אפליקציית ההכרויות המיועדת לקהילה הגאה, גריינדר (GRINDR) מסרה כי היא תפסיק לחלוק מידע עם חברות אחרות על מצבם הרפואי של משתמשיה בכל הנוגע להיותם נשאי איידס. "גריינדר", קיבלה החלטה ביום שני האחרון, זאת לאחר שקודם לכן הגנה על דרכי פעולתה. עד כה החברה שיתפה מידע עם שתי החברות "אפטימייז" ו"לוקליטיקס" הנמצאות איתה בקשר מסחרי ובודקות בעבורה את ביצועיי מוצריה השונים. המידע כלל את פרטי הפרופילים של משתמשיה השונים, לרבות היותם נשאי איידס.
החברה מסרה שהיא למעשה כבר מחקה את המידע אודות סטטוס נשאי האיידס משרתיה של חברת אפטימייז, והיא אף נמצאת בתהליכים להסרת המידע מלוקליטיקס. מוקדם יותר השבוע, נמסר מגריינדר כי מידע אודות הסטטוס של נשאי האיידס לא נמכר לגורמים מצד שלישי, ומחברת לוקליטיקס נמסר כי החברה אינה חולקת מידע המתקבל מלקוחות כדוגמת גריינדר. חברת אפטימייז מצידה טרם הגיבה לבקשה לתגובה.
שיתוף המידע, התגלה על ידי חוקרים המזוהים עם הארגון הנורבגי ללא מטרות רווח "סינטף" Sintef)). ברשותה של גריינדר למעלה מ 3.5 מליון משתמשים הנעזרים בה על בסיס יומיומי. פרופילים אינדיבידואלים, הניתנים לצפייה על ידי אנשים אחרים העושים שימוש באפליקציה, עשויים לכלול כמויות גדולות של מידע אישי אודותיהם.
שורת הסטטוס אודות נשאות איידס היא שורה אופציונאלית שלא חייבים למלא באפליקציית הדייטינג גריינדר וניתן אף לדלג עליה. לפי מחקרו של אירגון "סינטף" הנורבגי, המידע שנכלל בשדה האופציונאלי הזה נשלח אף הוא לחברות "אפטימייז" ו"לוקליטיקס", למרות שהועבר באופן מוצפן.
שתי החברות הללו קיבלו מידע נוסף, אם כי פחות רגיש הכולל מיקום, מגדר, גיל ומבנה גוף, במקרה הזה המידע לא מוצפן ברובו, לפי הארגון ללא מטרות הרווח, ומפרסמי צד שלישי אכן קיבלו חלק ממידע זה.
כאמור, למרות שגריינדר אישרה מאוחר יותר כי היא תחדל מלחלוק את המידע הנוגע לסטטוס האיידס של משתמשיה, היא תחילה הגנה על דרך הפעולה הזו בהצהרה ששחררה בהמשך: "הכללת הסטטוס הנוגע לנשאות האיידס הנמצא בפלטפורמה שלנו תמיד מטופל תוך תשומת לב מיירבית כאשר כלל הפוקוס שלנו מצוי על נושא הפרטיות, אולם כמו בכל אפליקצייה סלולרית אחרת, אנו צריכים לפעול בהתאמה לסטנדרטים המקובלים בתעשייה כדי להבטיח שחברת גריינדר עושה הכל כדי להמשיך ולהשתפר בעבור קהל המשתמשים שלנו," כך אמר הממונה על הנושא הטכנולוגי בחברה סקוט צ'ן. למרות זאת הוא הוסיף, כי האפליקציה עדיין מהווה פורום פתוח לציבור.
"אנו מבהירים זאת היטב בתנאי הפרטיות שלנו שכאשר משתמש מהשורה מחליט להכליל מידע מסויים במסגרת הפרופיל שלו, המידע יהפוך לנחלת הציבור" הוסיף. "כתוצאה מכך, יש לשקול בכובד ראש מה הוא סוג המידע שכל משתמש מעוניין לכלול בפרופיל שלו".
מחברת "לוקליטיקס", נמסר בינתיים כי המערכות שלה אינן אוספות באופן "אוטומטי" את המידע האישי על משתמשי גריינדר. חברת השיווק לאפליקציות הוסיפה כי כלל המידע המועבר אליה נשמר באופן המאובטח ביותר בהתאם לסטנדרטים הנהוגים בתעשייה.
הידיעות הללו באות כשבוע בלבד לאחר שחברת גריינדר הודיעה על השקת אפשרות חדשה באפליקציה שלה שתעודד את משתמשיה לעבור בדיקת נשאות איידס בתדירות גבוהה יותר. מאפיין זה התקבל באהדה רבה של מספר מומחים בולטים למחלת האיידס, הכוללים בין היתר את פרופסור פרי הולקיטיס, דיקן בית הספר לרפואה ציבורית של אוניברסיטת ראטג'רס.
"התרגשתי כאשר הם עשו זאת", סיפר הולקיטיס, "זה בהחלט מחניק את ההתלהבות שלי". הולקיטיס שעובד עם מידע דומה במסגרת המחקר שלו מסר כי הוא פועל תחת נהלי אבטחה מחמירים כדי למנוע מהמידע ליפול לידיים הלא נכונות, ואף ציין כי הוא אינו מעביר את המידע בשום אופן אלקטרוני. עוד הוסיף כי בסטטוס נשאות האיידס יכול להיעשות שימוש שיגרום לאפליית אנשים שנמצאו נשאים במקומות כמו בבתי הספר, במציאת דיור ובמסגרת שרותי הבריאות השונים.