כאשר אנחנו רואים מוצר שנמכר ב"מבצע", ככל הנראה נניח שמדובר במחיר זול יותר לזמן מוגבל. אולם בחינה מעמיקה יותר של המבצעים מגלה שפעמים רבות מדובר בכל דבר פרט ל"זמן מוגבל". מדובר ב"טריק" שרשתות גדולות כבר מזמן הבינו והן מצליחות לגרוף רווחים משמעותיים בזכות זה.
קבוצת "קונסיומר צ'קבוק" מצאה 19 "מבצעי מכירה" בקרב 19 רשתות הפועלות ברחבי ארה"ב ומצאה כי גם לאחר כ-10 חודשים, מחירי ה "מבצעים" בקושי השתנו.
6 רשתות - סי.ג'יי פני, קיי-מארט, קוהל'ס, מייסי'ס, ניימן מרכוס וסירס - שמרו פריטים מסוימים במסגרת מבצע יותר מ-75 אחוז מהזמן.
לדוגמה, מכונת קפה של קורייג ברשת מייסי'ס הועמדה למכירה במסגרת מבצע במהלך 9 מתוך 10 חודשים. סט כלים למלאכה בסירס הועמד למכירה ב"מבצע" במשך 10 חודשים רצופים.
קבוצות צרכנים שונות מצביעות על העובדה שה"מחירים הרגילים" מעולם לא היו "רגילים", מה שאומר כי הפריט למעשה לא הועמד מעולם למכירה במחיר מבצע.
"זה מאוד מטעה," כך אמר ג'ו רידאווט החבר באחת מקבוצות הצרכנים. "החנויות מטעות את הצרכנים להוציא יותר כספים או במטרה לקנות דברים שהם לא היו קונים אלא אם כן הם היו במבצע מאחר והן מעבירות את המסר שיוצר את הרושם כאילו אותה הנחה במחיר היא חלק ממבצע שיימשך לזמן מוגבל בלבד."
ברגע שהלקוחות נכנסים לחנויות השונות, הרשתות יודעות שהצרכן ייקנה עוד דברים, כך אומר ריאווט.
כאמור, זוהי אינה תופעה חדשה. טי.ג'יי מקס, ברלינגטון ונורדסטורם ראק כמו רשתות ענק נוספות עומדות בפני שלל תביעות הנוגעות להטעיית הצרכן בנוגע למחיריי מוצריהן, זאת בעוד רשת קוהל'ס הואשמה בהעלאת מחירים מכוונת וזאת רק כדי לתת את הרושם לצרכנים שהיא מורידה את מחירייה.
אולם, הדבר החדש הוא ששתי רשתות ענק אכן עומדות מאחורי מבצעיהן לזמן מוגבל באופן לגיטימי ומכובד. בקוסטקו וב"באד, באת' אנד ביונד", מחירי המבצע הוצבו רק לזמן מוגבל – חצי מזמן המדידה בסקר, במקרה שלהן.
רק אחת מהרשתות, ג'יי.סי פני, הגיבה לטענות. מהרשת נימסר כי היא עושה שימוש במה שמכונה "מודל עיסקי של מחירים מקדמי מכירות הנהוגים לעיתים ברשתות ענק בכל רחבי ארה"ב."