הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
על שום מה המהומה: לגיבור הבריאותי, שמגן על הגוף מפני מחלות לב, סרטן וזיהומים, יש יתרונות נוספים
בתרבויות עתיקות נהגו להשתמש בו לטיפול באסטמה, בהפרעות עיכול, במחלות לב, דלקות, הפרעות נשימה, גידולים ואפילו נגד תולעי מעי. אך יש עוד דברים שהשום יכול לעשות למען הגוף

אין כמו תוספת קטנה של שום על מנת להקפיץ את טעמו של עוף צלוי או מנת פסטה. מזה מאות שנים שהוא משמש על מנת לשפר את הטעם, אך גם את הבריאות. בתרבויות עתיקות נהגו להשתמש בו לטיפול באסטמה, בהפרעות עיכול, במחלות לב, דלקות, הפרעות נשימה, גידולים ואפילו נגד תולעי מעי. היתרונות הבריאותיים של השום כוללים גם השפעות אנטי דלקתיות, הורדת לחץ דם, הורדת רמת הכולסטרול, הורדת הסיכון לסרטן וחיזוק המערכת החיסונית.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


שום יכול להפחית את הסיכון להתקף לב ולשבץ

רבים טוענים כי היתרונות הבריאותיים האלה הוצאו מגדר פרופורציה, ויש כמה עדויות ספורות לטענות אלה. עם זאת, כדאי לדעת מספר עובדות על השום, שיסייעו לנצל את היתרונות הבריאותיים שבו.

לשום טעם וריח שמגיעים מתרכובות של גופרית העשויה אליצין. זהו מרכיב פעיל שנחשב בעבר לאחראי על היתרונות הבריאותיים שבשום. אך הוא מכיל גם קרוב לארבעים תרכובות נוספות, שהשילוב של כולן או של כמה מהן יכול להיות אחראי על יתרון בריאותי כזה או אחר.

רוב המחקרים על היתרונות הבריאותיים של השום מתבססים על תוספי שום משום שהם מספקים מנה המכילה את התרכובות המסוימות בכמות קבועה. ישנם מחקרים שהתבססו על אבקת שום, שמן שום או על שיטה יפנית להכנת שום הכוללת ערבוב של שום כתוש עם חלמון ביצה.

העדות המוצקה ביותר לטענות בדבר יתרונותיו הבריאותיים של השום מצביעה על כך, שהשום עשוי לסייע בשיפור מצבו הבריאותי של הלב, כאשר הנתונים מצביעים על ירידה של 10 אחוז ברמת הכולסטרול ועל ירידה של בין שלוש לשמונה נקודות  בלחץ הדם. השום לא עוזר בעצמה רבה כמו כדורים להורדת כולסטרול או לחץ דם אך השפעתו מסייעת.

מסקירה של מספר מאמרים שפורסמו בכתב העת לחקר הנוירולוגיקה עולה, כי השום וחלק מהמוצרים שמכינים ממנו, כגון תמצית שום או אבקת שום, יכולים לשמש טיפול תומך מועיל למי שכבר מטופלים בתרופות נגד מחלות לב וכלי דם, נגד לחץ דם גבוהה וסוכרת. השום על צורותיו, יכול להפחית את הסיכון להתקף לב ולשבץ.


לא רק מוסיף טעם - אלא גם מוסיף בריאות


במחקר שפורסם בשנת 2017 בוצע ניתוח של תשעה ניסויים קליניים עם 768 מטופלים שלקו בסוכרת מסוג 2. המחקר מצא כי מי שנטלו בין 50 ל-1500 מ"ג של כמוסות תוספי שום מדי חודש במשך חודשיים או שלושה, חוו עליה משמעותית ברמת הסוכר בדם. במחקר מוקדם יותר, שנערך בקרב 55 משתתפים עם תסמונת מטבולית והיו בקבוצת סיכון של עודף שומן או לחץ דם גבוה, גורמים המעלים את הסיכון למחלות לב, נמצא, כי מי שנטלו תוסף יומי של שום במשך שנה, חוו הצטברות איטית יותר של רובד חיידקים כתוצאה ממחלת העורקים. זאת, בהשוואה למי שנטלו גלולות פלסבו. מחקרים נוספים הצביעו על תועלת קרדיווסקולרית מצומצמת.

עם זאת, ישנם מחקרים שהצביעו על כך ששום בשילוב עם תה ירוק, גינקו וג'ינסנג, עלול לפגוע ביעילות של תרופות לטיפול במחלות לב או להחמרת תופעות לוואי, הנוצרות מנטילת אותן תרופות. כך, למשל, צריכה של יותר מדי שום יכולה לסכן את מי שנוטלים נוגדי קרישה, להפוך תרופות המשמשות לטיפול בזיהום HIV ליעילות פחות וכולי.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE