ארגוני בריאות ובטיחות במזון מתייחסים לממתיקים העשויים מצמח הסטיביה כאל מוצר בטוח. עם זאת, ישנם כמה חוקרים שמזהירים, כי אין ראיות מספיקות על מנת להבין כיצד מוצרים כגון אלה המיוצרים מצמח הסטיביה, שמקורו בדרום אמריקה, משפיעים על הגוף.
הסטיביה מתוק פי שניים מאשר סוכר בכל כמות דומה, לכן אין צורך להוסיף הרבה ממנו על מנת לייצר מתיקות במזון. סטיביה נמצא בשמות שונים, גם במוצרים כגון סודה ואייס-תה, בממתיקים שממותגים תחת השמות טרוביה ופיור ויה, ובמוצרי מזון מופחתי סוכר, בהם גם גלידות ויוגורט.
ממתיקים העשויים סטיביה, אינם מזינים, מיוצרים מתמציות טהורות של הצמח ומכונים סטיביול גלוקוזידס, חומר הנמצא בעלים של הצמח. הרשות האירופית לבטיחות במזון וארגוני בריאות אחרים טוענים, כי התרכובות האמורות בטוחות לשימוש בכמויות בהן עושים שימוש בדרך כלל. הטענה הזו מבוססת על מחקרים שרובם מומנו על ידי תעשיית הסטיביה. המחקרים בדקו את השפעת הסטיביה על חיידקים ועל מכרסמים, והראו כי הצמח לא גורם נזק לדנ"א ואינו גורם לסרטן. כמו כן, העלו מחקרים, כי הצמח לא משפיע על לחץ הדם או על רמת הסוכר בדם.
מדו"ח שפורסם בשנת 2014 עולה, כי צמח הסטיביה דורג כאחד התחליפים הבטוחים יותר לסוכר. זאת, בעיקר נוכח ההיסטוריה הארוכה של השימוש בצמח ביפן.
למרות שממתיקים העשויים סטיביה מתפרקים על ידי חיידקים הנמצאים במעי הגס, במחקרים לא דווח על תופעות לוואי לאחר צריכת המוצר, כגון בעיות עיכול, נפיחות או שלשול. בין המוצרים המכילים סטיביה, ישנו גם סוכר ליצירת תסיסה אלכוהולית, שעלול לעורר בעיות עיכול אם הוא נצרך בכמויות גדולות.
לדעת דיאטנים רבים, השימוש בסטיביה היא דרך יעילה להפחתה בצריכת הסוכר. מדובר במוצר שמספק את הטעם המתוק בלי להעלות את רמת הסוכר בדם. המוצר רלוונטי בעיקר עבור הסובלים מסוכרת.
למרות כל היתרונות, ממחקר שנערך לאחרונה ובחן שימוש ארוך טווח בממתיקים שאינם מזינים עלה, כי הממתיקים האלה עשויים שלא לסייע בירידה במשקל. במקרים מסוימים נרשם קשר בין צריכתם לבין השמנת יתר, סוכרת ומחלות לב. תוצאות המחקר לא כללו נתונים ממחקרים שבדקו את הסטיביה בלבד, אלא שימוש במגוון ממתיקים שאינם מזינים.
מחקר נוסף, בדק כיצד ממתיקים אלה, שאינם מזינים, משפיעים על חיידקי המעיים. כמו כן, עולה חשש שהטעם המתוק, המתקבל ללא קלוריות יכול להחליף את הצורך בסוכר, אך זה יפגע ברמות האנרגיה שבגוף. חששות אלה דורשים מחקר נוסף. לדברי מומחים, צריכה עיוורת של תחליפי סוכר בריאים היא לא הבחירה הטובה ביותר, אם אין נתונים ומחקרים שיתמכו בכך.