חברות שמפעילות מנועי חיפוש כגון גוגל ומיקרוסופט בינג עלולות למצוא את עצמן משלמות - והרבה. שגרירים של האיחוד האירופי מקדמים הצעת חוק ולפיה מנועי החיפוש יאלצו לשלם לחברות תוכן, כגון אתרי חדשות, משום שהן מציגות בעמוד החיפוש קטעים מתוך האתרים, ומדובר בהפרה של זכויות יוצרים.
הצעת החוק, שעדיין אינה סופית, תאפשר לחברות תוכן לדרוש תשלום מהחברות שמפעילות את מנועי החיפוש על הצגת תוצאות חיפוש מהאתר שלהם - עד שנה מיום הפרסום.
ההצעה המקורית של הנציבות האירופית רצתה לתת לחברות התוכן את האפשרות לדרוש תשלום על הצגת תוכן שלהן עד 20 שנים מפרסומו.
חבילת רפורמת זכויות היוצרים של האיחוד האירופי עשויה לחייב גם אתרים כגון יוטיוב לקבל היתר מבעלי זכויות היוצרים להציג את התוכן שלהם, כגון קליפים, או שהאתר לא יוכל להציג אותם.
יחסם של אתרי החדשות עם מנועי החיפוש השונים, כגון זה של גוגל, ידע עליות ומורדות. אתרי החדשות מאשימים את גוגל באובדן הכנסות וקוראים. גוגל, מצדה, ניסתה לשנות את היחס של חברות החדשות אליה על ידי הקמת יוזמת החדשות הדיגיטליות, שנועדה לממן פרוייקטים דיגיטליים עבור החברות.
תעשיית הטכנולוגיה טוענת כי תשלום כזה, כמו שהצעת החוק האירופית מעוניינת להטיל עליהן, לא ישתווה לכספים שמקבלות חברות התוכן מפרסום עבור גולשים שמגיעים אליהן באמצעות מנועי החיפוש. לעומתם, אתרי החדשות חגגו את הצעת החוק, וכינו אותה "צעד החלטי בכיוון הנכון".