חברת פייסבוק הודיעה היום כי היא חסמה כ-200 אפליקציות במסגרת חקירת השימוש לרעה במידע אישי, וכל זאת תחת חקירת פרשת קיימברידג' אנליטיקה. ההודעה זו, שפורסמה בבלוג הרשמי של החברה, פירטה כיצד בחנו לעומק אלפי אפליקציות בעקבות השימוש לרעה שנעשה במידע האישי של כ-90 מיליון משתמשים. עוד ציינו בחברה כי הם לא יפרטו באיזה אפליקציות מדובר, אך כן הדגישו כי יבחנו תחת זכוכית מגדלת את אופן השימוש של האפליקציות במידע פרטי.
כזכור, פרשת קיימברידג' אנליטיקה יצאה לאור בחודשים האחרונים, ובה החברה אגרה מידע אישי רב אודות המשתמשים, עובדה שסייעה ליצור פרסומות ממוקדות לקראת בחירות 2016. שירותי החברה הושכרו ע"י המועמד הרפובליקני דאז ונשיא ארה"ב כיום, דונאלד טראמפ. איסוף המידע בפרשת קיימברידג' נעשה באמצעות מבחן אישיות, אך משתמשי הרשת החברתית גם נתנו אישור לשלוח את מיקומם, רשימת החברים שלהם וכל התוכן שעליו עשו "לייק". מבחן האישיות פותח ע"י אלכסנדר קוגן, פרופסור לפסיכולוגיה באוניברסיטת קיימברידג', אשר שלח את תוצאות המבחן לחברת קיימברידג' אנליטיקה, וזאת בניגוד לתקנון של פייסבוק.
בתגובה, ביקשו ברשת החברתית למחוק את כל המידע שנלקח בצורה לא תקנית, אך גילו לפני כחודשיים כי המחיקה טרם נעשתה. פרופסור קוגן טוען, להגנתו, כי חברות רבות עושות שימוש דומה במידע. כתוצאה מפרשת קיימברידג', בפייסבוק הוחלט לבצע בדיקה מעמיקה על כל האפליקציות שלהן גישה למאגרי מידע גדולים. מחברת פייסבוק נמסר כי היא תסיר כל אפליקציה אשר תעשה שימוש לא ראוי במידע אישי: "אנחנו משקיעים משאבים רבים על מנת לוודא כי החקירה תהיה יסודית ככל הניתן", אמר איימה אריצ'יבונג, סמנכ"ל בחברה.