רשות התקשורת הבריטית פתחה שבע חקירות נגד ערוץ הטלויזיה הרוסי RT, בטענה כי נמצאו תכניות מוטות רבות מאז הרעלתו בגז של מרגל רוסי לשעבר על אדמת בריטניה.
בריטניה מאשימה את רוסיה בהרעלה, צעד שהביא לגל הוצאת הדיפלומטים הגדול ביותר בהיסטוריה של המערב מאז המלחמה הקרה. רוסיה הכחישה את מעורבותה באירועים וטענה כי בריטניה חיסלה את המרגל לשעבר בניסיון לגרום לחרדות אנטי-רוסיות.
ב-4 במרץ נמצא סרגיי סקריפל, קולונל לשעבר במודיעין הצבא הרוסי שמסר לסוכנות הביון הבריטית פרטים על עשרות סוכנים, מוטל חסר הכרה על ספסל בעיר סליבורי, יחד עם בתו יוליה.
לאחר שראשת הממשלה הבריטית, תרזה מיי, האשימה את רוסיה בהרעלה, רשות התקשורת הבריטית הזהירה את הערוץ הרוסי כי ערוץ הפקה שלו, TV Novosti, עשוי לאבד את הזכות שלו לשדר בבריטניה במידה ולא יעמוד במבחני הוגנות בשידור.
"מאז האירועים בסולסברי, הבחנו בעלייה משמעותית בתכניות של שירותי RT שאינן עומדות בקוד השידור". מוסקבה, מצדה, הזהירה שבמידה ובריטניה תפסיק את זכויות השידור כפי שהיא מאיימת, רוסיה תעיף כל גורם תקשורתי מעל אדמתה.
"עננים עולים מעל ה-BBC", אמרה דוברת משרד החוץ הרוסי מריה זחרובה, לסוכנות הידיעות אינטרפקס לאחר שנודע על החקירות של רשות התקשורת.
רשות התקשורת חוקרת שבע תכניות של RT בחשד שלא עמדו בקוד השידור בפרשות חיסול המרגל לשעבר והאירועים בסוריה. ברשות אומרים כי יש ברשותה עדויות רבות כי השידורים לא עמדו בתנאי הרישיון.
עד לאחרונה, הערוץ הרוסי לא חרג מתנאי הרישיון "יותר מכל גורם משדר אחר".
מאז ההאשמות והאשמות הנגד בפרשת החיסול בגז על אדמה אירופית, דבר שלא קרה מאז מלחמת העולם השניה, שני הצדדים האשימו את ערוצי השידור של כל מדינה כי הם מציפים שקרים על המדינה השניה.
"גישת העורכים שלנו לא השתנתה מאז האירועים בסליסבורי, ואנחנו נטען כך גם מול הרשות", מסרה אנה בלקינה, דוברת של RT.