הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
לקראת מפגש טראמפ-קים: לראשונה בכירים בממשל ארצות הברית במשא ומתן עם נציגים בממשלת צפון קוריאה
האמריקנים והצפון קוריאנים שוחחו ביניהם מספר פעמים ונפגשו במדינה שלישית, על מנת לסכם ביניהם על פרטי מפגש הפסגה, כגון מיקום, הנציגים שישתתפו וכולי

מדיווח שפורסם בימים האחרונים עולה, כי לראשונה מנהלים בכירים בממשל ארצות הברית משא ומתן ישיר עם נציגים בממשלת צפון קוריאה, לקראת מפגש הפסגה המתקרב בין הנשיא דונלד טראמפ לבין שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג-און.

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


האמריקנים רוצים להיפגש בבירת מונגוליה בעוד שהצפון קוריאנים דוחפים לקיים את המפגש בפיונגיאנג

 


האמריקנים והצפון קוריאנים שוחחו ביניהם מספר פעמים ונפגשו במדינה שלישית, על מנת לסכם ביניהם על פרטי מפגש הפסגה, כגון מיקום, הנציגים שישתתפו וכולי. הצפון קוריאנים מעוניינים לקיים את המפגש בבירת מדינתם, פיונגיאנג, בעוד שהאמריקנים מעוניינים לקיים אותו במיקום ניטרלי, כגון אולן בטור (אולאנבאטר), בירת מונגוליה.

הצעתו של ג'ונג-און להיפגש עם טראמפ, בעקבות התערבות של דרום קוריאה בחודש שעבר, עדיין לא אושרה רשמית על ידי המשטר הצפון קוריאני. אך מפיונגיאנג נמסר, כי ג'ונג-און הסכים להשעות את תהליך החימוש הגרעיני של צפון קוריאה.

מפגש הפסגה ההיסטורי צפוי להתקיים בתוך שבועות ספורים, בסוף חודש מאי או בתחילת חודש יוני.

בסוף החודש, צפוי טראמפ להיפגש עם ראש הממשלה הסיני, שינצו אבה, במאר-א-לאגו, שבפלורידה, כשהמשא ומתן עם צפון קוריאה יהווה נושא מרכזי בשיחות שיקיימו השניים. יפן העלתה את רמת הכוננות שלה, מאז שג'ונג-און שיגר שני טילים בליסטיים אל מעל לאזור האי, אוקאיידו, שבשטחה, באוגוסט וספטמבר האחרונים. אמש, לראשונה מאז מלחמת העולם השניה, הפעילה המדינה את חיל הים שלה.

אמש, שוחחו נציגים מדרום ומצפון קוריאה בטלפון האדום עם מנהיגיהם, לקראת המפגש המתקרב בין טראמפ לבין נשיא דרום קוריאה, מון ג'אה-אין, ב-27 באפריל. דיפלומטים ערכו פגישות בכפר סמוך לגבול, על מנת לתכנן את המפגש, שיהפוך למפגש השלישי בין שתי הקוריאות מאז סוף מלחמת קוריאה בשנת 1953.

השיחות צפויות להוות צעד מכריע במסגרת הניסיונות לפתור את בעיית מרוץ החימוש הגרעיני של צפון קוריאה. מאחר ולארצות הברית ולצפון קוריאה אין יחסים דיפלומטיים רשמיים, ארגון הפגישה בין שני מנהיגי המדינות מהווה אתגר.

בכירים בממשל ארצות הברית נעזרים בנציגי פיונגיאנג לאו"ם, שמהווים ערוץ תקשורת לא רשמי, על מנת להוביל את המשא ומתן באשר לארגון המפגש.

היועץ לביטחון לאומי, ששימש שגריר ארצות הברית באו"ם לשעבר, ג'ון בולטון, צפוי לקחת חלק משמעותי בתכנון המפגש. המועמד לתפקיד מזכיר המדינה של טראמפ, ראש הסי.איי.איי, מייק פומפאו, צפוי להיפגש עם נציגים מסוכנות המודיעין הצפון קוריאנית לקראת התכנון סופי של המפגש בין טראמפ לג'ונג-און.


50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE