מדד הדאו ג'ונס נפל ב-500 נקודות, דבר שהמשיך נפילה של חמישה ימים רצופים ומחק את כל הרווחים שרשם המדד מתחילת השנה. הירידה נרשמה למרות פתיחה בעלייה של 130 נקודות, ובשיא המפולת נרשמה ירידה של 600 נקודות מתחילת היום. גם דיווחים חיוביים של ענקיות כמו קטרפילר, קוקה קולה ויונייטד טקנולוג'יז לא עזרו.
הסיבה לשינוי הקיצוני, בן קרוב ל-650 נקודות במהלך היום, נעוצה בעובדה שהחדשות הטובות לכאורה של החברות הנ"ל הגיעו עם סייגים בצידם. כך למשל הודיעה קטרפילר כי שולי הרווח שלה אינם צפויים לעלות עוד השנה, דבר שגרם למשקיעיה להחליט שהגיע הזמן לממש. נתוני המכירות של קוקה קולה היו אמנם יפים – אולם הושגו ככל הנראה בזכות הורדת מחירים, דבר שמאפיין את כל או רוב התועלת במכירת כמות גדולה יותר של משקאות. התוצאה: קטרפילר ירדה בשישה אחוזים, קוקה קולה בשניים. חברת התקשורת ורייזון, שהגישה דו"חות פיננסיים חזקים ונטולי "אבל" ו"לצד זאת", תוגמלה על ידי המשקיעים ומניותיה עלו בשני אחוזים.
חברות כמו M3 וענקית הביטוח טראוולרס (הראשונה הנמיכה צפי הכנסות, השנייה לא הגיעה ליעדי הצפי) נענשו קשות על ידי המשקיעים העצבניים, כשהאחת מאבדת 10% משוויה והשנייה יורדת "רק" בארבעה אחוזים. גם גוגל לא חמקה מאווירת המכירות למרות שהציגה הכנסות שניפצו את התחזיות, המשקיעים ראו בעין רעה את ההוצאות הגדלות של חברת האם אלפבית, ומניית החברה צנחה ב-5%, ירידה שגררה גם את שאר מניות הטק כמו אפל, מיקרוסופט ופייסבוק (שכמובן מסובכת בשלל פרשיות פרטיות מידע משתמשים שאינם עוזרים לה).
נוסף על הסיבות הקונקרטיות, חלק מנפילות השערים מיוחסות לכך ששיעור הריבית על אג"ח פדרלי עלה מעל 3% לראשונה זה עשר שנים. למעשה, מומחים רבים מצביעים על כך שהיסטורית מדדי המניות עולים מעט יותר בתקופות של עליית ריבית מאשר בתקופות של ריבית נמוכה. אולם את המשקיעים זה לא מעניין ונכון לעכשיו, על חלון הראווה שלהם מוצב שלט: מוכרים בלבד.