שופטת בית המשפט העליון, ג'ואן אודונל, הורתה על קיומו של סקר סביבתי כולל למיזם מגורים בן 269 דירות. בדבריה ציינה כי מחקר נוסף נדרש כדי להעריך את ההשפעות הצפויות של המגדל על התחבורה, בטחון הציבור ודפוסי השימוש בקרקע. בפסיקתה, בת ארבעת העמודים מן השבוע שעבר, אודונל כתבה כי העירייה לא הציגה נתונים מהמשטרה ומשרותי הכבאות בנוגע לשירותים להם יזדקקו בעתיד תושבי הבניין. כמו-כן ציינה השופטת, כי ארגון בתי הספר המחוזיים של ל"א, מחלקת התחבורה של קליפורניה וארגונים אחרים הביעו דאגה באשר לסוגיית שירותי ההסעות במקום. "הקמת מבנה צפוף ובעל שימושים נוספים בשכונת מגורים, עלול להוביל להשפעה משמעותית על הנגישות ועומסי התנועה", כתבה השופטת.
ההחלטה מגיעה קרוב לשלוש שנים אחרי שראש העיר, אריק גארסטי, ומועצת העיר אישרו את הפרויקט, המתוכנן לקום ברחוב קאטאלינה, מדרום לרחוב שמונה. הם קיבלו את ההחלטה למרות התנגדות מצד חברי מועצת התכנון העירונית, שגארסטי מינה בעצמו. חברי המועצה הזהירו כי המגדל יטיל צל על הקומות הראשונות ועד לקומה הרביעית בבנייני המגורים הסמוכים לו. נציגיו של ראש העיר ופרקליט העירייה, מייק פיואר, לא מסרו את תגובתם לפסיקה. מייקל האקים, היזם, אמר כי הוא בוחן שורת אפשרויות ובהן עיצוב מחדש של הבניין כדי לאפשר הקמת מלון. "אם סקר סביבתי זה מה שנחוץ – אז סקר סביבתי נעשה", אמר.
כשאושרה תכנית הבניין, גארסטי אמר כי בכוונתו לספק פתרונות דיור נחוצים לקוריאה טאון, אזור המחובר לקו הרכבת התחתית ולקווי אוטובוס רבים. בתגובה, האשימו המתנגדים את העירייה בהענקת מענק כספי יקר ערך ליזם על ידי שכתוב מחדש של כללי התכנון העירוני זאת כדי לאפשר את הכפלת מספר יחידות הדיור המותר לבנייה במקום. המיזם "היה לחלוטין בלתי הולם את מקומו", אמרה לאורה לייק, חברת מועצת "תקן את העיר", אחד הארגונים אשר הגישו את התביעה נגד העירייה. "יש מקום בעיר למבנה צפוף. זה אינו המקום".
גרייס יו, מייסדת שותפה של הארגון שאינו למטרות רווח "הקואליציה לצדק סביבתי", אשר היה גם הוא שותף לתביעה, אמרה כי פקידי העירייה הנבחרים לא התחשבו בשנים של אזהרות מצד צוות התכנון העירוני. "גישתם היתה 'קחו אותנו לבית המשפט'", אמרה יו. "אז לקחנו – וניצחנו". הפסיקה היא האחרונה בסדרת תבוסות של העירייה בסוגיות תכנוניות. בשנים קודמות, עצרו שופטים את תכנון בנייתו של מרכז הקניות טארגט בן שלוש הקומות, את מגדל המגורים סאנסט אנד גורדון בן 299 יחידות הדיור, ואת מיזם מילניום, אשר אמור היה להוסיף שני גורדי שחקים בסמוך לבניין קאפיטול רקורד. כל שלושת המבנים נמצאים בהוליווד.
פקידי העירייה אמרו כי המקרה של מגדל מילניום נמצא כעת בהליך ערעור, כמו-גם הסיבוב השני במאבק להקמת מתחם טארגט. מחלקת הבינוי העירונית מתכננת מסמכים סביבתיים חדשים גם למיזם סאנסט וגורדון. בנוסף, המחלקה עורכת סקרים נוספים לתכנית מתחם הוליווד קומיוניטי, אשר נפסל בידי שופט בשנת 2013. התכנית, המבקשת לאפשר בניית בניינים גבוהים וצפופים יותר סמוך לשרוולי תחבורה, הובילה גם-כן לתביעה מצד 'תקן את העיר'.
הצוות המשפטי של העירייה הצליח יותר במאבק המשפטי סביב מתחם 8150 סאנסט, מיזם של שימוש מעורב המתוכנן לקום ברצועת סאנסט. במקרה זה, הרכב של שלושה שופטים אישר את תכנית העירייה לאפשר הריסת מבנה בנק ממחצית המאה ה-20 כדי לבנות במקומו בניין בעל 229 יחידות הדיור. החלטה זו גררה סיבוכים לעירייה. בפסיקתם, השופטים מצאו כי העירייה כשלה בהליך השימוע לגבי סגירת נתיב ימני הסמוך למתחם. דוברו של פיואר סרב לדון בהסתעפות אותה פסיקה, אך מתנגדי המיזם טוענים כי ההחלטה תיאלץ את העירייה לבטל את אישוריה לגבי תכנית 8150 סאנסט, כך שיתאפשר דיון מחודש בעניין ביטול הנתיב הימני.
המיזם של האקים, בקוריאה טאון, עבר דרך הפיקוח העירוני בשני מקרים שונים. המיזם, שבמקורו היה בן 35 קומות, נדחה בשנת 2009 בדיון במועצת התכנון העירונית, שמינה ראש העירייה דאז, אנטוניו ויאראיגוסה. האקים והחברה שלו, קולוני הולדינגז, 'גילחו' 8 קומות מהתכנית ושלחו אותה שוב לביקורת המועצה, בה היו חברים מטעם ראש העיר גארצ'טי. למרות ההפחתה בקומות, שוב דחתה המועצה את התכנית בשנת 2014 בטענה כי התכנית אינה מידתית לסביבתה. אחד מחברי המועצה השווה את התכנית לגידול סרטני, וכינה אותה "בלתי הולמת באופן גס" לגבי מיקומה. חבר אחר אמר כי המגדל הוא פרויקט טוב, במקום רע. גארצ'טי, בעזרת הליך לא שגרתי, יצא נגד החלטת המועצה, ושינה את מספר הקולות הנדרשים לצורך אישור המועצה מ-12 ל-10. למרות זאת, המועצה שבה ודחתה את התכנית ברוב של 11 מול 0. האקים טען אז כי תכניתו מתיישבת עם רצונו של ראש העיר לבנות 100 אלף דירות עד לשנת 2021. נשיא מועצת העיר, הרב ווסון, נציג קוריאה טאון, אמר כי התכנית 'תחיה מחדש' את האזור. בהצהרה ביום שלישי, אמרה הדוברת של ווסון, ונסה רודריגז, כי נשיא המועצה מכבד את פסיקת השופטת.