נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר היום (חמישי) כי נציגי ארה"ב וצפון קוריאה ממשיכים לתאם את הפסגה הדיפלומטית שנקבעה לחודש הבא, למרות איומי צפון קוריאה איימה בימים האחרונים לסגת ממה שאמורה להיות פגישה היסטורית וראשונה אי פעם בין מנהיג צפון-קוריאני ונשיא אמריקני.
טראמפ ניסה להרגיע את רודן צפון קוריאה, קים ג'ונג און, כי יישאר בשלטון אם ינטוש את שאיפותיו הגרעיניות. אולם מיד לאחר מכן איים כי צפון קוריאה עלולה "להיכתש" (be decimated*) אם תסרב לעסקה עם ארה"ב. דבריו של טראמפ היו ההתייחסות הנחרבת ביותר שלו לנושא מאז שהצהרות של צפון קוריאה מוקדם יותר השבוע הטילו בספק את קיום הפגישה. "הם נושאים ונותנים (על הפסגה) כאילו כלום לא קרה", אמר הנשיא על צפון קוריאה.
מוקדם יותר השבוע הביעה צפון קוריאה זעם על תמרונים צבאיים משותפים לצבאות ארה"ב ודרום קוריאה, שעל אף שתוכננו והיו ידועים מזה זמן רב, בחרה צפון קוריאה לראות אותם כהתגרות ואיום לכיוונה. המדינה הקומוניסטית המסוגרת ביטלה מפגש רם-דרג עם שכנתה הדרומית, ושחררה הודעה שהטילה בספק את קיום הפסגה עם טראמפ בחודש הבא.
"אם הפגישה תקרה, היא תקרה. אם היא לא תקרה, נלך לצעד הבא", אמר טראמפ. "אולי תהיה לנו פגישה, אולי לא. אם לא תהיה לנו פגישה, זה יהיה מאד מעניין. נראה מה יקרה". עם זאת, הנשיא כן עשה מאמץ להתרחק מאמירות של יועצו לביטחון לאומי, שאמר בסוף החודש שעבר כי "המודל הלובי של 2003, 2004", עשוי להיות מיושם גם במו"מ עם צפון קוריאה. באותן שנים הסכים רודן לוב מועמר קדאפי לוותר על תוכניתה הגרעינית בתמורה להסרת הסנקציות האמריקאיות נגדה.
אולם צפון קוריאה פירשה זאת אחרת, וראתה בכך רמז לסופו של קדאפי, שנלכד בידי מורדים ב-2011 ונרצח בברוטליות. מכאן ההתייחסות של טראמפ לביטחונו והמשך שלטונו של קים. "המודל הלובי הוא בכלל לא מה שאנחנו חושבים עליו לגבי צפון קוריאה", אמר. "זה משהו שבו קים ג'ונג און יהיה שם. הוא ינהל את המדינה שלו. ארצו תהיה מאד עשירה".
לאמירה הזו של היועץ לביטחון לאומי הגיבה צפון קוריאה בחריפות. "מגוחך להשוות בין לוב של אז, שהיתה בשלב מוקדם של תוכנית גרעינית, למדינה בעלת נשק גרעיני כמו צפון קוריאה", אמר שר החוץ של המדינה, קים גייה גואן, והוסיף: "כבר שפכנו אור על טיבו של בולטון בעבר, ואיננו מסתירים את תיעובנו כלפיו". עם זאת, שמרו הצפון-קוריאנים בהודעתם על נימה מנומסת כלפי הנשיא עצמו, ותיארו את גישתו לקיום הפסגה כ"כנה". ישנה הערכה בקרב משקיפים מביני-דבר כי מטרת האיומים של צפון קוריאה לבטל את הפסגה, מטרתם בעצם לגרום לפיטוריו של בולטון.
"המצב עם לוב היה מאד שונה", המשיך טראמפ. "לא אמרנו לקדאפי 'אה, אנחנו ניתן לך הגנה'. נכנסנו לשם והשמדנו אותו, ועשינו את אותו דבר עם עיראק. המודל הזה יהיה שם אם לא נעשה עסקה", אמר טראמפ. הנשיא ציין כי הטון הנוקשה יותר של צפון קוריאה הגיע לאחר שקין נפגש בפעם השנייה עם נשיא סין, שי ג'ינפינג. טראמפ העלה השערה כי המנהיג הסיני הוא זה ש"משפיע" על קים להקשיח את עמדתו. טראמפ הבהיר שוב כי הוא מצפה לפגוש את קים, אך אמר שבשביל להגיע להסכם צריך ששני הצדדים ירצו בכך. "אולי הוא לא רוצה לעשות את זה", אמר.