רוב מי שחושב על אתרי תיירות שמסמלים את המלחמה הקרה, חושב על החומה המפורסמת שהפרידה בין ברלין המזרחית למערבית. בימים אלה, בהם נראה כי בין רוסיה לארצות הברית גוברת המתיחות סביב הבחירות, סוריה ונושאים שונים, כדאי להכיר אתרים נוספים בגרמניה שמזכירים את המתח ששרר בין המערב למזרח עם תום מלחמת העולם השנייה.
בין אתרים אלו ניתן למצוא בונקרים נסתרים, בסיסי שיגור טילים שהפכו לגלריות לאומנות ושדות תעופה סודיים הסמוכים לכבישים מהירים. הנה רשימה של 10 אתרים הקשורים למלחמה הקרה במערב גרמניה בגבולה של הרפובליקה הדמוקרטית של גרמניה (GDR). חובבי היסטוריה? כדאי שתוציאו פנקס ועט.
מריאנטל בונקר
הבונקר הממשלתי הוא קומפלקס תת קרקעי מאסיבי שנועד לאכלס את צמרת הממשל של מערב גרמניה ודרג מקבלי ההחלטות בתרחיש של פלישה סובייטית או אף בזמן מלחמה גרעינית.
הבונקר ממוקם כ-16 מיילים מדרום לבירת מערב גרמניה לשעבר, העיר בון שבמרכזו של עמק אהר, הוא נבנה בין השנים 1960 ל-1972 בין שתי מנהרות רכבת. הבונקר הוצא מכלל שימוש בשנת 1997 אולם מאז, נפתח מחדש כבונקר המסמכים הממשלתיים , ובו מבקרים יכולים לעבור בין חדרי בקרה שהוצאו מכלל שימוש ואפילו בחדר ובו אמור היה להתארח קנצלר מערב גרמניה בשעת חירום.
בונקר מריאנטל: +49 2441 775171
בסיס הטילים בהומברוייך
אם מיצגי אומנות בבסיס טילים לשעבר של נאט"ו הם אטרקציה עבורכם, אז ככל הנראה אתם תרצו לבקר בהומבריך שליד נאוס.
בסיס הטילים הזה נבנה כחלק משרשרת של ביצורים והגנות בשנת 1967. בימיו הראשונים תופעל הבסיס על ידי כוחות ארצות הברית ובלגיה, ולאחר מכן בידי היחידה ללוחמה בטרור של המשטרה הפדרלית בגרמניה, שהשתמשה באתר זה מידיי פעם במהלך אימוניה השונים לאחר שנת 1990.
בשנת 1994 אספן האומנות והפטרון הינריך מיולר רכש את הבסיס והפך אותו מבסיס שמרכזו טילים ומלחמה למקום שמרכזו תרבות. אולמות הענק, ההאנגרים ואף מגדל התצפית עוצבו ועברו שיפוץ מחדש בתמיכתם של אומנים וארכיטקטים שונים כמו ארווין היריך, טאדו אנדו ואלברו סיזה.
כיום, אומנים חזותיים, כותבים ומלחינים מכל קצוות תבל חיים ועובדים במה שהיה פעם בסיס טילים, מקום הפתוח לציבור הרחב לתערוכות ולאירועים שונים.
מוזיאון אינסל הומברוייך: Museum Insel Hombroich, Minkel 2, 41472 Neuss, Germany: +49 2182 887 4000
מעבר הגבול מארין-בורן
נקודת הבידוק והגבול של Helmstedt-Marienborn על הגבול שבין אזור סקסוניה התחתונה לבין סקסוניה-אנהלט, נחשב בעבר למעבר היבשתי הגדול והחשוב ביותר בגבולה הפנימי של גרמניה.
זה היה הנתיב היבשתי הגדול ביותר בין מערב גרמניה למערב ברלין, כך שמרבית גודש התחבורה נהג לעבור באזור שהפך בתקופות ההן לצוואר בקבוק. ממשלת גרמניה נעזרה בנקודת הבידוק העמוסה הזאת כדי לתפוס מרגלים ופליטים שהגיעו מכיוון מזרח גרמניה.
האתר עבר תהליך שיפוץ משמעותי והוא משמש מוזיאון חינמי עם אזור מנוחה ומסעדה סמוכים לצד האוטובאן (הכביש המהיר) מספר 2 בגרמניה.
מארין בורן: Marienborn, Memorial German Division Marienborn, Federal Highway 2, 39365 Marienborn, Germany; +49 (0) 39406 920 90
רצועת הכביש המהיר של כביש מספר 29
עוד אזור מנוחה מעניין נמצא על הכביש המהיר מספר 29 בגרמניה מצפון לאזור Cloppenburg בסקסוניה התחתונה. רצועת הבטון המסיבית והלא מחשידה הזו בסמוך לכבישים הרועשים שימשה בעבר כנקודת נחיתה למטוסי השילוח הרקולס C-130 ובעבור מטוסי הקרב A-10 במהלך מבצע תרגולת הקרב של נאט"ו בשנת 1984 שכונה "Highway 84".
במרכז הרעיון שנלקח מהמשטר הנאצי עמד העיקרון ליצור שדות תעופה מאולתרים שאח"כ סופחו להיות חלק מהכבישים המהירים של גרמניה המודרנית במהלך המלחמה הקרה. אפילו בסיס האוויר של ארה"ב בגרמניה – "רמשטיין" נבנה ביסודו על בסיס שדה תעופה מאולתר שכזה ששימש בעבר את חיל האוויר של גרמניה הנאצית. רוב שדות התעופה המאולתרים האלו הוסבו כיום לאזורי מנוחה או לחלקים אינטגרליים ופעילים של מערכת הכבישים המהירים בגרמניה (האוטובאן).
הברברה-סטולן (The Barbarastollen)
הברברה סטולן הוא ארכיון תת קרקעי מאסיבי שנועד לשמר נכסים התרבותיים מפני אסונות אפשריים.
הארכיון ממוקם בתוך מכרה ישן ונטוש בסמוך לפרייבורג. ניתן למצוא בו מיקרופילם המכילים 900 מיליון תמונות מארכיונים גרמניים וממוזיאונים שונים.
הארכיון, שנבנה בשיאה של המלחמה הקרה בשנת 1974, מכיל תיעודים מרתקים כמו טיוטת הסכם השלום של וסטפאליה שסיימה את מלחמת שלושים השנים בין 1618-1648, כתבי יד של הכותב והמדינאי ג'ון וולפגנג פון גטה ותוכניות הבנייה של הקתדרלה של העיר קולון.
הקומפלקס מוסתר היטב תחת 400 מטרים של סלע והוא עוצב לשרוד מלחמה גרעינית. מוערך כי תוכנו ישרוד עוד כ 500 שנים מבלי לעבור נזק ממשי.
ביקורים וסיורים אפשריים אך ורק בתיאום מראש: The Barbarastollen, Freiburg im Breisgau, Baden-Württemberg, Germany.
מוזיאון זווילנדר רודכטל (Zweilandermuseum Rodachtal)
חלוקתה של גרמניה, בנוסף לכל השפעתיה הרבות, השפיעה גם על חייהם היומיומיים של האנשים החיים באזורי הנידחים יותר, רחוק מתשומת הלב העולמית.
בזווילנדר רודכטל, המצוי על הגבול בין ת'ורינגיה לבאווריה, ישנם עשרה מוזיאונים פתוחים תחת כיפת השמיים עם תערוכה מיוחדת בתוך בתי עץ האופייניים לאזור.
המבקרים במקום יכולים ללמוד על האירועים שהיו בבחינת דרמטיים ומשני מציאות בעבור האוכלוסיה המקומית, שחלקהו גורל דומה לזה של תושבי ברלין: כפרים שלמים נהרסו לחלוטין והושמדו כדי להציב במקומם ביצורים. בנוסף, המוזיאון מציג את "מבצע ורמין" שבוצע בשנת 1952 וכלל פינוי מיידי של אזרחים מאזור סראופדורף כאשר אלו בתגובה התקוממו נגד השלטונות.
מוזיאון זווילנדר רודכטל:Zweiländermuseum Rodachtal, 98646 Straufhain, Germany; +49 36875 50651
Haus der Geschichte
בעוד הHaus der Geschichte – הבית להיסטוריה של הרפובליקה הפדרלית של גרמניה, הוא מוזיאון העומד בפני עצמו ואינו מזוהה עם שאר אתרי המלחמה הקרה שננטשו, הוא עדיין נחשב לאחד המקומות הטובים ביותר בגרמניה ללמוד על ההיסטוריה של ה-FRG (גרמניה המערבית) וה-GDR (גרמניה המזרחית) ועל האירועים שהתרחשו לאחר איחוד שתי הגרמניות.
המבנה בעל החזות המודרנית המרשימה ממוקם בבירת מערב גרמניה לשעבר – העיר בון, והוא מכיל מספר תערוכות קבועות המורכבות מכלי רכב אמריקאים ומכלי מלחמה שונים ששימשו את הצבא האמריקאי בשנים לאחר מלחמת העולם השנייה וכמובן, מכוניות אייקוניות לתקופה משני צידי הגבול של מסך הברזל.
זהו גם מקום נהדר להתחיל בו למטרות סיור בבירת גרמניה המערבית לשעבר. הבית מארגן סיורים מודרכים גם בבית הנופש של קנצלר מערב גרמניה ובמקום משכנה לשעבר של מועצת הנבחרים הפדרלית של המדינה שכבר אינה קיימת עוד.
Haus der Geschichte, Museumsmeile, Willy-Brandt-Allee 14, 53113 Bonn, Germany; +49 228 91 65400
פאטונוויל (Pattonvile)
זוהי דוגמה מובהקת לאופן בו מוחזרו מספר בסיסי אוויר מרכזיים ומפקדות של הצבא האמריקאי לאחר תקופת המלחמה הקרה. פאטונוויל היא אזור דיור רחב שבנה הצבא האמריקאי מצפון לשטוטגארט כחלק מהקהילה הצבאית של שטוטגארט והוא נקרא על שמו של הגנרל ממלחמת העולם השנייה גנרל ג'ורג' ס. פאטון.
המתקן הועבר חזרה לשליטת הממשלה בגרמניה בשנת 1994 ואוכלס בתושבים המקומיים. הרחובות נקראו על שם מדינות שונות בארה"ב, בעוד בסיס האוויר הסמוך משמש כמקום לנחיתות של מסוקי חילוץ והצלה.
מודלראות' (Modlareuth)
מודלראות' הוא כפר גרמני קטן שנחצה על ידי קו החזית של המלחמה הקרה באירופה. הצד הצפוני של הכפר בת'ורינגיה הפך לחלק מהאיחוד הסובייטי ב-1945. סידרה של גדרות צבאיות ניבנו לאחר 1952, והחומה שחצתה בין שני החלקים של מודלראות' נבנתה ב 1966 – 5 שנים לאחר חומת ברלין.
החיילים האמריקנים נתנו למקום את כינוי החיבה "ברלין הקטנה", וב-1983 ביקר באזור מי שהיה אז סגן נשיא ארה"ב, ג'ורג' ה. וו. בוש. הגבול שעבר בכפר הזה נפתח מחדש בדצמבר 1989, ורוב שאריות החומה שנותרו הושמדו שנה לאחר מכן.
כיום, קיים באזור מוזיאון באוויר הפתוח כולל חלקים מהחומה המקורית כולל שיכפולים מהחומה המקורית, המאפשרים למבקרים לחוות מעט את המקום שכונה "ברלין הקטנה" רחוק מהמון התיירים הנמצאים בשער ברנדנבורג שבברלין.
מודלראות': Mödlareuth, Mödlareuth 13, 95183 Töpen, Germany; +49 9295 1334
גרזהאוס שלגדרוף (Grenzhus Schlagdrof)
הגבול הגרמני הפנימי חילק גם את האזורים הצפוניים של המדינה. הגרזהאוס שלגדרוף (בית הגבול של שלגדרוף) , שממוקם ליד לובק, הוא אתר הנצחה ומוזיאון שמציג מקטע מהגבול הפנימי בגרמניה בין הים הבלטי ונהר האלבה.
במקום להתמקד מנקודת המבט של צד אחד בלבד, המבקרים יכולים לחוות את התחושות שומרי הגבול מהצד של מערב גרמניה ומזרח גרמניה או אפילו של פליטים מגרמניה המזרחית.
גרזהאוס שלגדרוף: Grenzhus Schlagsdorf, Neubauernweg 1, 19217 Schlagsdorf, Germany; + 49 38875 20326
נקודת מצפה "אלפא" (Observation Post Alpha)
לא רק שומרי הגבולות של מזרח גרמניה השקיפו כל העת על הצד המערבי, היו גם לא מעט עמדות תצפית של המערב שהביט אל עבר המזרח. נקודת התצפית אלפא באזור רסדורף היא אחת מהן.
העמדה השקיפה על אחד מנתיבי הפלישה האפשריים של הסובייטיים מהם המערב כה חשש –Fulda Gap. העמדה הוצאה מכלל שימוש ב-1991 וכעת יש בה מוזיאון, שיכפול של העמדה המקורית, חלק מקורי מהגבול של גרמניה המזרחית וכמו כן מספר כלי רכב צבאיים מאותה התקופה ומרכז מבקרים.
Point Alpha, Am Hummelsberg 1 D-36169 Rasdorf, Germany; + 49 6651 919030
מוזיאון מסילת פרובסצלה (Probstzella Railroad Museum)
מסך הברזל לא השפיע רק על הולכי הרגל והכבישים המהירים, אלא גם על הרכבות. תחנת פרובסצלה באזור ת'ורניג'יה, למרות שבאופן טכני היא אינה במערב גרמניה, הייתה הנקודה בה רכבות רבות מהמערב עצרו.
התחנה שימשה כנקודת בידוק בגבול גרמניה המזרחית מ-1949 עד 1990, בה נבדקו למעלה מ-20 מליון וחלקם אף נעצרו. התחנה פעילה גם כיום ומבנה נקודת בידוק הגבול העשוי בטון הקיים מאחורי התחנה שנבנתה ב-1885, מאכלס כיום את המוזיאון לתולדות הרכבות בגרמניה המזרחית.
התערוכה מספקת מידע אודות המשטר של גרמניה המזרחית, ההגבלות על תנועת הרכבות ממזרח למערב ועל ניסיונות הבריחה הרבים דרך גבול תחנת הרכבת.