הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
ניו יורק: פרויקט 100 הכסאות- עשרות יהודים-ישראלים שחיים בעיר פותחים את בתיהם לאורחים בליל הסדר
אם חשבתם שבניו יורק כל אחד לעצמו וקשה למצוא חיי קהילה כמו במקומות אחרים בארה"ב, אז חשבו שנית. ערב חג הפסח הוא בדיוק מבחן המציאות שגורם להבין שיש כאן קהילה ישראלית שצמאה להכיר ולחיות יחדיו וליצור משפחה וחברים רחוק מאלו שנשארו בישראל. עשרות יהודים- ישראלים ברחבי העיר משתפים פעולה על מנת לוודא שבחג הזה כולנו מסובין

"זה מרגש אותי. הייתי קצת בלחץ שלא נמצא לכולם מקום לסדר ובדיוק עכשיו התקשר חבר ואמר שיש לו מישהו שרוצה לארח 10 אנשים", בזמן שכולנו היינו בלחצים הרגילים של נקיונות, ביעור חמץ או סתם במחשבות כמו: איך נעביר את החג עם כל המשפחה וכמה זמן ייקח עד שנגיע לחלק של האוכל בהגדה, דניאלה רילוב מאפליקצית "הומיז" (HOMIES), בין ההכנות לסדר שלה, ניסתה לדאוג גם לארוחת ליל הסדר לרבים מהקהילה היהודית-ישראלית בניו יורק כחלק מפרויקט 100 כסאות.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


ערב ליל הסדר שנערך הלילה בארץ. מטרת פרויקט 100 הכסאות- להביא את אווירת החג מישראל לניו יורק 

"זה עדיין לא 100  אבל אנחנו בשנה הראשונה שלנו" אומרת דניאלה. הכל התחיל לפני מספר שנים כיוזמה של המועצה מקומית ניו יורק, גוף שהוקם כדי לחזק את הקשר בין הישראלים בניו יורק, בייחוד בתקופות החגים. (IAC) Israeli America Council ו"הומיז", "החלטנו שצריך להחיות את הרעיון מחדש", דניאלה מאמינה שפשוט מדובר בענין של עיתוי. בעקבות ההקמה של האפליקציה "הומיז" נוצר הקשר בין הישראלים ונראה היה שמה שחסר לקהילה בחג זה מישהו לחלוק איתו.

 בין אם מדובר בתיירים שנזדמן להם להיות בתפוח הגדול בפסח הזה ובין אם מדובר בישראלי לשעבר שכבר נטע שורשים בניו יורק, רווקים/ות, משפחות, לכולם יש מקום.  לכולם יש אפשרות למצוא את השידוך ולחגוג את ארוחת החג בין משפחות שפתחו את ליבן וביתן. שיתוף הפעולה שנוצר השנה בין הומיז לבין IAC NY MOATZA יוצר הזדמנות ייחודית ליצור קהילה מאוחדת שמתארחת ומארחת.

יעל נתיב (IAC) ודניאלה רילוב (Homies) מספרות על היענות נפלאה מצד הקהילה; שתי משפחות מהובוקן שלא הכירו לפני כן החליטו בעקבות הפרויקט לחגוג יחד, משפחה מפורסט הילס פתחה את ביתה לזוג צעיר שהגיע לא מזמן לעיר. משפחות נוספות מהעיר ומלונג איילנד מארחות החג לבודדים ולזוגות. 


מאמצי השיתוף ברשת החברתית לטובת פרויקט האירוח

זוהי רק פלטפורמה אחת של שיתוף קהילתי, ישנן ברחבי העיר יוזמות נוספות לא רק של ארגונים אלא גם של אנשים פרטיים שהחליטו שהמנהג עתיק היומין, הכנסת אורחים, שווה את כל המאמצים, גם אם זה אומר הכנת סעודה לכמות נכבדת של אנשים והגדת סיפור יציאת מצריים לדורות הבאים, ולא רק לדורות היהודים-ישראלים.

בבית משפחת זוהר-יעקובא שמארחים השנה כשישה עשר איש, מי שמתארח מקבל כל שנה חוויה אחרת שמותאמת במיוחד לאלו שמגיעים לארוחת החג. "יש לנו הגדה משלנו המבוססת על קטעים מההגדה המסורתית ומהגדות אחרות שנאספו עם השנים. כל שנה זה מתעדכן מעט לפי המשתתפים". לדבריה של הדס הסדר שהיה רק משפחתי הפך עם השנים לאירוע המושך אליו רבים, ואפילו תוכלו למצוא בו אורחים לא יהודיים. בן זוגה נרי מוסיף "אנחנו משלבים המון משחקים. חשוב שהסדר יהיה רלוונטי לשאלות שאנחנו שואלים את עצמנו היום". ההפיכה של סיפור יציאת מצריים לאירוע חווייתי ממשיך למשוך אליו קהל. 

גם בימים של גשם וקור בעיר, החג מביא לקרוב לבבות. אלו רק חלקים קטנים מהדוגמאות לסדרי הפסח בעיר. אז למי שעדיין לא מצא ומחפש לבלות את הסדר יגלה עשרות מוקדים שונים בהם נערכים סדרים ציבוריים בשני ערבי החג. למי שמעוניין באירועים אינטימיים יותר, יוכל פשוט לשוטט לו ברשתות החברתיות. מי יודע יכול להיות שהמשפחה החמה שתפתח את ביתה ואת ליבה בערב החג תהפוך להיות חלק מהמשפחה המורחבת החדשה שלכם (אפשר למצוא רבים מהם בקבוצות בפייסבוק וגם בהומיז). 


מערכת Hebrew News מאחלת חג פסח שמח לכלל קוראיה ברחבי ארצות הברית וישראל 



50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE