלחת למסד הנתונים של המכס ומשטרת הגבולות עבור התאמה ואימות; בעת אישור, הנוסע מסומן כבעל אפשרות עלייה, ללא כרטיס העלייה למטוס. לופטהנזה מתכננת להרחיב את התכנית לשערים נוספים בארצות הברית. "בזמן הקרוב, השימוש בשיטה הביומטרית בעלייה למטוס, כמו גם היבטים אחרים של חוויית הנסיעה האווירית, יהיה בשימוש נרחב ברחבי ארצות הברית ומעבר", אמר מנהל מוצר קרקע ושירותים דיגיטליים של לופטהנזה, ביורן בקר.
השימוש בטכנולוגיית זיהוי הפנים בשדות התעופה העלה שאלות בנוגע לזכויות השמירה על צנעת הפרט, כולל האם התהליך פולשני וכיצד ניתן להשתמש במידע זה. המכס ומשטרת הגבולות נפגשו עם קבוצות הגנה על זכויות הפרטיות מוקדם יותר השנה, על מנת לדון בתוכניות אלה ואת ההערכות שפורסמו בנוגע השפעתן על הפרטיות ניתן לקרוא בDhs.gov.
תעופה בעלות נמוכה לטווחים רחוקים
בשנים האחרונות, צובר מודל חברות תעופה בעלות נמוכהתאוצה. כך מנתוני מרכז SAPA, המבצע מחקרי שוק ונתונים בתחום התעופה. במרכז צופים לראות כ-25 עד 30 חברות תעופה כאלה עד סוף העשור. בשנה שעברה, למשל, אייר פראנס ו- KLMהשיקו חברת כזאת בשם Joon, הכוללת טיסות ליעדים ארוכים.
ב-27 במרס, הודיעה אחת החברות המובילות בקטגוריה, נורוו'ג'יאן, כי היא תחל בשירות של טיסות ישירות מנמל התעופה הבינלאומי אוסטין, ברגסטורם, לשדה התעופה גייטוויק בלונדון, מה שהופך את אוסטין ליעד הישיר הראשון של החברה בטקסס. הטיסה תפעיל את הטיסות בימי שלישי, חמישי ושבת, עם מטוסי בואינג 787-9 דרימליינר.
שוקלים לטוס עם חיית המחמד?
חברת התעופה האמריקאית שמטיסה את רוב בעלי החיים, יונייטד איירליינס, השעתה את העברת בעלי החיים במטענים, לא בתא הנוסעים, עד להודעה חדשה. ההחלטה לעצור את תכנית ה- PetSafe, שנועדה להובלת בעלי חיים שאינם מורשים לנסוע בתא הנוסעים, התקבלה לאחר שנאמר לנוסעת לשים את הבולדוג הצרפתי שלה בסל, בתא שמעליה בטיסה מיוסטון לניו יורק. במהלך הטיסה הכלב מת.
זמן קצר לאחר מכן, חברת התעופה הטיסה בטעות רועה גרמני ליפן במקום לקנזס. הכלב הוחזר באמצעות מטוס פרטי. כלב נוסף הוטס בטעות לסנט לואיס במקום ליעדו, באקרון, אוהיו. המטוס נאלץ לבצע עצירה נוספת על מנת להוריד את הכלב מהטיסה.
"אנו נוקטים בפעולות נרחבות כדי לבחון מחדש באופן יסודי ושיטתי את תכנית ה- PetSafeשלנו ולבצע שיפורים שיבטיחו את החוויה הטובה ביותר האפשרית עבור לקוחותינו וחיות המחמד שלהם", כתבה חברת התעופה באתר האינטרנט שלה.