חברת Apple הוציאה את מקבץ עדכוני התוכנה שלה, המבטיחים לתת למשתמשי ה iPhone-שלל אפשרויות החלל ממבט טוב יותר על מצבם הבריאותי ועד למאפיינים כמו מצב ביצועי הסוללה. את העידכון החדש ניתן להוריד תחת השם iOS 11.3 ע"י לחיצה על רצף הפעולות Settings/General/Software Update. בין המאפיינים החדשים המוצגים בעדכון התוכנה, קיימות יכולות מציאות רבודה, אפשרות צ'אט באפליקציית מסרים שתאפשר למשתמשים להתכתב ישירות עם בתי עסק שונים (Home Depot, Marriott). בנוסף, בעבור בעלי ה-iPhone X יופיעו דמויות חדשות – אריה, דוב, דרקון וגולגולת.
שני המאפיינים המרכזיים שרבים מכם חיכו להם באופן מיוחד וזאת כולל מאפיין שימנע מחברת Apple מלבצע "פעולת חנק" שתגרום להאטת המכשירים שלכם כאשר סוללת הליתיום שלהם נשחקת בחלוף הזמן.
אורך החיים של הסוללה
כאשר חברת Apple פרסמה הודעת התנצלות מאוחר יותר בשנה שעברה בדבר האטה מכוונת של מכשירי האיפון השונים בעלי סוללות ישנות, החברה לא רק הכריזה על כך שתוזיל את מחיריהן של סוללות חלופיות ללא אחריות ל-29$ במקום 79$, אלא באמצעות עדכון גרסת מערכת ההפעלה 11.3, תאפשר למשתמשים לעקוב אחר מצב בריאות הסוללה שבשימוש ובנוסף, תעניק למשתמשים את האפשרות לכבות מראש את האפיון המאפשר לחברה להאט בכוונה את ביצועיי המכשירים שלה בעלי סוללה חלשה.
כדי לעשות שימוש במאפיין יש להקיש על רצף הפעולות הבא:
Settings– Battery - Battery Health.
בעזרת מאפיין זה, המשתמשים יוכלו למדוד את קיבולת הסוללה של המכשיר ביחס לזמן בו היא הייתה חדשה, הבאה לביטוי באמצעות אחוזים. בנוסף, תוכלו בזמן אמת לכבות או להדליק את המאפיין המאפשר לחברת Apple לשלוט בביצועי המכשיר שלכם (“performance management” ) וזאת בהתאם לרצונכם האישי. חשוב לשים לב שהמאפיין יעבור חזרה למצב ON באם המכשיר שברשותכם יעבור תהליך כיבוי פתאומי (קריסה) או כאשר ביצועי הסוללה חלשים במיוחד. במילים אחרות, אין כל אופציה ממשית לכבות באופן גורף את האפשרות הזו.
באם סוללת המכשיר שברשותכם מגיעה להחלשות מסוימת יחסית ביחס לזמן רכישתה, המכשיר שברשותכם יקפיץ חלון עם מסרון שיסביר כי המכשיר עבר התאמת ביצועים נוכח מצב הסוללה, וזאת כדי למנוע מהמכשיר מצבי קריסה עתידיים. במידה וההודעה הזו הופיעה, תוכלו ללחוץ על “Disable” כדי לבטל את הורדת הביצועים הזו.
למרות שחברת Apple ממליצה לנהוג לפי הוראותיה שכן סטייה מהנחיות אלו עשוייה להביא את המכשיר הסלולרי שבשרותכם ליותר ויותר מצבי קריסה. ברגע שאפשרות ההאטה המכוונת בוטלה באופן ידני ע"י המשתשמים, לא ניתן להכניס אותה לפעולה שוב באופן ידני, זאת אלא אם כן, יתרחש אירוע קריסה נוסף של המכשיר, מה שיכניס את המכשיר חזרה למצב של התאמת ביצועים או "האטת ביצועים מכוונת".
אם ברשותכם מכשירי iPhone מדגמי ה8 ומעלה, ניתן לראות כי במכשירים אלו מותקנת מערכת ניהול אנרגיה חכמה יותר, שלדברי חברת Apple "מאפשרת למערכת ההפעלה iOS לצפות מראש ולתזמן ובכך גם למנוע מצבי קריסה לא צפויים", מה שמסתכם בכך שהמשתמשים יחוו "פחות שיבושים מורגשים" שעשויים להשפיע על ביצועי המכשיר.
תיקים רפואיים
איתור של תיקים ומידע רפואי אישי עשויים גרום ל"כאבי ראש רציניים" לכל אחד מאיתנו. תוכנת ה- iOS 11.3 מסייעת לכם לאתר ולאחד את המידע הרפואי באמצעות אפליקציית הבריאות. הרעיון המרכזי מאחורי האפליקציה הזו הוא לתת למשתמש גישה מהירה לכלל המידע הרפואי הרלוונטי אליו תחת קורת גג אחת, מכשיר ה-iPhone או ה iPod Touch.
ניווט בין התיקים והמידע הרפואי האישי באפליקציית הבריאות מתאפשרת באמצעות לחיצה על סמל ה-Health Data בתחתית המסך.
לאחר מכן, ניתן לחפש מוסדות או מקומות שונים בהם עברתם טיפול רפואי כזה או אחר באמצעות שמו של המוסד הבריאותי, רשת או מיקום, או בחירה מתוך ספקי השירות השונים המצויים במכשיר. לדוגמה, אם אתם מטופלים של NYU Langone Health , Stanford Medicine או תחת 40 מערכות בריאות שונות המייצגות מאות מוסדות רפואיים ומרפאות, ניתן יהיה לצפות בתיקים הרפואיים הרלוונטיים אליכם, המצויים באותם המוסדות.
כל שעליכם לעשות הוא להקיש על שם המוסד ולבחור אותו. כמובן שבשביל להיות נגישים למידע, תצטרכו להתחבר באמצעות זהות המשתמש שלכם (user ID) והסיסמה בעבור המוסד הזה שבהם השתמשתם באתר האינטרנט שלו. ההבטחה מאחורי האפליקציה הזו היא שברגע שהזנתם את פרטי הזהוי פעם אחת בודדת, לא תצטרכו להזינם פעם שניה.
מחברת Apple נמסר כי כברירת מחדל, אפליקציית הבריאות המשופרת תסקור אחר עידכונים בנוגע למידע הרפואי אודותכים על בסיס שבועי למרות שתוכלו לבדוק בעצמכם באופן יזום בתדירות גבוהה יותר על בסיס יומי או לקבל עידכונים מיידים ברגע שמידע חדש מגיע. הודעות מסוג זה לא יחשפו שום נתונים פרטיים אודותיכם. ברגע שהודעה כזו תתקבל, עליכם יהיה לפתוח את האפליקציה כדי לראות את הנתונים והמספרים. במקרים מסויימים, למרות שהרופא המטפל, המזין את המידע אודותיכם, יהיה רשאי לעקב הזנה של מידע או נתונים מסויימים וזאת, לפחות עד הרגע שבו הוא או היא יעברו עימכם על הנתונים הללו באופן אישי.
ב Apple אומרים כי מידע אישי מתוך תיקים רפואיים, שהוא מידע מוצפן, מגיע ישירות מהגורם המטפל, אלייכם לטלפון הסלולרי והוא אינו שוכן בשרתי Apple וזאת כדי להגן על פרטיות המשתמשים.