המירוץ הגלובלי לפיתוח רשת G5 נמצא בעיצומו, ולפי דו"ח עדכני, סין מנצחת בינתיים. מה יהיה הפרס הראשון במירוץ הזה, אתם שואלים? מנוע צמיחה כלכלי אדיר, שיכול להאיץ מאוד את כלכלת המדינה המנצחת. חברת המחקר של הטלקומוניקציה העולמית Analysys Mason קבעה שסין מובילה בהפרש קטן בתחום ה-5G (שמשמעותו הדור ה-5 או Generation 5) במוכנות שלה ומקדימה בכך את דרום קוריאה ואת ארצות הברית. רשתות 5G אמורות להוביל חדשנות טכנולוגית בשנות ה-20 של המאה הזו ולאחר שסין הובילה על פני מתחרותיה בפיתוח רשתות קודמות, היא מתכוונת לנצח גם בסיבוב הזה.
יש יתרונות משמעותיים כלכליים למי שמוביל את המירוץ הזה. לפי Recon Analytics, ההובלה של ארצות הברית בדור הרביעי G4 הביאה לתנופה בצמיחת הכלכלה האמריקאית והביאה לתאוצה, שמשמעותה הכלכלית הייתה גידול של 100 מיליארד דולר בתוצר המקומי הגולמי והגדילה את מספר המשרות שאינן תלויות בתקשורת חוטית ב-84%. חברת המחקר והניתוח ריקון אנאליטקס ציינה בנוסף שאיבוד ההובלה בתחום התקשורת האל-חוטית, יש לו השפעה שלילית ארוכת טווח על יפן ואירופה והדבר "תורם" בשני המקומות הללו לאובדן מקומות עבודה ולפגיעה בתעשיות האל-חוטיות שלהן. המרוץ עדיין בעיצומו וחברת אנאליזיס מייסון, חברת מחקר ויעוץ עולמית המתמחה בטלקומוניקציה, מדיה וטכנולוגיה, ניסתה למקם את המתחרות במרוץ בשלב הזה.
היא בנתה טבלה של 10 מדינות מובילות במוכנות שלהן לדור 5 -5G: סין, דרום דוריאה, ארצות הגרית ויפן הן המובילות. הובלת הקבוצה על ידי סין בהפרש קטן, נובעת ממדיניות תומכת מאוד מצד הממשל הסיני, כמו גם יכולות התעשייה שלה, כך נכתב בדו"ח. היתרון של אמריקה הוא למעשה ביכולת שלה לפרוש את יתרונות ויישומי דור 5 מהבחינה המסחרית, באמצעות השקעות גדולות ברשתות הדור הבא.
לפי מרדית אטוואל בייקר, נשיא ומנהל איגוד תעשיית הטלקומוניקציה הסלולריתCTAI, "כיום המחקר מתמקד בפעילות של ניצול רפורמות ותמיכות מוסדיות ובניסיון להשפיע על הממסד לבצע כאלה במהלך 2018, כדי לשחר 'צווארי בקבוק' ולאפשר מרחב פעולה גדול ונוח יותר. אני אופטימי באשר ליכולת שלנו לדלג מעל סין, משום שמנהיגים חשובים בממשל, בגבעת הקאפיטול וברשות התקשורת הפדרלית, ממוקדים בהנהגת רפורמות שתאפשרנה לנו לנצח במרוץ". CTAI מייצג את התעשייה וחברות התקשורת האלחוטית האמריקאית במערכת היחסים בתחום התקשורת הניידת .