הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
גם אחרי הסערה: פייסבוק רוצה להחזיר את זיהוי הפנים לאירופה
השירות הופסק ביבשת בשל תלונות על פרטיות מידע לפני שש שנים. באירופה בודקים כעת אם השירות יסרוק גם את פניהם של מי שלא אישר זאת

פייסבוק רוצה להחזיר את זיהוי הפנים לאירופה לאחר שמשכה את השירות ב-2012 בגלל התנגדות קבוצות התומכות בפרטיות המידע. לראשונה מאז שחרור השירות ב-2011 יתאפשר השימוש גם בקנדה.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


רוצה להחזיר את השירות לאחר שש שנות הפסקה


פייסבוק הכריזה על המהלך בפוסט בבלוג של סמנכ"ל הפרטיות ארין אגן ויועצת ראשית אשלי ברינגר. "הצענו מוצרים המשתמשים בזיהוי פנים ברוב מדינות העולם במשך יותר משש שנים. כחלק מהעדכון הזה, אנחנו נותנים כעת לאנשים באירופה וקנדה את האפשרות להפעיל את זיהוי הפנים," אמרו המנהלים.

השירות מאפשר לפייסבוק לסרוק תמונות ולהציע למתמשים לתייג את עצמם. פייסבוק הדגישה כי השימוש בשירות יהיה "לחלוטין נתון לבחירה."

זהו אחד ממספר שינויים שפייסבוק הכריזה עליהם, בהכנה לאישורן של חוקי הגנת מידע רחבים - התקנות הכלליות להגנת המידע - באירופה בחודש הבא. השינוי מאפשר למשתמשים בחירה האם להשתתף בשיתוף המידע, במקום לרשום אותם לשירות באופן אוטומטי.

אבל ההחלטה להציע זיהוי פנים מעוררת מחלוקת בעקבות הדיון על דרך הטיפול של פייסבוק במידע המשתמשים. ומחוקקי האיחוד האירופי אומרים שהם עדיין לא מאמינים כי התכונה עומדת בחוקי המידע החדשים.

ביום שני, שופט פדרלי מארצות-הברית קבע כי פייסבוק תעמוד בתביעה הטוענת כי השתמשה בזיהוי פנים על תמונות ללא אישור המשתמשים.


ההחלטה מעוררת מחלוקת באירופה, בעיקר לאור משבר קיימבריג' אנליטיקה


החברה הגנה על עצמה מאז חודש מרץ, כאשר נחשף כי קיימברידג' אנליטיקה, חברת מידע פוליטי הקשורה לקמפיין הנשיא דונלד טראמפ, קיבלה גישה ושמרה באופן לא חוקי מידע משתמשים רב. פייסבוק אומרת כי המידע של 87 מיליון משתמשים נחשף.

פייסבוק ביטלה את שירות זיהוי הפנים באירופה לאחר חקירתו של נציב הגנת המידע באירלנד, היכן שממוקם המטה האירופאי של החברה. החקירה שהחלה בעקבות תלונות מצד משתמשים, המליצה לפייסבוק לחסום את השירות כדי לעמוד בחוקי הגנת המידע המקומיים.

פייסבוק טוענת כי הטכנולוגיה יכולה לעזור להגן על הפרטיות של המשתמשים, לדוגמה על-ידי איתור נסיונות להשתמש בתמונותיהם של משתמשים אחרים בתור תמונת התצוגה שלהם.

שומר הפרטיות האירי אמר כי הוא עדיין מצפה מפייסבוק לענות לשאלות שלו ושל סוכנויות הגנת המידע האירופאיות לגבי השירות.

"ניצב הגנת המידע האירי בודק האם פייסבוק צריכה לסרוק את כל הפרצופים (כלומר גם של המשתמשים שלא אישרו) כדי להשתמש בטכנולוגיית זיהוי הפנים," אמר הדובר גרהם דויל בדואר אלקטרוני, והוסיף כי אין זה ברור האם השירות עומד בחוקי האיחוד האירופי החדשים.


האם אפשר לסמוך על הרשת החברתית שתשמור על המידע של המשתמשים? מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג


חוקי הגנת המידע האירופאים החדשים יעניקו לצרכנים שליטה רחבה הרבה יותר על השימוש במידע האישי שלהם, ויכריחו את פייסבוק וחברות אחרות לשנות קיצונים את הדרך בה הן פועלות.

פייסבוק תעדכן את אותן הגדרות, בקרי שליטה והגנות פרטיות אצל כל המשתמשים, אולם יציגו אותם בצורה שונה ומשתמשים מחוץ לאירופה יראו את השינויים מאוחר יותר.

"אנחנו רוצים להיות ברורים כי אין שום הבדל בבקרים וההגנות שאנו מציעים מסביב לעולם," נכתב בפוסט, "אנו נציג את המידע בדרכים שיהיו הברורות ביותר באזורים מסוימים."

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE