הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מבוכה בניו יורק: הקו החם לנפגעי ונפגעות סחר בבני אדם שחשפה אשת ראש העיר - שגוי
לפני יותר משנה פרסמה שירליין מק'קריי קו חם שנועד במיוחד כדי לצמצם את הסחר הנורא. שוטרים נוספים פרסמו גם הם את המספר, אך אף אחד לא גילה שהוא לא נכון. אך הבעיות לא מסתיימות שם - גם במשרדי התובעים המחוזיים אין מספר נכון, ובאתר האינטרנט של העירייה מופיע קו חם שנסגר לפני שנים

אשת ראש העירייה, שירליין מק'קריי חשפה בשנה שעברה בגאווה את הקו החם, שנועד להיות פעיל 24 שעות ביממה. ההכרזה נעשתה במהלך מסיבת עיתונאים יחד עם מפכ"ל המשטרה, ובה ציינו השניים כי בצד השני של הקו יסייעו לקורבנות שוטרים שהוכשרו במיוחד, וכי הקו נועד בין השאר "להביא את הסוחרים בבני אדם למשפט".


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


שירליין מק'קריי (משמאל) וקורבן של סחר בבני אדם חושפות את המספר במסיבת עיתונאים בשנה שעברה


למרבה המבוכה, מספר הטלפון שנתנה אשת ראש העירייה הוביל ליחידה שונה לחלוטין. "זה לא הקו לסחר בבני אדם, כיצד אני יכולה לעזור?" שאלה הנציגה בצד השני של קו הטלפון למי שמתקשר למספר החם.

למעשה, מספר הטלפון שניתן לקורבנות הסחר בבני אדם שייך ליחידה לפשעים חמורים, שלא עוסקת בסחר בבני אדם. לאחר שהנציגה התייעצה עם עמיתיה, היא הפנתה אותנו ליחידה אחרת, שאחראית על אירועים כאלה. עם זאת, גם הנציגה ביחידה הזאת טענה כי לא מדובר בקו החם, והחזירה את המתקשרים לנסות את המספר המקורי.

אלפי קורבנות, חלקם בני 12, נמכרים למטרות מין על ידי סרסורים חסרי רחמים בכל רחבי ניו יורק בכל יום. זו בדיוק הבעיה שניסו הגברת הראשונה ומפכ"ל המשטרה ג'יימס אוניל לפתור כאשר חשפו את הקו החם בפברואר אשתקד - יחד עם עוד 25 בלשים שהוקצו למשימה הזאת. 

"אנחנו פותחים קו חם חדש, אליו יכול להתקשר כל נפגע של סחר בבני אדם כדי לקבל סיוע, או כל מי שהיה עד לסחר כזה ומעוניין לדווח עליו. המספר הוא 646-610-7272", אמרה מק'קרי באותה מסיבת עיתונאים, כשלצדה עמדו ניצולי סחר בבני אדם. 

"שוטרים שאומנו במיוחד יענו, וכל דיווח ייבדק על ידי הרשויות המוסמכות. על מנת לוודא שכולם יודעים מה המספר, אנחנו נפיץ אותו בקמפיין פרסומי מיוחד שמתמקד באוכלוסיות בהן הסיכון גבוה יותר", אמרה. 

אשת ראש העירייה פרסמה את המספר השגוי שוב בתחילת שנת 2018, יום המודעות לנפגעי סחר בבני אדם, וכמה בכירים במשטרת ניו יורק צייצו בטוויטר גם הם את המספר השגוי. 

"להתקשר כדי לקבל סיוע זו סכנה ממשית עבור קורבנות סחר בבני אדם", אמרה ג'ולי לורנס, ראש השירותים לחינוך ילדות וסיוע, "עלינו לוודא שכל שיחה כזאת נענית במהירות, בחמלה, בדאגה ועם אפשרויות סיוע מספקות".


להתקשר כדי לקבל סיוע זו סכנה ממשית. אילוסטרציה


המספר השגוי שמסרה אשת ראש העירייה אינו הבעיה היחידה של הקורבנות שמחפשים סיוע. התוצאה הראשונה שיוצאת בגוגל כאשר מחפשים "קו חם לנפגעי סחר בבני אדם של NYPD", וחיפושים דומים, היא קו חם שהופעל על ידי המשטרה, אך נסגר לפני כמה שנים. גם באתר האינטרנט של מדינת ניו יורק, תחת הכותרת "בואו נעצור את הסחר בבני אדם", מופיע הקו החם שנסגר זה מכבר. 

המספר מוביל כיום לקו חם לנפגעי סמים. האישה שענתה בו הייתה מוכנה לקבל תלונה "במידה ומישהו בצרה".

אפילו שם לא מסתיימות הצרות של נפגעי ונפגעות הסחר בבני אדם. התובע המחוזי של ברוקלין מקדם גם הוא קו חם שפועל 24 שעות. עם זאת, מי שיתקשר לשם עלול להגיע לשוטר פחות רגיש: "סחר למטרות סקס? אני שם!", אמר השוטר, לפני שהעביר את השיחה למשרד של היחידה לסחר בבני אדם. מי שענתה שם כעסה על כך שהשוטר הקודם העביר אליה את השיחה, אך הייתה מוכנה לסייע. ניסיון שני כבר עבד טוב יותר, כאשר מי שענתה ציינה כי אכן מדובר בקו החם לנפגעי ונפגעות סחר בבני אדם.

היחיד שענה "הקו החם לסחר בבני אדם" היה בקו החם של משרד התובע של מנהטן, אך הקו הזה פעיל רק בשעות פעילות רגילות במהלך היום. שיחות שמגיעות לאחר מכן נקלטות בתא קולי.

תובעים של מחוזות אחרים בניו יורק לא מפרסמים קווים חמים לנפגעי ונפגעות סחר בבני אדם.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE