כנס ה"Consensus" יוצא לדרך במנהטן בעזרת יצרנית מכוניות הפאר, שהדגימה את התנודתיות במטבע הוירטואלי; בכנס נכחו אופטימים וסקפטים כאחד: "זוהי רק ההתחלה", מבטיח בעל עסק שמשתתף בחגיגות
השבוע מתקיים בניו יורק כנס ה-"Consensus", האירוע הגדול בעבור מטבעות מבוזרים כגון ביטקוין. בין המשתתפים הרבים ניתן למצוא גם את הראפר סנופ דוג, הנחשב לאוהד גדול של ביטקוין. ג'ק דורסי, אחד הבכירים בחברת "טוויטר", הוא הנאום המרכזי. הכנס אורגן ע"י חברת CoinDesk, והם מעריכים כי כ-7,700 איש רכשו כרטיסים, הרבה מעבר לציפיה המקורית של החברה - כ-2,700 כרטיסים. עוד סיפרו כי מחירי הכרטיסים התחילו ב-1,300 דולר והגיעו עד לכשלושת אלפים דולר.
בכנס עושים מאמצים שיווקים גדולים ואף מחפשים מותגים מוכרים להכניס כשותפים. כך למשל, חברת המכוניות למבורגיני השתתפה בכנס במטרה לשים דגש על שווי המטבע הוירטואלי. מארגני הכנס סיפרו כי כיום ניתן לרכוש את מכונית הפאר, השווה כ-200 אלף דולר, בעבור 23 ביטקוין. עם זאת, בכנס ביקשו להדגיש כי מחירו בחודש דצמבר 2017 עמד על 10 ביטקוין בלבד. אל הכנס הובאו עשרות מדגמי החברה, דבר שגרם לסקרנות רבה בקרב הנוכחים במקום.
משתתפים רבים טוענים כי הבשורה האמיתית המטבע הוירטואלי היא חוסר התלות בממשלה: "זוהי רק ההתחלה", אמר פרדריק פרנדקי, ממייסדי חברת Bob's Repair, המחברת בין אנשי מקצוע לבין אנשים הזקוקים לשירותיהם. עם זאת, משתתפי הכנס לא שכחו את הכאוס שעבר על המטבע בשנה האחרונה. בחודש דצמבר הגיע מחיר הביטקוין לכדי 20 אלף דולר, עלייה של מאות אחוזים בחודשים בודדים. ואילו כעת עומד מחירו על כ-8,700 דולר, ירידה משמעותית בתוך פרק זמן קצר. ולמרות זאת, חברות סטארט-אפ רבות מגייסות ממון ע"י הנפקת מטבעות וירטואליות. בתגובה, מומחים מזהירים כי ההתרגשות שסובבת סביב השקת המטבעות מזכירה את צורת התנהלות הבורסה לפני כעשור, חודשים ספורים לפני קריסת הכלכלה בשנת 2008.