ילד בן 11 נמצא מת בפארק וכל הסימנים מבציעים על מאמן הליגה הצעירה, טרי מייטלנד, אב לשניים ואחד האזרחים הפופולריים ביותר בעיר, כאחראי למותו. עם תחילת החקירה, בלשים בעיר צריכים לשאול את עצמם האם מייטלנד הוא מי שהוא נראה או האם הוא מסתיר סודות אפלים. זוהי עלילת ספרו החדש של סטיבן קינג, The Outsider.
קינג ידוע כסופר ספרי מתח ואימה, כשספריו נמכרו במעל מ-350 מיליון עותקים בעולם. רבים מספריו הפכו לסרטי קולנוע מאוד מצליחים, או סדרות ומיני-סדרות טלוויזיה. בשנה שעברה הסרט "זה" (IT) המבוסס על אחד מסיפוריו הקצרים, הפך להצלחה מסחררת בקולנוע. לפניו היו כמובן הסרטים ה"ניצוץ" The Shining)) ו"מיזרי", שהצליחו לגרום לרבים להבין מה היא ההנאה שבפחד.
בניגוד לסופרים אחרים, לקינג לא מפריע שהתסריט שונה מהספר המקורי. קינג נוהג להשוות בין ספריו לבין הסרטים המבוססים על ספריו כ"תפוחים ותפוזים, שניהם טעימים, אך שונים מאוד". הפעם היחידה היוצאת מן הכלל היתה בסרט "הניצוץ", שיצא בשנת 1980, ובסרט "מכסח הדשא" (כשקינג תבע בדרישה להסיר את שמו מהכותרות).
קינג למד להעריך את עבודתו של סטנלי קובריק בסרט "הניצוץ", אך זה לא קרה מיד. קובריק תיאר בראיון את ספרו של קינג כ"לא ספרותי". התבטאות זו הרגיזה את קינג, שהחרים את הסרט לתקופה מסוימת ואף יצר גרסה משלו במיוחד לטלוויזיה של הניצוץ.
הסגנון של קינג מתאפיין בחריגות מהרצף הכרונולוגי, פיתוח דמויות עמוקות וסוף עם עקומה עלילתית בכל פרק. לעתים משתמש קינג בחבריו כבסיס לדמויות בספריו ונוהג לאזכר ספרי מדע בדיוני שהוא אוהב ושהשפיעו עליו כסופר.
כשנשאל למה הוא כותב, ענה קינג: "התשובה פשוטה למדי, לא נועדתי לעשות שום דבר אחר. הייעוד שלי הוא לכתוב סיפורים ואני אוהב לכתוב סיפורים. אני באמת לא יכול לדמיין את עצמי עושה משהו אחר, ואני לא יכול לדמיין את עצמי לא עושה את מה שאני עושה".
פעם כשנשאל קינג מדוע הוא כותב סיפורים מבעיתים הוא ענה, ספק בהומור ספק ברצינות: "למה אתם מניחים שיש לי ברירה".