לפני שחושפים את תוצאותיו של מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת האמריקני לרפואה מונעת, כדאי לציין מספר עובדות לגביו. מדובר במחקר פרוספקטיבי, שבחן קבוצה של משתתפים במשך תקופה מסוימת, תוך מעקב אחר ההתנהגות שלהם, כגון צריכת מזון מסוים וכולי. לאחר הבחינה והמעקב, מנתחים את התוצאות ומסיקים מסקנות.
לעתים קרובות, מדובר בשיטת מחקר המשמשת בתחום חקר התזונה. כשעורכים ניסוי קליני, מפעילים משתנה על קבוצת המשתתפים, כגון מתן תרופה או מוצר מזון מסוים, ובוחנים את התוצאות. ניסוי קליני דורש קבוצת בקרה על מנת לאשש את התוצאות המתקבלות בקרב קבוצת הניסוי.
בניסוי קליני, ישנה אפשרות להסיק, כי המשתנה גרם לתוצאות מסוימות בקרב קבוצת הניסוי. במחקר פרוספקטיבי, ישנה אפשרות להסיק, כי קיים קשר מסוים בין המשתנה לבין התוצאות שנתקבלו בקרב קבוצת הניסוי. אך אין אפשרות להצביע על סיבתיות. ניסוי קליני דורש משאבים וכסף, על מנת שניתן יהיה לבחון את התוצאות לאורך זמן ובהמשך לכך להסיק את המסקנות ואת הסיבתיות.
במסגרת המחקר המדובר, בוצעה בחינה של צריכת סוכר במשך שלוש שנים. במחקר השתתפו 1,234 זוגות של אימהות וילדיהן. המחקר בדק את צריכת הסוכר, המשקאות והפירות במהלך בקרב האימהות במשך תקופת ההיריון. האימהות דיווחו על צריכת המזון של הילדים בשנים הראשונות לחייהם. בדיקות קוגניטיביות בוצעו בקרב הילדים.
לילדים לאימהות שצרכו את הכמות הגבוהה ביותר של סוכר או של תחליפי סוכר במהלך ההיריון היו ציונים קוגניטיביים נמוכים יותר. נמצא קשר גם בין צריכת סוכר ומשקאות ממותקים בשנים הראשונות לחיים לבין ציונים נמוכים במבחני תפקוד קוגניטיבי.
המחקר לא מצא קשר בין צריכה של משקאות מוגזים דיאטטיים לבין ציוני המבחנים בקרב ילדים. ילדים שצרכו יותר פירות בשנים הראשונות לחייהם קיבלו ציונים גבוהים יותר במבחני התפקוד הקוגניטיבי. רוב הסוכר אותו ניתח המחקר הגיע ממשקאות ממותקים.
ההמלצות התזונתיות מצביעות על צריכה של עד 10 אחוז קלוריות ביום המגיעות מסוכר. האיגוד האמריקני לבריאות הלב ממליץ על לא יותר מ-100 קלוריות ביום המגיעות מסוכר. ברוב המקרים משקה מוגז אחד מכיל מעל לכמות המומלצת. לכן מומלץ לצרוך פירות במקום משקאות ממותקים.