אחרי שכבר היה נראה שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ומנהיג קוריאה הצפונית קים ג'ונג און לא יקיימו את פגישת הפסגה ביניהם - שוב נרשמה התקרבות בין הצדדים. משלחת אמריקאית יצאה בראשון לקוריאה הצפונית על מנת להכין את הקרקע למפגש, שאמור להערך ב-12 ביוני בסינגפור. מדובר בסימן ברור לכך שהמשא ומתן עלה שוב על הפסים.
בין הנציגים שנשלחו מטעם וושינגטון לפיונגיאנג גם שגריר ארצות הברית לפיליפינים, סונג קים. בניגוד למשלחת הקודמת שיצאה לסינגפור ועסקה בעיקר בענייני לוגיסטיקה, קבוצת הדיפלומטים הזאת תעסוק בעניינים מהותיים יותר הקשורים לתוכן השיחות ולמשא ומתן עצמו.
מוקדם יותר היום נרשם עוד סימן חיובי לכך שהפסגה תתקיים, כשטראמפ אמר כי הדיונים על קיום הפגישה ההיסטורית "מתקדמים בצורה טובה מאוד". לדבריו, הבית הלבן עדיין שוקל לקיים את הפגישה בסינגפור. הנשיא הוסיף כי יש "הרבה רצון טוב" וכי פירוז חצי האי מנשק גרעיני יהיה "דבר מעולה". טראמפ ציין גם כי השיחה שנערכה אתמול בין קים לבין עמיתו מדרום, מון ג'יי-אין "היו טובות מאוד".
ביום חמישי הודיע טראמפ על ביטול הפסגה, בשל מה שהוא הגדיר "הכעס העצום והעוינות" שעולים מדברי צפון קוריאה בימים האחרונים. הנשיא האמריקאי עקץ את השליט הצפון קוריאני ואמר: "אם וכאשר יחליט קים ג'ונג און לעסוק בהתבטאויות ובמעשים מועילים, אני אמתין לו. בינתיים, הסנקציות החזקות והלחץ המקסימלי יימשכו", את דבריו הוא חתם במסר לא חד משמעי שהותיר רבים באי ודאות: "ייתכן שהפסגה עדיין תתקיים, או שתתקיים פסגה אחרת. שאף אחד לא ייכנס לחרדה".
אבל מאז, כאמור, נרשמו התפתחויות רבות. נשיא קוריאה הדרומית הבהיר כי פיונגיאנג נותרה מחויבת לפגישה עם טראמפ ול"פירוק מוחלט של נשק גרעיני בחצי האי הקוריאני". אמש נפגשו מנהיגי שתי הקוריאות בשטח המפורז על קו הגבול בין המדינות. זו הייתה הפגישה השנייה של השניים במהלך החודש האחרון, במטרה לדון בדרכים שבהן ניתן יהיה לקיים את הפגישה המדוברת בין קים לבין טראמפ.
היום אמר מון לכתבים כי קים אישר מחדש את המחויבות שלו לפירוק הנשק הגרעיני. מון הוסיף כי הוא מוכן לשתף פעולה במטרה להחזיר את אפשרות קיום הפגישה ההיסטורית. לדבריו, הפגישה בין השניים נערכה לבקשתו של קים.
זמן קצר לפני שהודיע טראמפ על ביטול הפגישה, עמדה פיונגיאנג בהבטחתה והשמידה את אתר הניסויים הגרעיניים פוניגיי-רי. באתר נערכו כל ששת הניסויים הגרעיניים, והוא מורכב ממנהרות שנחפרו מתחת להר מנטפ שבצפון מזרח המדינה.
קבוצה קטנה של עיתונאים מרחבי העולם, שנבחרו בידי פיונגיאנג, היו במקום כדי לחזות במו עיניהם בהריסת האתר. לדברי הממשל בקוריאה הצפונית, מדובר בהוכחה לעמידה בהתחייבות שלה לסיים את הניסויים הגרעיניים.
למרות פריצת הדרך הדיפלומטית, יש לציין כי נותרו עוד כשבועיים עד לפסגה ההיסטורית בסינגפור, מה שמותיר מספיק זמן לתהפוכות רבות.