הפדרל ריזרב מתכונן להקל על הבנקים ולאפשר להם לנצל את הפיקדונות של לקוחותיהם לצורך עסקאות בעלות סיכון גבוה.
הבנק המרכזי יקל על "כלל וולקר" שנכנס לתוקף רק לפני ארבע שנים וחצי. כלל וולקר שינה למעשה את פני הבנקאות האמריקנית ואת הדרך בה הבנקים הגדולים עושים עסקים. מדובר בעיקרון חשוב של חוק דוד-פרנק שנועד לצמצם את הסיכון למשבר פיננסי נוסף כמו זה שהיה בשנת 2008, שהסתיים בחילוץ בנקים מחובות באמצעות כסף של הציבור.
הנשיא דונלד טראמפ האשים את חוק דוד-פרנק וטען כי הוא מגביל את הצמיחה הכלכלית. היום (רביעי) חברי הפדרל ריזרב ייפגשו וידונו בהקלות על הבנקים.
כלל וולקר נקרא על שם פול וולקר, יו"ר הפדרל ריזרב בשנות השמונים, שכיהן כיועץ לנשיא לשעבר ברק אובמה במהלך המשבר הכלכלי. וולקר קידם איסור על מסחר בעל סיכונים גבוהים באמצעות כספי ההפקדות של לקוחות הבנקים הגדולים. הוא עשה זאת מתוך אמונה כי האיסור יוכל למנוע משברים פיננסיים עתידיים.
עם זאת, לא מדובר בפעם הראשונה שנעשות הקלות בהוראות ובכללים שנוסחו בעקבות המשבר הכלכלי. בשבוע שעבר, לדוגמא, אישר הקונגרס חקיקה שמחזירה אחורה את חוק דוד-פרנק בצעד שהעניק לנשיא טראמפ לסמן וי על הבטחת בחירות שלו. הצעת החוק, אותה הובילה המפלגה הרפובליקנית ועברה בתמיכה של כמה מקולות האופוזיציה, נועדה לסייע בעיקר לבנקים קטנים ובינוניים. החוק מקל על כעשרים בנקים בכל הנוגע לפיקוח, לדרישות המטבע ובין השאר גם לצורך לעמוד בכלל וולקר.
בנוסף, מיד לאחר שטראמפ מינה את מיק מולוואני לראש הרשות להגנה על הצרכן, שינה מולוואני את פני הרשות, שנוסדה בעקבות חוק דוד-פרנק. הוא הפיל תביעה נגד גופים שמעניקים הלוואות payday ועסקה בהפליה, וגם איים לסגור את מאגר המידע של תלונות הצרכנים. מאז שהוא נכנס לתפקידו בנובמבר האחרון, אף בנק או מוסד פיננסי לא נקנס או הוגשה נגדו תביעה.