ארצות הברית וקוריאה הדרומית פועלות במרץ כדי למנוע את ביטולה של הוועידה ההיסטורית בין הנשיא דונלד טראמפ לבין מנהיג קוריאה הצפונית קים ג'ונג און. זאת, גם לאחר שהנשיא טראמפ אמר כי "קיים סיכוי לא מבוטל" שהוועידה לא תתקיים כמתוכנן.
"יש סיכוי - סיכוי משמעותי - שזה לא יקרה", אמר טראמפ כאשר נפגש עם הנשיא של קוריאה הדרומית אתמול בבית הלבן, "אי אפשר לדעת בנוגע לעסקאות, עשיתי עסקאות רבות - ואף פעם אי אפשר באמת לדעת".
נשיא קוריאה הדרומית, מון ג'אי-אין הזכיר לטראמפ אתמול (שלישי) את החשיבות של הוועידה ואמר כי "גורל ועתיד האזור" תלוי בפגישה המתוכננת להערך ב-12 ביוני בסינגפור.
למרות החשש מביטול הפגישה, ההכנות לקראתה נמשכות במלוא המרץ. שר החוץ מייק פומפאו, שצפוי להגיע היום לדיון בוועדת החוץ של הקונגרס, אמר "אנחנו ממשיכים". הפגישה עשויה להוביל להסכם שלום היסטורי בין הקוריאות, אך היא גם טומנת בחובה סיכונים. כישלון של הוועידה עשוי לדרבן את פיונגיאנג לפתוח מחדש את תכנית הגרעין שלה.
בינתיים גם בקוריאה הצפונית נערכים לפירוק אתר הניסויים הגרעיניים בפונגיי-רי כבר בימים הקרובים. על פי סוכנות הידיעות הרשמית של קוריאה הצפונית, פירוק האתר יכלול את "קריסת כל המנהרות באמצעות פיצוצים, חסימת הכניסות והריסת כל תשתיות התצפית, מבני המחקר ועמדות הביטחון".
קבוצה קטנה של עיתונאים בינלאומיים - מארצות הברית, בריטניה, רוסיה וסין - באו אתמול לקוריאה הצפונית כדי לסקר את סגירת האתר. בין הכתבים נעדרו שמונה כתבי קוריאה הדרומית, שהוצאו מרשימת המוזמנים למרות שהוזמנו לטקס על ידי פיונגיאנג. טקס סגירת תלוי במזג האוויר, והוא מתוכנן להתקיים בטווח הזמן שבין היום לבין מחרתיים.
היחסים בין הקוריאות הפכו קרים, שוב, בשבוע שעבר, לאחר שפיונגיאנג ביטלה פגישה רמת דרג בין בכירים שלה לבין בכירים של שכנתה מדרום. לדברי משטרו של קים, הסיבה לביטול היא התרגיל הצבאי שערכו כוחות קוריאה הדרומית עם ארצות הברית. קים הודיע על נטרול אתר הניסויים בחודש שעבר, וציין כי שלב הפיתוח של הנשק הגרעיני הסתיים עבור קוריאה הצפונית, ולכן אין צורך יותר בניסויים.
שר בכיר בסיאול, צ'ו מיונג-גיון, אמר כי הוא "מצר על כך שאנשי התקשורת של קוריאה הדרומית לא יכלו לבוא ולסקר את האירוע בשל כשלים של קוריאה הצפונית". לדבריו, ההבטחה של פיונגיאנג לנטרל את אתר הניסויים הגרעיניים ממשיך כמתוכנן, וכי הוא מצפה ש"מהלך כזה יוביל לקיום וועידת הפסגה האמריקנית-צפון קוריאנית".