כשדיוויד גרינפלד היה חבר מועצת העיר ניו יורק, הוא החליט לאכול בריא ולצרוך הרבה חלבונים. כעת, בתפקידו החדש כמנכ"ל מועצת ה"מט" עבור הקהילה היהודית, הוא החליט לעשות את אותו הדבר עבור 180,000 אנשים שנתמכים על ידי תרומות אוכל לפסח.
"צריך לקיים אורח חיים בריא גם בזמן החגים וגם למי שאין כספית גבוהה" אמר גרינפלד ל"דיילי ניוז". הוא החליט כי יכפיל את תרומת החלבונים באוכל שארגונו מחלק לקראת הפסח, ויגדיל את הכמות מ-100,000 ל-200,000.
חלבון הוא לא מצרך זול, ולכן בהרבה מקרים מי שמתקשה כלכלית לא קונה הרבה בשר. זה לא היה זול למועצת ה"מט" לגייס עוד 350,000 אלף דולר עבור הכפלת כמות החלבונים לחג, הודה גרינפלד.
כמות החלבונים שיחולקו ע"י הארגון השנה עומד על 66,000 פאונד של עוף, 50,000 פאונד של ביצים, 25,000 פאונד של דגי טלפיה, 25,000 פאונד של טונה, 35,000 פאונד של ג'לטין דג ו-4,000 פאונד של ג'לטין דג קפוא. "רק בגלל שעכשיו פסח, לא אומר שצריך לאכול רק מצות או תפוחי אדמה" מסר גרינפלד "אפשר להנות מהחג ולאכול בריא". גרינפלד החל לאכול יותר חלבון ופחות פחמימות לפני שנתיים, לאחר שעזב משרה בתור נבחר ציבור והבין שעלה 5 פאונד בשנה ו-30 פאונד באופן כולל. "הבנתי שאני לא יכול להמשיך ככה, יש לי משפחה וילדים צעירים, אני צריך לשנות את אורח החיים שלי" אמר.