הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
ארה"ב מציבה תנאים לסין: "צמצמו הגירעון המסחרי ב-200 מיליון דולר, הורידו את מס הייבוא"
הסתיים המו"מ בבייג'ינג ללא תוצאות; למרות זאת, עליות בוול סטריט וירידות בשווקים האסייתים. הנשיא טראמפ: "אנחנו נפעל בצורה כזו או אחרת מול סין". הסינים דרשו בתמורה הקלה בסנצקציות על ZTE Corp

ממשלת ארה"ב בראשות הנשיא טראמפ מנהלת בימים אלו משא ומתן כלכלי מול סין. מקורבים למו"מ מציינים כי הנשיא הורה להציג עמידה איתנה בכל הנושאים, לרבות הדרישה לצמצם את הגרעון המסחרי בין שתי המדינות ב-200 מיליארד דולר, ולהוריד באופן ניכר את גובה מס הייבוא. רשימת דרישות זו ניתנה לנציגים מטעם הממשלה בבייג'ינג עוד בטרם החלו השיחות הרשמיות ביום חמישי. מטרת המו"מ היא למנוע מלחמת סחר בין שתי המעצמות הכלכליות הגדולות בעולם.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


נשיא סין שי ג'ינפינג, ונשיא ארה"ב דונאלד טראמפ


בהודעה שפרסם הבית הלבן לא נכנסו לפרטי הדרישות, אך נאמר כי "המשלחת האמריקאית ערכה שיחות כנות עם נציגים סינים, במטרה לאזן מחדש את יחסי הגומלין הכלכליים בין שתי המדינות, לשפר את גישת הסינים לשימור קניין רוחני וזיהוי מדיניות סינית שפוגעת בקידום הטכנולוגי". בהודעה אין זכר לאיום של הנשיא טראמפ על כך שיורה על החלת מס ייבוא בסכום כולל של 150 מיליארד דולר. כעת עושה המשלחת את דרכה בחזרה לשמי וושינגטון, שם צפויים להפגש חברי המשלחת עם הנשיא ולעדכנו. עוד נמסר מהבית הלבן כי הנשיא טראמפ "שוקל את צעדיו", ואף הוסיפו כי בממשל קיים "קונצנזוס שיש צורך מיידי לפעול בנושא".

בסין גם התייחסו למפגש בין שתי המעצמות. בסוכנות הידעות הממלכתית Xinhua כינו את המו"מ כ"מועיל, גלוי ויעיל", אך ציינו כי קיים פער "די גדול" בין עמדות המדינות. האיומים על החלת מס הייבוא גרמו לירידות בבורסה בוול סטריט, אך אי הגעה להסכמה בין הצדדים לא מנעה מהבורסה לרשום אתמול עלייה, וזאת בעקבות פרסום דו"ח המשרות. בשווקים באסיה רשמו ירידות לאחר סיום המו"מ, והמסחר בשנחאי ננעל על ירידה של חצי אחוז, ואילו המסחר בהונג קונג רשם ירידה ב1.3%.

"אנחנו נפעל בצורה כזו או אחרת בכל הקשור לסין", אמר השבוע טראמפ. עוד המשיך והסביר כי הוא מכבד את נשיא סין שי ג'ינפינג: "יש לי כבוד גדול עבורו, לכן אנחנו מתנהלים בצורה נחמדה". נציגים סינים ביקשו מהאמריקאים להקל על הסנקציות שהטילו על חברת ZTE Corp, אחת מיצרניות התקשורת הגדולות בעולם. ואילו בוושינגטון דרשו מהסינים להוריד את מס הייבוא לרמה המקבילה לארה"ב ואף לחדול מיישום תוכנית "Made in China 2025", שבו הסינים רוצים להגדיל את תפוקתן של החברות הגדולות כדי שיוכלו לצמצם את ההסתמכות על ייבוא ממדינות זרות.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE