נראה שכולם מסכימים, כי אזור הכניסה לסאות' ביץ' דורש שיפוץ ושדרוג. מבקרים שנכנסים לאי על דרך מ'קארתור קוזווי מתקבלים על ידי מגרש ובו שלט בטון ישן, שריד לבית החולים סאות' שור, כשהם פונים לרחוב אלטון. ראש עיריית מיאמי ביץ', דן גלבר, אומר, כי מדובר במפגע ויזואלי. אך השאלה מה ניתן לעשות עם השטח הנטוש שבין רחוב אלטון לבין שדרת ווסט מעוררת מחלוקת.
חברת פיתוח הנדל"ן, קרסנט הייטס, כבר קיבלה באישור לבניית אשכול מגורים, עם בנייני דירות וחנויות בקומת הקרקע. הבניינים יאכלסו קרוב ל-500 יחידות דיור, כאשר המתנגדים מודאגים מההשלכות שיהיו לכך על עומס התנועה באזור העמוס ממילא.
עם זאת, החברה המפתחת הסכימה, באם תקבל אישור להקמת רב קומות, להקצות את רוב השטח לטובת הקמת פארק ציבורי, שיספק מעט ירוק לאזור שכונת המגורים המדוברת. החברה מפתחת, האדריכלים וחברת התכנון, ארקוויטקטוניקה, הציגו שלוש תכניות אפשרויות, הכוללות פארק ומגדל דירות יוקרה, עם מספר משתנה של יחידות דיור בבלוק מספר 500 וגודל משתנה של שטחי עסקים על בלוק מספר 600.
מגדל הדירות שמציעות התוכניות השונות צפוי להתנשא לגובה של בין 36 עד 50 קומות, כאשר האפשרות הגבוהה יותר משאירה את השטח הירוק הגדול ביותר, עם למעלה משלושה אקרים. התכנית כוללת גם טיילת שתמתח על שדרות ווסט ותקשר בין הפארק לבין הטיילת שנמתחת לאורך חוף המפרץ. עם זאת, התכנית האמורה מנוגדת לאישור הממשל ותכניות המימון הציבורי.
כמה מתושבי האזור מודאגים מהתכניות שהוצעו, משום שמגדל בגובה של 50 קומות יהיה אחד הגבוהים באי. לטענתם של המתנגדים אישור להקמת מגדל בגובה כזה ישמש תקדים להקמת מגדלים נוספים בגובה דומה. מצב כזה עלול לפגוע בנוף.
בינתיים, פיתחה קבוצת התושבים, הקהילה המאוחדת של הכניסה למיאמי ביץ', תכנית חלופית. החזון שלהם מציג קומפלקס עם בניינים בני שתיים עד שמונה קומות, שישמשו למגורים ולמסחר ושמשאירים מקום לפארק ששטחו 3.4 אקרים. הבעיה בתכנית זו היא ההגבלה על זכויות הפיתוח, שמגבילה את אחוזי הפיתוח בהתאם לשטח הקרקע. השטח המדובר מתפרש על פני שלושה מגרשים. על כל אחד מהמגרשים חלו הגבלות פיתוח שונות. החברים בקבוצה אינם משוכנעים שההצעה של חברת קרסנט הייטס תשאיר מקום לפארק בשטח של יותר משלושה אקרים.
חברה באיגוד השכונה שמדרום לרחוב מספר 5, רון שטארקמן: "הרעיון שבבסיס תכנית בניין עיר באופן כללי היא להבטיח לתושבי השכונות רמה מסוימת של נוחות, מעצם ההגבלה על השימושים השונים שניתן לעשות בקרקע. עיקרון בסיסי, בו כולנו מאמינים, הוא שאנשים יהיו מסוגלים לסמוך על תכנית בניין העיר המיועדת למקום מסוים וכי ניתן יהיה לשנות אותה רק בתמיכה מהתושבים".
למרות שלא מדובר בפרקטיקה רווחת, זו תהיה הפעם הראשונה שמיאמי ביץ' מאשרת לחברה מפתחת לשלב בין זכויות הפיתוח של מגרשים שונים.
על מנת להתאים חניה לבניין הדירות, הפלורידיאן, שמעבר לרחוב, ומקומות החניה שלו נמצאים כיום על אחד המגרשים, החברה המפתחת מתכננת להקים חניון תת קרקעי, מתחת לאזור הפארק. המשמעות של בניה כזו היא שבפארק יהיו שטחי קרקע בגבהים שונים.
המפתח, ראסל גלבוט, אמר: "חרף חילוקי הדעות, בין התכניות המתחרות יש יותר מרכיבים דומים מאשר מרכיבים שונים. אני מאמין שכל המעורבים בקהילה מעוניינים בשינוי. חילוקי הדעות נוצרו משום שיש להם רעיונות שונים לגבי העניין".
המתכננים מסרו, כי הם עשו כל מאמץ על מנת לייצר תכנית שתספק תשובה לכל חשש שהעלו התושבים ושתספק שפע של שטח ירוק.
בשעה שעיריית מיאמי ביץ' בוחנת את האפשרויות, פנו הממונים לציבור על מנת לקבל תגובות. בפגישה שהתקיימה בשבוע שעבר, הממונים אמרו, כי הם שוקלים את כל ההצעות שהתקבלו עד כה.
ראש העירייה אמר, כי הוא מקווה להתקדם במהירות: "המצב כפי שהוא כיום אינו הולם את העיר שלנו. לכל התושבים המתגוררים סביב האזור המדובר יש דבר אחד במשותף, והוא שלאף אחד מהם אין חצר אחורית. זו הזדמנות אמתית להקים במקום פארק שישמש את