אריון פאטל, 29, נפטר בנובמבר האחרון בביתו שבאחד מפרברייה של פיטסבורג, זאת לפי דיווח של הטריביון. גורמים רישמיים אומרים כי מותו נגרם ממנת יתר של תרופה למניעת שלשולים. משרד הפתולוג האזורי קבע כי מותו של פאטל נגרם בעקבות הרעלת לופרמיד. הגורמים מסרו כי מדובר במוות הראשון מסוגו באזור, כך דווח ב"באקשן ניוז 4".
לופרמיד, הוא המרכיב הפעיל בתרופות המונעות תופעת שלשולים בגוף כמו אימודיום איי.די. לעיתים מכונה "המת'דון של האדם העני," לפי עיתון הוושינגטון פוסט, זאת בשל העובדה שצריכה מוגברת של התרופה גורמת להיווצרותן של תופעות בגוף המקבילות לאלו הנגרמות משימוש בתרופות כמו מורפיום או הרואין, כך נמסר בדיווח מחודש ינואר בעיתון. כתוצאה מכך, אנשים הסובלים מהתמכרות צורכים את התרופה, המגיעה ללא מרשם רופא, בעוד תרופות אחרות המכילות אופיוד שכן מצריכות מרשם רופא, הופכות לקשות להשגה יותר ויותר עקב הגבלת כמות השימוש בהן.
רשת סי.בי.אס שבפיטסבורג מדווחת כי מספר מקרי ההרעלות מלופרמיד עלה ברמה המקומית במהלך השנתיים האחרונות. ד"ר מייקל לינץ', מהמרכז הרפואי שבאוניברסיטת פיטסבורג אמר לתחנת החדשות כי משנת 2015 ועד לשנת 2017, בית החולים היה עד לעלייה של 167 אחוזים בקריאות עזרה מהציבור שמקורן יוחס ל"הרעלות לופרמיד," יותר ממחציתם האנשים שהזעיקו עזרה רפואית, נזקקו לאישפוז.
אולם תופעת "הרעלות הלופרמיד" לא מצוייה רק ברמה המקומית. נציב הרשות למזון ולתרופות האמריקאי (FDA), סקוט גוטליב, הודיע במהלך חודש ינואר כי הרשות פנתה בבקשה ליצרני התרופות השונות נגד שלשולים, שנמכרות ללא מרשם רופא, להקטין את אריזות התרופות וזאת כדי להפחית את שימוש היתר שנעשה בהן, נמסר מהוושינגטון פוסט. היצרנים התבקשו לייצר את התרופות באריזות שיכולות להכיל מספיק מנות לשימוש קצר טווח בלבד. "כאשר נעשה בתרופות מסוג זה שימוש במינונים גבוהים ומסוכנים, הדבר נעשה בדרך-כלל ע"י מכורים לאופיוד, וזאת כדי לעשות שימוש בחלופות המייצרות השפעות ותחושות בגוף המתרחשות משימוש באופיוד," אמר גוטליב לעיתון ה"טריביון רוויו".
ה- FDA אישר את הלופרמיד לשימוש ב- 1976, לפי הניו יורק טיימס. הוא הפך לתרופה ללא מרשם ב- 1988.
במקרה האחרון, של הגבר בן ה- 29 שחווה צריכת יתר ושלבסוף הלופרמיד גרם למותו, בדיקת רעלנים בגופו מצאה מינונים של פי 25 מהמותר בדמו. הוושינגטון פוסט מוסיף כי התרופה היא בטוחה לגמרי, ומוגדרת בטוחה ומתונה במינונים מתאימים – עד ל- 4 גלולות של 2 מיליגרם ליום.