הבולשת הפדרלית קיבלה ממשטרת ספרד הקלטות של שיחות בהן מעורב אלכסנדר טורשין, סגן נגיד הבנק המרכזי של רוסיה שרקם קשרים הדוקים עם מחוקקים בארה"ב ועם ארגון הרובאים הלאומי, ה-NRA. שיחות אלה הובילו לפגישה של טורשין עם דונלד טראמפ הבן במהלך ועידת ה-NRA במאי 2016. כך הודיע תובע בכיר בספרד אתמול (שישי).
חוזה גרינדה, העומד בראש חקירות העוסקות בפשע המאורגן בספרד, הודיע כי בחודשים האחרונים ביקשו אנשי ה-FBI וקיבלו תעתיקים של שיחות מוקלטות בחשאי בין טורשין לאלכסנדר רומאנוב, רוסי שהורשע בהלבנת הון. בהקלטות מתייחס רומאנוב לטורשין כ"סנדק".
"לפני חודשים ספורים בלבד, הועברו התעתיקים של שיחות הטלפון האלה ל-FBI", אמר גרינדה, בתשובה לשאלה מאת כתב יאהו ניוז, במהלך נאום שנשא במכון הדסון, מכון מחקר שמרני בוושינגון. כשנשאל אם הוא מודאג מפגישותיו של טורשין עם דונלד טראמפ ג'וניור, השיב גרינדה כי "בנו של מר טראמפ צריך להיות מודאג".
אמירות אלה של גרינדה היו הסימן הפומבי הראשון לכך שייתכן כי הבולשת הפדרלית חוקרת את טורשין, אולי כחלק מחקירתו של התובע המיוחד רוברט מולר בעניין ההתערבות הרוסית בבחירות 2016. לטורשין, בעל ברית קרוב של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, היו קשרים רבים עם פעילים שמרנים בארה"ב במהלך הבחירות, בניסיון לארגן מפגש פסגה בין נשיא רוסיה והמועמד דאז טראמפ. אף שפגישה זו מעולם לא יצאה לפועל, טורשין נפגש לשיחה קצרה עם בנו של הנשיא לעתיד בארוחת ערב פרטית בלואיוויל, במהלך ועידת ה-NRA השנתית ב-2016. טורשין, שהוא חבר ב-NRA מאז 2012, משתתף בקביעות בכינוסי הארגון בשנים האחרונות ואף אירח בכירים מן הארגון במוסקבה.
גרינדה אמר כי בבקשתה לקבל את הראיות מן הגארדיה סיביל, המשטרה הלאומית של ספרד, לא סיפקה ה-FBI כל הסבר מדוע היא מעוניינת בחומר, וכי הוא עצמו לא ביקש הסבר. עם זאת, הוסיף, אם ירצו מולר או כל תובע אמריקאי אחר להשתמש בחומר כחלק מתביעה משפטית, הם יצטרכו לבקש רשות באופן רשמי יותר מממשלת ספרד.
טורשין הוא מושא לתשומת לב גוברת מצד ממשלת ארה"ב והקונגרס במהלך השנה החולפת, והוא נכלל לאחרונה ברשימה ארוכה של אוליגרכים ודמויות פוליטיות מרוסיה עליהם הוטלו סנקציות בידי משרד האוצר האמריקאי. משטרת ספרד תכננה לעצור את טורשין באוגוסט 2013, אז היה אמור לטוס לאי הספרדי מיורקה למסיבת יום ההולדת של רומאנוב. תוכנית המעצר היתה חלק מחקירה ממושכת בנושאי פשע מאורגן והלבנת הון. כחלק מחקירה זו צותתה משטרת ספרד לטלפון של רומאנוב והקליטה 33 שיחות עם טורשין.
אולם טורשין מעולם לא הופיע למסיבה ולא נעצר. גרינדה אישר לאחר נאומו כי יש במשטרת ספרד החושדים שטורשין קיבל התרעה לגבי המעצר המתוכנן מגורמים רשמיים ברוסיה שהתבקשו לשתף פעולה עם החקירה הספרדית. אולם גרינדה הוסיף שאינו יכול להוכיח שכך הדבר.
למרות החשדות בדבר קשריו להלבנת הון ברוסיה, טורשין המשיך לבקר בארה"ב תכופות, ואף הופיע כחלק מן המשלחת הרוסית לתפילת ארוחת הבוקר הלאומית, שם היה אמור בשלב מסוים להיפגש עם הנשיא טראמפ - מפגש שבוטל לאחר שבכירים במועצה לביטחון לאומי הביעו את הסתייגויותיהם. לאחרונה שלח הסנאטור רון וויידן (דמוקרטי מאורגון) מכתבים רבים ל-NRA בנוגע לקשרי הארגון עם טורשין ודמויות רוסיות אחרות, בניסיון לברר אם כסף רוסי הוזרם ל-NRA למימון חלק כלשהו מיותר מ-30 מיליון דולר שהארגון הוציא על מודעות פוליטיות ומאמצי הנעת מצביעים בקמפיין 2016.
בתגובה למכתביו של וויידן, הודיע היועץ המשפטי של ה-NRA כי טורשין שילם רק את דמי החבר שלו לארגון וכי לפי בדיקה פנימית, ה-NRA קיבל רק סך של 2,500 דולר מכ-23 תורמים המקושרים לרוסיה מאז 2015. עם זאת, ה-NRA בוחן כעת מחדש את יחסיו עם טורשין לאור הצבתו ברשימה השחורה של משרד האוצר בחודש שעבר. "על בסיס רישומו של מר טורשין כאזרח זר בסיווג מיוחד מאז השישה באפריל, אנו בוחנים כעת את חובותינו ביחס אליו", כתב היועמ"ש של ה-NRA, ג'ון פרייזר, לוויידן.