רוצים לצפות ב 16 זריחות ביום אחד בלבד? לצוף באוויר ללא כוח כבידה? רוצים לבהות בכדור הארץ מהחלל החיצון? אם עניתם "כן" לשאלות האלה - המלון הבא הוא בדיוק עבורכם.
התכנית להקמת המלון הראשון בחלל הוכרזה בכנס החלל 2.0 בסן חוזה שבקליפורניה, שנערך בשבוע שעבר. חברת הסטארט אפ Orion Span הודיע כי תחנת החלל "AURORA" תהיה מלון היוקרה הראשון בחלל.
התחנה, שמפותחת באמצעות טכנולוגיות חלל אמריקניות על ידי Orion Span , תהיה מודולרית לחלוטין ותוכל לארח עד שישה בני אדם במקביל כולל שני אנשי צוות. המבקרים יוכלו ליהנות מסיורים בחלל שיימשכו 12 ימים.
אם אתם חושבים שמדובר בעתיד רחוק מאוד, למתכנני המלון יש בשורות טובות: המלון עתיד לקבל את אורחיו הראשונים בשנת 2022, ואפילו יש כבר מחירון לחופשה. נופש של 12 ימים בחלל יעלה לכם רק 9.5 מיליון דולר.
למרות המחיר שעשוי להיות מעבר להישג ידם של רבים, המנכ"ל והמייסד של Orion Span פרנק באנגר מדגיש כי המלון נועד להנגיש את המרחבים האינסופיים של היקום. "המטרה שלנו היא להפוך את החלל לנגיש עבור כולם," אמר באנגר, "מרגע ההשקה, תחנת החלל תכנס למצב שירות מיידי, ובכך תביא מבקרים ראשונים לחלל ובמחירים נמוכים משאי פעם נראו בעבר."
מלון החלל יעניק לאורחיו הכשרה מיוחדת שתהפוך אותם תוך זמן קצר למקצועני חלל. "בעבר היה צורך באימונים מיוחדים שנמשכו 24 שבועות כדי להכשיר מבקרים לטיסה בחלל", ציין באנגר והוסיף כי "וכעת החברה מקצרת את כל התהליך לזמן קצוב של שלושה חודשים בלבד ובעלות נמוכה מאוד ביחס לעלויות בשנים עברו."
המבקרים במלון העתידי יהנו משיוט בגובה של 200 מיילים מעל לפני כדור הארץ, ובמהלך שהותם הם יזכו לחזות במראות מדהימים של כדור הארץ. המלון יקיף את כדור הארץ בכל 90 דקות, כך שהאורחים יהנו מ-16 זריחות ושקיעות במהלך 24 שעות.
בנוסף לצפייה בכדור הארץ, אורחי המלון יוכלו להשתתף בניסויים שונים ובהם גידול מזון מחוץ לכדור הארץ - אות יוכלו לקחת עמם למזכרת - לרחף באופן חופשי ברחבי המלון בחוסר כבידה, ולצלם את המראות הנשקפים מהחלונות - כגון הזוהר הצפוני והדרומי.
בנוסף, במהלך הנופש החללי, המבקרים יוכלו לערוך שיחות וידאו עם יקיריהם בכדור הארץ באמצעות אינטרנט מהיר. לאחר הנחיתה, אגב, יזכו ה"אסטרונאוטים" בקבלת פנים של גיבורים מטעם צוות המלון.
מי שמעוניין להזמין חופשה במלון יצטרך לשלם מקדמה של 80,000 דולר, והיא ניתנת להחזר במלואה במידה והנרשמים לתכנית לא יצליחו לגייס את 9.5 מיליון הדולרים כדי לשלם על החופשה. החברה כבר קיבלה את המקדמות הראשונות לחופשות העתידיות.
חברת Orion Span אינה המיזם היחיד השואף להוציא לפועל תיירות מבוססת חלל. חברת Axiom Space מטקסס, שבה נמצא גם מנהל תחנת חלל לשעבר, מתכננת להפעיל טיסות מסחריות לחלל בהקפה סביב כדור הארץ עד שנת 2024.
מהחברה נמסר כי תחילה, כבר בשנה הבאה, היא תנייד נוסעים אל עבר תחנת החלל של NASA ה ISS, ולאחר מכן אל עבר תחנת חלל משלה.
נכון לעכשיו Anxion טרם הציבה תג מחיר מעל הטיולים סובבי הגלובוס בחלל, אולם המחירים שהיא צפויה לגבות בעבור החוויה יוצאת הדופן יהיו נמוכים משמעותית ביחס לתיירי חלל אחרים, כמו דניס טיטו, ששילם 20 מליון דולר בעבור טיול בחלל החיצון בשנת 2001.
חברת Virgin Galactic, שייסד ריצ'ארד ברנסון כדי להטיס נוסעים לחלל, מתכנן לגבות 250,000 דולר לאדם לטיסה. ברנסון אמר בעבר כי הטיסות יחלו בשנת 2009, אולם תאריך ראשון לטיסה הראשונה מסוג זה טרם נמסר.
תגי המחיר במקרים האלו כלל אינם משנים, מאחר וטיסות וחופשות כאלה מיועדות לקהל מאוד מצומצם. אך באנגר לא חושש מביקוש נמוך. לדבריו, לבית המלון - שייבנה על בסיסה של תחנת חלל - יהיו שימושים נוספים פרט למלון. בכוונתו להציע טיסות זיכיון מלאות לסוכנויות חלל שונות, לתמוך במחקרים ואף לייצור ולפתח ציוד לשהייה בחלל.
"הארכיטקטורה שלנו מאפשרת להוסיף תפוסה בהתאם לביקושים העתידיים בשוק", אמר באנגר, שכבר מביט אל עבר המשימה הבאה של Orion Span - לשגר את מבנה המגורים הראשון בחלל.