למעוניינים בשיפור תפקודו של הלב מומלץ לקנות לפחות שני גביעים של יוגורט במהלך הביקור הבא בסופרמרקט. כך עולה ממחקר חדש שפורסם לאחרונה בכתב עת רפואי בארצות הברית. לפי המחקר, שהיוגורט משמש חטיף מתוק שעושה הרבה יותר מאשר טוב בבטן. אכילה של שתי מנות יוגורט בשבוע נקשרה בצמצום הסיכויים למחלות לב ולשבץ בכ-20 אחוז.
המחקר נערך בקרב למעלה מ-740,000 משתתפים שאובחנו כמי שסובלים מלחץ דם גבוה. החוקרים אספו מהמשתתפים נתונים במשך כשלושים שנה, על צריכת היוגורט שלהם ועל האבחונים הרפואיים שלהם במקרים שונים, כגון התקף לב או שבץ.
החוקרים שיערו, כי צריכה של יוגורט לטווח ארוך עשויה לצמצם את הסיכון לבעיות לב וכלי דם, "מאחר שכמה מחקרים קטנים קודמים הראו, כי למוצרי חלב מותססים בהם גם יוגורט, יש השפעות חיוביות", כך לדברי כותב המחקר, ג'סטין בונדיה.
מוצרי חלב מותססים אחרים, כוללים גם קפיר, גבינה ושמנת חמוצה. ידוע שקפיר יכול להועיל גם לבריאות העור והמעיים. גם הגבינה זוכה לשבחים על הערכים התזונתיים הגבוהים שלה.
בונדיה אמר, כי "תוצאות המחקר מצביעות על ראיות חדשות, לפיהן יוגורט לבדו עשוי להועיל גם לבריאות הלב. אך הוא יועיל גם אם מצרפים אותו לדיאטה עשירה בפירות, ירקות ודגנים מלאים".
ישנם סוגי יוגורט אשר להם השפעה טובה יותר על חלק מהאנשים מאשר לאחרים, אך גם אם יש מי שלא יכולים להרשות לעצמם לרכוש סוגי יוגורט מהודרים, כגון אלה הפרוביוטיים, אפשר להסתפק גם במותג גנרי של יוגורט ממותק רגיל, על מנת ליהנות מהיתרון הבריאות של השיפור בבריאות הלב. המחקרים לא נוטים להמליץ על סוג יוגורט מסוים. כך שאם אוהבים יוגורט יווני, איסלנדי או כל סוג אחר, זה בכל זאת יעשה טוב ללב.
הסיבה לכך שיוגורט טוב לבריאות עדיין לא ברורה באופן מלא. עם זאת, החוקרים סבורים, כי מדובר ביכולת של המוצר לשפר את גמישות כלי הדם. נוקשות כלי הדם עלולה ליצור תנאים רעים שגוררים בעיות חמורות, כגון עורקים סתומים או חסימה בזרימת הדם אל הלב.
אז בפעם הבאה שמחליטים לאכול חטיף, כדאי לשקול כוס יוגורט עם גרנולה או אפילו עם פירות טריים. זה מוצר בריא ללב שכדאי לאכול.