הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
"הצעד הזה עשוי להעלות את מחירי הייצור": סין מרחיבה את האיסור על ייבוא מוצרים למיחזור
לאחר שבשנה שעברה הודיעה בייג'ינג על איסור לייבוא מוצרים למיחזור, כעת היא מרחיבה אותו. מומחים טוענים כי הצעד עשוי לפגוע גם במדינה עצמה - ובעיקר במדינות שהסתמכו על המעצמה בכל הנוגע למיחזור. אבל יש גם חדשות טובות לשוק המיחזור המקומי

ממשלת סין הודיעה כי היא מאריכה את האיסור על ייבוא מוצרים כגון נייר, פלסטיק, מתכת, חלקי רכב ופריטים אחרים שנועדו למיחזור. האיסור הראשון נכנס לתוקפו בשנה שעברה. במשך שנים, מדינות רבות נהגו לשלוח לסין את הפסולת המיועדת למיחזור, אך בייג'ינג השאירה את עולם המיחזור בתדהמה כאשר הודיעה כי תאסור ייבוא של 24 צורות של פסולת. 


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


מרכז מיחזור מתכת בסין


כעת, המדינה הוסיפה עוד 32 מוצרים לרשימה. חצי מהם ייאסרו לייבוא כבר בסוף השנה הנוכחית, והחצי השני ייאסר לייבוא בסוף השנה הבאה. 

סין האריכה את תוקף האיסור כדי לצמצם את הנזק הסביבתי, אך כמה מומחים טוענים כי הצעד עלול להוביל להידרדרות. "האיסורים החדשים, ממש כמו הישנים, נעשו בחוסר התחשבות שעשויה להחמיר את מצב הסביבה העולמי ואת התחרותיות של סין", אמר אדם מינטר, מחקר הספר "כוכב האשפה: טיולים בסחר האשפה בשווי מיליארד דולר".

הצעדים, שהוכרזו ביום חמישי, יצרו כאב ראש חדש למדינות רבות שנסמכות על יכולת המיחזור של סין. רבות מהן עדיין נאבקות מול האיסורים של השנה שעברה, וזקוקים לעוד שנים רבות כדי להרחיב את מפעלי המיחזור שלהם, אמר מינטר.

על פי הדיווחים, האשפה הולכת ונערמת במדינות מתפתחות שאין להן לאן לשלוח את הפסולת. מוקדם יותר החודש, קווינסלנד שבאוסטרליה הודיעה כי היא תחל לרכוש פסולת למיחזור בשל המחירים הנוסקים שדורשים קבלני פסולת. 

האיסורים יצרו גם בעיות סביבתיות בתוך סין עצמה, משום שכעת מפעלי המיחזור לא עומדים ביעדים שנקבעו להם, והם נאלצים לקנות נייר ופלסטיק כדי לעמוד בהם שוב. 


הצעדים החדשים עשויים לפגוע גם בסביבה בסין עצמה. זיהום אוויר בסין


האיסורים האחרונים עשויים לפגוע בייצור הסיני ולהעלות את המחירים של מתכות זולות. "הצעד הזה עשוי להעלות את מחירי הייצור בסין, דבר שיעבור אל הצרכנים", אמר מינטר. 

סין ייבאה עד כה פסולת ממדינות אחרות בשווי של מיליארדי דולרים בכל שנה, כך שהחברות שהסתמכו על המספרים האלה, ייאלצו להתרגל לכללים החדשים. 

המוסד לתעשיות המחזור בארצות הברית ציין כי הצעדים עליהן הכריזה בייג'ינג ישפיעו על סחר של 400 מיליון דולר של פסולת בין ארצות הברית לסין. 

"אנחנו מודאגים בשל ההשפעה של המדיניות הזאת על שרשרת הסחורות הידידותית לסביבה והחסכונית באנרגיה", הודיע נשיא המוסד רובין ויינר. 

החברות הסיניות שהשתמשו בפסולת המיובאת ממדינות מתפתחות החלו להשקיע במיזמי מיחזור בארצות הברית, הוסיף מינטר.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE