בתום יום ארוך של פגישות ושיחות, פורסם היום כי נציגי צפון קוריאה ודרום קוריאה הגיעו להסכם פיוס היסטורי שעתיד לסיים את מצב המלחמה ששורר בין שתי המדינות מאז 1953. האירוע הבלתי שגרתי יצא לדרך אמש כאשר נפגשו נשיא דרום קוריאה מון ג'אי-אין ורודן צפון קוריאה קים ג'ונג און. שני המנהיגים התחבקו וכעבור זמן קצר ישבו לשיחה בארבע עיניים שארכה כחצי שעה. מיד לאחר מכן חתמו הצדדים על הצהרת פאנמונג'ום (Panmunjom), על שם העיר ששכנה על קו הגבול ובה נחתם הסכם הפסקת האש בשנת 1953.
ההצהרה, ששמה המלא הוא "הצהרת פאנמונג'ום למען השלום, השגשוג ואיחודה של חצי האי הקוריאני", מחייבת את שתי המדינות לפרק את תוכניות הגרעין שלהן ולהתחיל בשיחות שלום באופן מיידי. מיד בתום מעמד החתימה השתתפו שני המנהיגים במסיבת עיתונאים בה הבטיח קים ג'ון און כי "קוריאה תשוב להיות מדינה אחת מאוחדת". למרות החתימה על ההצהרה והאווירה החיובית ששררה בין שני המנהיגים, רבים בעולם ציינו שלא דוברו על דרכים ספציפיות לסיים את הסכסוך, אלא מתווה כללי בלבד. כך למשל, טרם התברר מה תקבל צפון קוריאה בתמורה להשהיית תוכנית הגרעין שמדאיגה רבים ברחבי העולם.
בקהילה הבינלאומית בירכו אמש על הנעשה בחצי האי אך הזכירו כי על סין וארה"ב, שתיים מהמשתתפות במלחמת האזרחים שפיצלה את קוריאה, להיות מעורבות יותר בתהליך השלום ההולך ונבנה. טראמפ עצמו הגיב הבוקר לאירועים כאשר צייץ בטוויטר: "אחרי שנה של שיגורים וניסויים גרעינים, התקיימה פגישה היסטורית בין הצפון לדרום. דברים טובים יכולים לקרות, אבל נדע עם הזמן".
ברחבי העולם צפו והתרגשו מהתמונות המדהימות שהגיעו אמש. ברחבי סיאול, בירת הדרום, צפו בועידה על גבי מסכי ענק שהותקנו בכיכרות העיר. את כל מהלך הפגישה תכננו הדרום קוריאנים כמו שכוריאוגרף מתכנן ריקוד. עם זאת, את ההצגה גנב רודן הצפון מיד בתחילת המפגש. און ירד במדרגות אחרי שחצה את הגדר, שם המתין לו הנשיא מון. אחרי שהתחבקו והצטלמו, הם ניגשו לאזור קו הגבול החוצה את המדינות. שם הפתיע און את כולם כאשר ביקש מהנשיא מון ללות אותו יחדיו מעבר לגבול. הוא אחז את ידו ובצעד משותף הם דרכו מעבר לגבול ולחצו ידיים, וכל זאת כאשר הנוכחים ההמומים מריעים לצמד המנהיגים.
בסוף היום שני הצדדים היו מרוצים מהפגישות וקבעו להפגש בשנית בסתיו הקרוב. בנוסף, התחייבו שתי המדינות להיות בקשר טלפוני רציף בתקופה הקרובה ואף לחדול משליחת שידורי תעמולה אל שכנתה. ועידה זו שימשה עבור הממשל האמריקאי כמבחן לבדוק אם קים ג'ון און אכן רציני בכוונותיו לעשות שלום. כזכור, הנשיא טראמפ צפוי לפגוש את הרודן כבר בחודשיים הקרובים.