אחד מבכירי משטרו של קים ג'ונג און צפוי להגיע לארצות הברית ברקע הניסיון של ארצות הברית ושל קוריאה הצפונית לקדם, שוב, את המפגש ההיסטורי בין המנהיגים. המפגש תוכנן להתקיים ב-12 ביוני בסינגפור, אך הנשיא דונלד טראמפ הודיע על ביטולו.
קים יונג צ'ול נצפה בנמל התעופה בבייג'ינג ביום רביעי, וגורמים המעורבים בדיונים על קיום הפגישה מאמינים כי הוא ערך בסין כמה פגישות לפני שהוא ממריא לארצות הברית, והוא צפוי להגיע לוושינגטון מחר. כך דיווחה סוכנות הידיעות של קוריאה הדרומית וכלי תקשורת אחרים.
אם הדיווחים נכונים, הרי שמדובר באישיות הבכירה ביותר בפיונגיאנג שתבקר בארצות הברית מאז שנת 2000, שבמהלכה ביקר כאן הקצין הצבאי הבכיר ג'ו מיונג רוק. הקצין הבכיר נפגש עם הנשיא לשעבר ביל קלינטון בחדר הסגלגל. לאחר מכן באותו חודש, ביקרה שרת החוץ דאז מדלן אולברייט בפיונגיאנג.
לא ברור עדיין לאן בדיוק מועדות פניו של קים ועם מי הוא צפוי להיפגש. משרד החוץ הסיני סרב לאשר כי קים ביקר בבייג'ינג, או למסור מידע נוסף בנושא. גם הבית הלבן ומשרד החוץ לא הגיבו לנושא.
ביקורו של קים יונג צ'ול באים על רקע הניסיונות של וושינגטון ופיונגיאנג להחיות מחדש את מפגש הפסגה ההיסטורי - ניצחון דיפלומטי אפשרי של שתי המדינות, שבאופן טכני עדיין נמצאות במלחמה זו עם זו.
בשבוע שעבר נראה היה כי הדיונים המקדימים למפגש עלו על שרטון, כאשר טראמפ הודיע על ביטולו ביום חמישי, לאחר שבכירה במשרד החוץ בפיונגיאנג כינתה את סגן הנשיא פנס "טיפש פוליטי". בנוסף, בתדרוך לעיתונאים בבית הלבן נמסר כי קוריאה הצפונית לא ענו לשיחות, וגרמו לתסכול רב.
עם זאת, לאחר הודעה חיובית מצדה של קוריאה הצפונית, טראמפ החייה בשבת את התקוות לפגישה עם קים ג'ונג און. זאת, לאחר שהדיקטטור יזם פגישה מיידית עם נשיא קוריאה הדרומית מון ג'אי-אין ושב על מחויבותו לפירוז מנשק גרעיני.
קים יונג צ'ול ואחותו של קים ג'ונג און, קים יו ג'ונג, הם שניים מהגורמים הבולטים ביותר בקוריאה הצפונית שדוחפים לכינון יחסים מחודשים עם השכנה מדרום ועם ארצות הברית.
הדיווחים על ביקורו הצפוי של קים יונג צ'ול לוושינגטון מצביע על כך שלארצות הברית וקוריאה הצפונית יש קו תקשורת ישיר, ושתי המדינות פועלות יחד כדי לקדם את המפגש.
שר החוץ של קוריאה הצפונית מגיע מדי פעם לארצות הברית כדי להשתתף בדיוני מליאת האו"ם בניו יורק, אך קים נחשב לדמות בכירה ממנו בפיונגיאנג.